<body id="page-top">

Vakantieparken in Friesland

Natuur, water, Friese dorpjes én meer...

Vakantiepark in Friesland

Friesland is een land op zichzelf, met een eigen karakter en een eigen taal. Deze prachtige provincie is algemeen bekend om zijn watersport, het stamboekvee, kaatswedstrijden en natuurlijk de Elfstedentocht. De verspreiding van de bevolking heeft als gevolg dat er in de provincie vele kleine tot zeer kleine dorpen voorkomen waar u heerlijk doorheen kunt wandelen of fietsen. Er zijn slechts elf steden, waarvan provinciehoofdstad Leeuwarden veruit de grootste is. Met de gezellige horeca en leuke winkels is het daar goed toeven. Natuurliefhebbers komen in Friesland ook voldoende aan hun trekken want er zijn uitgebreide nauurgebieden in deze provincie aanwezig.

De fraaie provincie Friesland is bij de meeste mensen misschien voornamelijk of zelfs uitsluitend bekend vanwege de Elfstedentocht, waarvan het elk jaar weer spannend is of hij deze keer weer eens zal kunnen doorgaan. De Friese plaatsjes die tijdens de Elfstedentocht worden bezocht zijn echter ook leuk om buiten het schaatsseizoen te bezoeken. Bij Friesland horen trouwens ook een aantal Waddeneilanden, zoals Ameland, Terschelling en Schiermonnikoog, waar je ook een aantal leuke vakantieparken kunt vinden. Op het vasteland kun je bijvoorbeeld terecht op vakantiepark De Kuilart, gelegen in het volgens sommigen mooiste deel van Friesland: de Zuidwesthoek. De Kuilart is een 5-sterren recreatiepark met mooie accommodaties en tal van voorzieningen. Ook recreatiecentrum Bergumermeer is een leuk park voor een verblijf in een vakantiehuis. Je kunt kiezen voor een gezellig chalet of voor een luxe villa, net wat je wilt. In de directe omgeving van dit park tref je een bijzonder terpenlandschap. Voor watersport-liefhebbers is er sowieso veel keus in Friesland. Nóg twee favorieten aan de Friese meren zijn Landal Waterpark Sneekermeer (fijn Landal park bij het dorpje Terherne) en Beach Resort Makkum (een top-vakantiepark voor het hele gezin, direct áán het IJsselmeer).

28 vakantieparken in Friesland

>

Top vakantieparken in Friesland

Landal

Landal Esonstad

  • Prachtig park bij charmant dorpje
  • Waddenzee en Lauwersmeer om de hoek
  • Overdekt zwembad, golfbaan, Bollo Club
Roompot

Vakantiepark Boomhiemke

  • Perfecte ligging bij het strand, Hollum en de vuurtoren
  • Boomhiemke heeft een eigen Spa
  • Speeltuinen en overdekt zwembad 
Individuele Aanbieders

Beach Resort Makkum

  • TOP ligging aan IJsselmeer
  • Volop (water)sportmogelijkheden
  • Prachtige luxe bungalows

Meer Friesland reisinspiratieEr gaat niks boven een bungalowpark in Friesland. Friesland heeft een prachtige natuur, je kan er heerlijk een dagje shoppen en het bungalowpark is van alle gemakken voorzien. Wat wil een mens nog meer?
H. Dekker