Diergaarde Blijdorp

Dierentuinen zijn altijd leuk

Diergaarde Blijdorp

De dieren in de Rotterdamse Diergaarde Blijdorp zijn verdeeld over verschillende werelddelen. In 'Afrika' lopen giraffen, zebra's en antilopen. De 'Aziatische grond' wordt bevolkt door olifanten, neushoorns, leeuwen, panters en tijgers. 'Europa' kent de spannende wolvenvallei, in 'Noord-Amerika' kom je bizons en prairiehondjes tegen en in 'Zuid-Amerika' leven manenwolven en poedoes. Spectaculair is het waterwerelddeel Oceanium, waar u in de haaientunnel onder talloze soorten haaien kunt lopen. Langs het water leven zeeleeuwen en koningspinguïns.

De Gorilla's van Blijdorp

Dankzij Bokito, die in 2007 een vrouwelijke bezoekster verwondde, is heel Nederland bekend met de gorilla's van Blijdorp. Een nieuwe rotswand zorgt er overigens voor dat u als bezoeker nu veilig bent voor de gorilla's. In Blijdorp is veel te doen voor kinderen. In Oceanium kunnen ze zelf proefjes doen, er rijdt een Jungle Express treintje rond en voor de allerkleinsten is er een kinderboerderij. Dagelijks zijn er voorstellingen.

Ligging en prijs

Diergaarde Blijdorp ligt in de stad Rotterdam en is ook per openbaar vervoer gemakkelijk te bereiken: in tien minuten loopt u vanaf Rotterdam Centraal Station naar de dierentuin. Het park is het hele jaar open. Een entreekaartje kost ongeveer €18. In Diergaarde Blijdorp is veel te zien en te ontdekken en daarom niet voor niets de best bezochte dierentuin van Nederland.

 

Deel dit artikel via:   Facebook Twitter


Win een gratis weekend
naar Landal Het Land van Bartje!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een
verblijf in een luxe woning voor 6 personen
Bekijk actievoorwaarden
Landal Het Land van Bartje Landal Het Land van Bartje