GaiaPark Kerkrade Zoo

Dierentuinen zijn altijd leuk

GaiaPark Kerkrade Zoo

In Gaiapark Kerkrade Zoo zijn diverse leefgebieden nagebootst zoals Centraal Afrika in Congo, het tropisch regenwoord in Amazonia en de savanne en toenda in Namibia. Met andere gebieden laat Gaiapark verschillende periodes uit de geschiedenis tot leven komen, waaronder het Carboon, het Krijt en de IJstijd. In Dino Adventure gaan kinderen mee op expeditie om de geheimzinnige herkomst van een oude steen te ontdekken.

Groeiende dierentuin

Gaiapark Kerkrade Zoo, geopend in 2005, is groeiende. Zo is onlangs het speelpark DinoDome geopend, waar de dinosaurusperiode tot leven komt. Ook de dieren zelf helpen de dierentuin een handje in de uitbreiding. Sinds de opening zijn er al veel nieuwe dieren geboren, waaronder tientallen doodshoofdapen, drie dwergnijlpaarden, meer dan twintig penseelzwijnen, een gorilla en een giraffe.

Ligging en prijs

Het Gaiapark ligt in Zuid-Limburg bij Kerkrade. Een toegangskaartje kost ongeveer €15. Een online ticket levert €1 voordeel op. Gaiapark Kerkrade Zoo is één van de modernste dierentuinen van Nederland, met een optimale natuurbeleving. Het park werd al drie keer uitgeroepen tot mooiste grote dierentuin van de Benelux.

 

Deel dit artikel via:   Facebook Twitter


Win een gratis weekend
naar Landal Het Land van Bartje!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een
verblijf in een luxe woning voor 6 personen
Bekijk actievoorwaarden
Landal Het Land van Bartje Landal Het Land van Bartje