De Waarbeek

Er is altijd een pretpark in de buurt

De Waarbeek

Familiepretpark De Waarbeek werd ooit geopend als Theehuis De Waarbeek. Er werd een Engelse tuin met vijvers aangelegd, waarvan er een in gebruik werd genomen als roeivijver. Daarnaast waren er een speeltuintje en een tennisbaan met een theeprieeltje. De eerste grote attractie werd de rodelbaan, die eigenlijk een achtbaan was. Deze functioneert nog steeds en is daarmee waarschijnlijk een van de oudste, stalen achtbanen ter wereld die nog in werking zijn. Intussen is het park behoorlijk uitgebreid en vindt u er naast vele attracties natuurlijk ook een snackcounter voor frietjes, broodjes, koffie en limonade.

Heel veel nieuwe attracties

In 2010 zijn er in pretpark De Waarbeek maar liefst vijf nieuwe attracties bijgekomen, waaronder een nostalgische speelhal en Twekky’s Theater. Een attractie die er al was is de spoortrein, die over een groot gedeelte van het park rijdt. Hoogvliegers zullen zich in het reuzenrad kunnen vermaken en voor liefhebbers van kermis zijn de Calypso, de Rups en de Toffe Twister, die ook nieuw is, echte aanraders.

Ligging en prijs

Pretpark De Waarbeek ligt in de buurt van Hengelo en Enschede en is met de auto uitstekend te bereiken. Het park is van begin april tot eind oktober geopend. Een kaartje kost ongeveer €10 en wie online een kaartje koopt, krijgt daar €1 korting op.

 

 

Deel dit artikel via:   Facebook Twitter


Win een gratis weekend
naar Landal Het Land van Bartje!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een
verblijf in een luxe woning voor 6 personen
Bekijk actievoorwaarden
Landal Het Land van Bartje Landal Het Land van Bartje