Ouwehands Dierenpark

Dierentuinen zijn altijd leuk

Ouwehands Dierenpark

Ouwehands Dierenpark is een afwisselend park, met veel verschillende dieren: van zebra’s tot apen en van tropische vogels tot unieke witte tijgers. Het Berenbos lijkt veel op de natuurlijke leefomgeving van de bruine beer. Hier leven beren die zijn bevrijd uit een moeilijk leven waarin ze vaak werden mishandeld en verminkt. In het Berenbos leven ze samen met wolven. Vanaf een loopbrug en door een gazen tunnel kunt u de dieren bekijken. Het verblijf van de ijsbeer is net een stukje Noordpool, met rotsen in het water en een stukje toendra.

Grootste overdekte Speeljungle

Kinderen hebben in Ouwehands Dierenpark de kans om zich lekker uit te leven. Naast veel soorten apen bekijken, kunnen ze zichzelf ook een aapje voelen in het vierduizend vierkante meter grote Ravot Aapia, de grootste overdekte speeljungle van Europa. In Umkoshi maken ze, klimmend van boomhut naar boomhut, kennis met de Afrikaanse wildernis. Vanuit uitkijkposten zien ze onder meer leeuwen en giraffen.

Ligging en prijs

Ouwehands Dierenpark ligt centraal in het land bij Rhenen. Het park is het hele jaar door geopend. Een kaartje kost ongeveer €19. Wie online een kaartje koopt, krijgt tien procent korting. Ouwehands Dierenpark biedt de mogelijkheid om dieren van heel dichtbij te zien en laat kinderen spelenderwijs kennismaken met het dierenrijk.

 

Deel dit artikel via:   Facebook Twitter


Win een gratis weekend
naar Landal Het Land van Bartje!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een
verblijf in een luxe woning voor 6 personen
Bekijk actievoorwaarden
Landal Het Land van Bartje Landal Het Land van Bartje