De Efteling

Er is altijd een pretpark in de buurt

De Efteling

De Efteling bestaat al sinds 1933 en is daarmee het oudste attractiepark van Nederland. Door de jaren heen is de Efteling steeds verder gegroeid en staat onder meer bekend om het Sprookjesbos, de Python, Droomvlucht en Fata Morgana. De nieuwste attractie is Joris en de Draak, een houten achtbaan met snelheden van 75km/u. Er is voor jong en oud iets te beleven en als u aan één dag niet genoeg heeft kunt u overnachten in vakantiepark Bosrijk of het Efteling Hotel.

Niet alleen leuk in de zomer

De Efteling is niet alleen leuk om heen te gaan als het warm is, maar biedt ook in de winter veel plezier. Naast de bestaande attracties vindt u er dan een schaatsbaan en kunt u langlaufen terwijl de kinderen glijden van een echte sneeuwglijbaan. Het park is dan mooi versierd met lichtjes, er branden knisperende kampvuren om een warm te blijven en in de kraampjes verkoopt men warme chocolademelk en Glühwein.

Ligging en prijs

De Efteling is door de centrale ligging bij Tilburg goed bereikbaar. Het park is 365 dagen per jaar geopend en de Winter Efteling vindt plaats van december tot en met februari. Prijzen zijn vanaf ongeveer €27 en kinderen tot en met drie jaar mogen gratis het park in.


 

Deel dit artikel via:   Facebook Twitter Google+