Artis Zoo

Dierentuinen zijn altijd leuk

Artis Zoo

Artis bestaat al sinds 1838 en is daarmee een van de oudste dierentuinen van Nederland. In het centrum van Amsterdam kunt u kennismaken met niet minder dan negenhonderd diersoorten. U staat er oog in oog met onder meer leeuwen, zeeleeuwen, zebra's en gorilla's. Naast buitenverblijven als de apenrots en de savanneheuvel heeft Artis ook een groot aantal mooie overdekte verblijven, zoals een prachtig aquarium, een reptielenhuis en een vernieuwde vogelvolière.

Natuur en Musea

In Artis staan ook monumentale bomen en vindt u verschillende thematuinen, waaronder de Hollandse en Japanse tuin. De Metzelaarkas herbergt tropische, vleesetende planten en tal van orchideeën. U kunt terug in de tijd in het Zoölogisch en Geologisch Museum. In de grote koepel van het Planetarium worden dagelijks films geprojecteerd en lijkt het net of u zelf door het heelal vliegt.

Ligging en prijs

Artis Zoo is het hele jaar geopend. De prijs ligt rond de €18. De ligging middenin de hoofdstad maakt van Artis een unieke dierentuin en één van de leukste familie-uitjes in Amsterdam.

 

 

 

Deel dit artikel via:   Facebook Twitter Google+