Zoo Parc Overloon

Dierentuinen zijn altijd leuk

Zoo Parc Overloon

Zoo Parc Overloon, gevestigd in het gelijknamige Brabantse dorpje, kenmerkt zich door ruime verblijven voor de dieren en noemt zich dan ook 'de natuurlijkste dierentuin van Nederland'. Als bezoeker kunt u over het Lemureneiland lopen en door de Aziatische Maidan, een heuvelachtige vallei waar antilopen, pelikanen en herten vrij kunnen bewegen. In Cheetah County staat u oog in oog met cheetahs.

Bijzondere bewoners

Onder de bewoners van Zoo Parc Overloon bevinden zich bijzondere diersoorten als reuzenmiereneters, vosmangoesten en dwergnijlpaarden. Kleurrijke vlinders fladderen door de vlindervallei en in de botanische tuin vindt u een rododendronvallei, lelietuin en kassen met een grote acacia- en cactuscollectie. Voor kinderen zijn er veel activiteiten, zoals spannende safari’s en ontmoetingen met dierenverzorgers.

Ligging en prijs

Overloon ligt langs de A73 tussen Venlo en Nijmegen. Een toegangskaartje voor de dierentuin kost ongeveer €15. Op de website van het park vindt u voordeelbonnen, die op sommige dagen recht geven op bijvoorbeeld korting op de entreeprijs of een gratis kop koffie of thee. Dompel uzelf onder in de natuur en beleef een ontdekkingstocht langs bijzondere dier- en plantensoorten in Zoo Parc Overloon.

Deel dit artikel via:   Facebook Twitter


Win een gratis weekend
naar Landal Het Land van Bartje!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een
verblijf in een luxe woning voor 6 personen
Bekijk actievoorwaarden
Landal Het Land van Bartje Landal Het Land van Bartje