Ecomare

Dierentuinen zijn altijd leuk

Ecomare

Ecomare is een zeehonden- en vogelopvang, maar ook het natuurcentrum van Texel. Het bezoekerscentrum van Nationaal Park 'Duinen van Texel' is gevestigd in Ecomare. In de opvang zijn meestal wel jonge zeehonden te zien. In de zomer en herfst zijn dit gewone zeehonden, in de winter en het voorjaar grijze zeehonden. De zeehonden worden elke dag twee keer gevoerd. In het voorjaar van 2011 opent een nieuw buitenterrein met meer ruimte en een speeltuin.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Het zeeaquarium van Ecomare is ondergronds gebouwd. In de grote open aquaria leven tientallen soorten vissen, zeesterren, schaal- en schelpdieren. In de vogelopvang van Ecomare komen zieke, gewonde en verzwakte vogels weer op krachten. U kunt er zien hoe de opvang van vogels in zijn werk gaat. Het hele jaar is het mogelijk om deel te nemen aan excursies in de nabij gelegen natuur, zoals lopen over de wadden.

Ligging en prijs

Ecomare is prachtig gelegen in een duinpark aan de westkant van Texel, niet ver van De Koog. Het centrum is elke dag open. De entreeprijs ligt rond €8. Ecomare is zowel leuk als leerzaam en een 'must see' op het mooie eiland Texel.

 

 

Deel dit artikel via:   Facebook Twitter


Win een gratis weekend
naar Landal Het Land van Bartje!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een
verblijf in een luxe woning voor 6 personen
Bekijk actievoorwaarden
Landal Het Land van Bartje Landal Het Land van Bartje