<body id="page-top">

Parkvakanties

Thuis in vakantieparken

Veelgestelde vragen

Wie zit er achter Parkvakanties?

Parkvakanties wordt gemaakt en onderhouden door een enthousiast team van vakantieparkgangers. Wij houden van mooie plekjes en fijne huisjes. Als het even kan midden in de natuur. In Nederland of daarbuiten. Goede faciliteiten op een vakantiepark kunnen wij zeker waarderen, maar ook basic natuurhuisjes vinden wij leuk. Op Parkvakanties delen wij zo veel mogelijk onze eigen ervaringen, foto's en filmpjes! Zo lang het een vakantie- of bungalowpark betreft zijn wij van de partij :)
Meer weten? Bekijk dan de over ons pagina. Ben jij een fanatieke bezoeker van vakantieparken? Stuur ons een bericht: we kunnen je hulp zeker gebruiken!

Waarom zijn jullie Parkvakanties begonnen?

We zijn in 2008 gestart met Parkvakanties omdat we het lastig vonden om in het enorme aanbod van vakantie- en bungalowparken het leukste park uit te zoeken. We wilden graag het complete aanbod aan parken kunnen bekijken en de parken ook onderling kunnen vergelijken op basis van de faciliteiten, type huisjes, de omgeving en onze eigen voorkeuren. Dáárom bedachten we Parkvakanties: Jouw ideale vakantiepark, zó gevonden!

Wat zijn de voordelen van het gebruik van jullie website?

Op Parkvakanties vind je het complete aanbod vakantieparken en bungalowparken in Nederland en elders in Europa. En dat is handig, want zo hoef je niet zelf alles uit te zoeken. Met de parken zoektool kun je heel makkelijk zoeken op basis van jouw voorkeuren. Of je nu op zoek bent naar een vakantiepark in een bepaalde regio, met een bepaald type bungalow, kindvriendelijke parken of parken waar je in een subtropisch zwembad kunt plonzen: met Parkvakanties vind je ze! Van ieder park geven we je bovendien uitgebreide informatie, veel foto's, een filmpje, tips en reviews van andere bezoekers.

Tonen jullie écht alle vakantieparken?

Dat proberen we wel. Met name in Nederland (maar ook daarbuiten) streven we ernaar om het volledige vakantieparken aanbod op Parkvakanties te plaatsen. Niet alleen de parken die zijn aangesloten bij een keten, maar ook de individuele parken (kleinschalig of niet). Echter wij plaatsen alleen kwaliteits-parken op onze website! Mis je nog een park? Laat het ons weten via het contactformulier.

Welk vakantiepark is het allerleukste?

Goede vraag! You tell us! :)

Kan ik rechtstreeks op de Parkvakanties website boeken?

Nee. Parkvakanties helpt jou bij het vinden van jouw ideale vakantiepark. Bij ons kun je parken zoeken, filteren, bekijken en vergelijken. Heb je hét perfecte vakantiepark gevonden? Dan sturen wij je door naar de website van het park. Daar kun je vervolgens eenvoudig zelf online de boeking maken. De boekingsbevestiging en verdere afhandeling van je boeking loopt ook via deze partner.

Met welke partners werken jullie samen?

Wij werken direct samen met alle getoonde vakantieparken. Dit betreft zowel bungalowparken die zelfstandig opereren als parken die zijn aangesloten bij ketens als Center Parcs, Landal of Roompot. Kijk hier voor een overzicht van alle ketens waarmee wij samenwerken.

Moet ik betalen voor het gebruik van Parkvakanties?

Nee, Parkvakanties is helemaal gratis! En nee: er worden ook geen extra boekingskosten doorberekend op wat voor manier dan ook.

Ik heb geboekt, maar ik wil iets vragen, wijzigen of annuleren

Neem hiervoor direct contact op met de partij waar je de boeking hebt gemaakt.

Welke vakantieparken zijn het meest kindvriendelijk?

Of een park volgens jou (en je kinderen!) kindvriendelijk is hangt af van de leeftijd van de kinderen en je eigen voorkeuren. Wil je bijvoorbeeld een kleinschalig park met veel ruimte? Of juist een park waar je veel andere gezinnen met kinderen zult treffen? Faciliteiten als een peuterbad, speeltoestellen, een animatieteam, indoor speelparadijs en Kids Club worden over het algemeen zeer gewaardeerd. Wij hebben in ieder geval deze kindvriendelijke vakantieparken voor je geselecteerd. Handig!

Mag ik mijn huisdier meenemen?

Op de meeste vakantieparken zijn wel één of twee huisdieren toegestaan. Er zijn echter ook parken waar je juist geen huisdieren mee naartoe mag nemen. Controleer dit dus altijd om er zeker van te zijn dat je je huisdier kunt meenemen. Bekijk hier alle huisdiervriendelijke vakantieparken.

Welke vakantieparken hebben een subtropisch zwemparadijs?

Wij hebben een overzicht met vakantieparken met subtropisch zwembad gemaakt. Veel vakantie- en bungalowparken hebben overigens een zwembad (binnen of buiten). Het verschil is dat een subtropisch zwembad een aantal zeer leuke attracties bevat. Natuurlijk een glijbaan (of meerdere!), maar ook een wildwaterbaan, golfslagbad, whirlpools en andere waterattracties zijn mogelijk. Bekijk bijvoorbeeld eens de gave subtropische zwembaden van Center Parcs De Eemhof of Landal Het Vennenbos.

Ik wil graag mijn eigen parkervaring(en) delen. Kan dat?

Jazeker, wij horen je mening graag! Browse op de website naar het vakantiepark waar je geweest bent en klik op de "Plaats jouw beoordeling"-knop. Bedankt!

Er staat iets onjuist vermeld op jullie website!

Oei. Dat is uiteraard niet de bedoeling. Zou je dit door willen geven via ons contactformulier? Wij zullen het dan direct aanpassen. Bedankt!

Nog geen antwoord op je vraag?

Neem contact met ons op.