In het Zuiderzeemuseum staat de geschiedenis, de actualiteit en de toekomst van het IJsselmeer centraal. Voorheen was het IJsselmeer de Zuiderzee, totdat in 1932 het water door middel van de Afsluitdijk in tweeën werd gedeeld.
Het museum bestaat uit een binnen- en een buitengedeelte waar de thema’s water, ambachten en gemeenschappen de boventoon voeren. Met daarbij een diversiteit aan wisselende evenementen en tentoonstellingen is het een boeiende plek om herhaaldelijk te bezoeken.
Het Binnen- en Buitenmuseum
De ‘Reis rondom de Zuiderzee’ is een vaste tentoonstelling in het Binnenmuseum. Via puzzels, persoonlijke verhalen en interactieve attributen leer je alles over de grote binnenzee. In het buitenmuseum wandel je letterlijk terug in de tijd en herbeleef je de taferelen van vroeger. Zie hoe visnetten gerepareerd werden en breng onder andere een bezoek aan de molen, de kuiperij, het verhalenhuis en de mandenmakerij.
Honderd procent kidsproof!
Er is veel te doen in het Zuiderzeemuseum. Ook voor kids! Zo maak je samen met je kroost een klompbootje, verf je een klomp, schilder je zeepjes, daag je elkaar uit met oeroude Hollandse spelletjes of ga je op expeditie door het speeleiland. Naast dat het allemaal erg leuk is, is het eveneens hartstikke leerzaam! Rond de sinterklaasperiode tref je in het museum overigens ook nog een heus pietendorp aan. Dat mag uiteraard niet gemist worden met de kleintjes.
Ligging en prijs
Plan je bezoek vooraf en bestel tickets online. Dit doe je via de website van het Zuiderzeemuseum. Hiermee voorkom je een wachtrij bij de entree. Ben je in het bezit van een Museumkaart, een BankGiro Loterij VIP-kaart, een I Amsterdam City Card en/of een Vriendenkaart? Dan val je met de neus in de boter. Je hoeft dan geen ticket te kopen en hebt, op vertoon van een van deze kaarten, gratis entree tot het museum.
Win een gratis vakantie naar Landal De Strabrechtse Vennen!
Geniet jij straks van een heerlijke vakantie in een luxe 6-persoons bungalow met hottub op Landal De Strabrechtse Vennen midden in de brabantse natuur?