Apenheul

Dierentuinen zijn altijd leuk

Apenheul

In de dierentuin Apenheul in de Apeldoornse bossen lopen honderden apen vrij rond. Aapjes kijken kan hier dus van heel dichtbij. Op het Apenboompad loop je als bezoeker op 'aapniveau' tussen de bomen. Sommige aapsoorten lopen hier zomaar rond of klimmen boven je hoofd. Gevaarlijker apen, zoals gorilla's, zijn uiteraard wel van publiek gescheiden. De hele dag door kunt u apen gevoederd zien worden en presentaties bijwonen.

Speciale kinderactiviteiten

Voor kinderen heeft Apenheul speciale activiteiten. Ze kunnen zelf de aap uithangen op de MekranotiTrail, waar ze zich via touw- en wiebelbruggen een weg moeten banen door de jungle. Ook kunnen ze op Expeditie Saimiri door de 'Zuid-Amerikaanse jungle', vergezeld door meer dan honderd doodshoofdaapjes. De Dajak Farm is een leuke tropische kinderboerderij met exotische huisdieren van het eiland Borneo.

Ligging en prijs

De Apenheul ligt vlakbij Apeldoorn en is van 14 april t/m 5 november 2017 dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Van 15 juli t/m 27 augustus is het park open van 9.00 tot 18.00 uur. Een kaartje voor de Apenheul kost het volgende: Kinderen t/m 2 jaar gratis, Kinderen 3 t/m 12 jaar € 19,00, Volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar€ 21,50. Groepen vanaf 20 personen krijgen € 2,50 extra korting per persoon op hun entreekaart. Met een entreebewijs voor de Apenheul heeft u ook toegang tot het natuurpark Berg en Bos. De Apenheul staat voor een dagje gegarandeerd plezier. Pas wel op uw spullen, want voor u het weet heeft een brutale aap iets gepikt!

Deel dit artikel via:   Facebook Twitter


Win een gratis weekend
naar Landal Het Land van Bartje!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een
verblijf in een luxe woning voor 6 personen
Bekijk actievoorwaarden
Landal Het Land van Bartje Landal Het Land van Bartje