Archeon

Er is altijd een pretpark in de buurt

Archeon

In het Archeon kunt u een kijkje nemen in het verleden. Drie periodes uit de Nederlandse geschiedenis worden in het Archeon in beeld gebracht; de prehistorie, de Romeinse tijd en de middeleeuwen. Aan tal van activiteiten kunnen bezoekers zelf deelnemen, zoals vlotvaren, boogschieten en het maken van vilt. Er bestaat zelfs de mogelijkheid om te leren zwaardvechten of als een echte Romeinse soldaat te worden getraind in gevechten en speerwerpen.

Vier de winter

In de maand december gaan de deuren van het Archeon open om te laten zien hoe men vroeger in de wintermaanden leefde. Er zijn volop knapperende haardvuren en overal is het een drukte van belang. Er worden vuurstenen geslepen, bronzen voorwerpen gegoten en verse broden gebakken. Op de markt staat een vuurspuwer en in het klooster laat een tovenaar zijn kunsten zien.

Ligging en prijs

Het Archeon ligt in Alphen a/d Rijn in de provincie Zuid-Holland en is het makkelijkst te bereiken met de auto. Het park is van eind maart tot en met eind oktober geopend en daarnaast is het park op reservering geopend voor groepen en scholen. In de maand december worden de poorten extra geopend om te schaatsen en de winter te vieren. Een kaartje kost gemiddeld ongeveer € 17.

Deel dit artikel via:   Facebook Twitter


Win een gratis weekend
naar Landal Het Land van Bartje!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een
verblijf in een luxe woning voor 6 personen
Bekijk actievoorwaarden
Landal Het Land van Bartje Landal Het Land van Bartje