Madurodam

Er is altijd een pretpark in de buurt

Madurodam

Madurodam is nu al ongeveer zestig jaar lang de kleinste stad van Nederland. De geschiedenis van Madurodam is bijzonder, het is enerzijds opgericht als oorlogsmonument en anderzijds als charitatieve stichting. Aan de opzet van het stadje is in ieder geval sinds het begin weinig meer veranderd. Alles wat kenmerkend is voor Nederland, zoals de grachten, de gevels en de Martinitoren, zijn in Madurodam in het klein te bewonderen. Alles is zo prachtig tot in het kleinste detail uitgewerkt dat u het gevoel krijgt naar een echte, levende stad te kijken.

Activiteiten

In Madurodam worden het hele jaar door extra activiteiten georganiseerd. Een bekend voorbeeld hiervan is Madurodam by Light, wat in de wintermaanden iedere avond vanaf 18:30 uur plaatsvindt. U beleeft dan een intrigerend Hollands sprookje over Hansje Brinker en de strijd tegen het water. Madurodam by Light is bij de entreeprijs inbegrepen, als u overdag Madurodam bezoekt, kunt u ’s avonds terugkeren voor de lichtshow.

Ligging en prijs

Madurodam ligt in Den Haag in de provincie Zuid-Holland en is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer, de tram stopt voor de ingang. Het park is het hele jaar door geopend, maar het kan voorkomen dat bepaalde onderdelen gesloten zijn voor reparatie of bijvoorbeeld vanwege vorst. Een kaartje voor kinderen kost ongeveer €10 en een volwassene betaalt ongeveer €15.

Deel dit artikel via:   Facebook Twitter


Win een gratis weekend
naar Landal Het Land van Bartje!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een
verblijf in een luxe woning voor 6 personen
Bekijk actievoorwaarden
Landal Het Land van Bartje Landal Het Land van Bartje