Parkvakanties blog

Inspiratie voor je vakantie

Wauw: Hof van Saksen krijgt de langste trechterglijbaan ter wereld!

Artikel geschreven door: Redactie
Door Redactie op 29 maart 2019 — 3 minuten lezen
Wauw: Hof van Saksen krijgt de langste trechterglijbaan ter wereld!

Woooh, dit is nog eens goed nieuws! Hof van Saksen krijgt er een héle gave nieuwe glijbaan bij. Op 1 april (geen grap!) wordt gestart met de bouw van de 'Saltato', met 4 trechters en 195 meter de langste ter wereld!

Yes yes, we hadden jullie al verteld dat Hof van Saksen lekker bezig is met uitbreiden en dat er een nieuwe glijbaan aan zat te komen. Dat dit een zogenaamde bandenglijbaan zou worden was ook bekend, máár nu weten we dan ook eindelijk wat voor glijbaan het precies wordt. En wooooh wij zijn helemaal in extase. Wát een vette glijbaan wordt dit! 

UPDATE: de glijbaan is inmiddels geopend. Bekijk onze video van de Saltato glijbaan.

De Saltato

We hadden al gehoopt op wederom iets spectaculairs, want na de opening van de Bombo (grootste indoor waterglijbaan ter wereld - bekijk filmpje), de Intenso (hoogste bandenglijbaan van de Benelux - bekijk filmpje) en de Presto (supersteile speedslide) waren de verwachtingen natuurlijk hoog gespannen!

De Saltato dus. Wederom een mooie Italiaanse naam en wederom een glijbaan met een sensationeel karakter. Eéntje waarbij de adrenaline bij voorbaat al door je lichaam stroomt.  

Hoe gaat de Saltato er precies uit zien?

Wel, het wordt een bandenglijbaan waar je, net als bij de Intenso, in een tweepersoons-band vanaf gaat. In totaal leg je maar liefst 195 meter af en kom je vier trechters tegen. In deze grote 'kegels', met een doorsnede van 5 meter, word je goed heen en weer gedraaid en is het maar de vraag hoe je eruit komt!

In het eerste deel van de glijbaan kabbel je nog rustig, maar al snel wordt het iets heftiger en voor je het weet word je vol gas de eerste trechter in geslingerd. Vanaf dat moment is het hek van de dam en zul je een adembenemende ervaring hebben. Onderweg maken lichteffecten je rit nog heftiger. Whoaaa, klinkt dat goed of niet?

Glijbanen Hof van Saksen

De huidige glijbaantoren, met de 3 glijbanen.

Zwembad Hof van Saksen

De finish van de glijbanen is al gereed. En ja: er komt dus ook nog een vijfde glijbaan bij in de toekomst!

Wildwaterbaan Hof van Saksen

De wildwaterbaan blijft natuurlijk ook leuk!

Waarschijnlijk is de Saltato glijbaan wel alleen geschikt voor volwassenen en de wat oudere kinderen. Net als bij de overige glijbanen is er (waarschijnlijk) een minimale lengte van 120 cm en een minumum leeftijd van 7 (óf 8) jaar vereist.

De nieuwe Saltato glijbaan is vanaf 5 juli 2019 geopend en reken maar van yes dat wij van Parkvakanties als één van de eersten aanwezig zijn om hem te gaan ervaren en testen. Natuurlijk lees (en zie!) je dit daarna ook op onze website. Laat die zomer maar komen! :)

Het Hof van Saksen zwembad

Voor iedereen die nog niet bekend is met Hof van Saksen: dit is hét luxe vakantiepark van Drenthe. Een zeer stijlvol resort waar niets aan het toeval wordt overgelaten. Zo slaap je in prachtige woonboerderijen, zijn de restaurants van hoogstaand culinair niveau en zijn ook de overige faciliteiten en activiteiten ongekend goed voor elkaar. Wij hebben dit zelf ervaren: lees onze uitgebreide Hof van Saksen review.

Roland Rozenbroek (de General Manager van Hof van Saksen) vat het samen als: "Hof van Saksen streeft ernaar om haar  gasten een buitengewone vakantiebeleving op het hoogste niveau te bieden." De ultieme waterpret van het Hof van Saksen zwembad sluit daar natuurlijk naadloos bij aan! Om dit nog even te benadrukken delen wij nog graag ons filmpje van het zwembad met jullie. Enjoy!

Deel dit artikel via:   Facebook TwitterAuteur: Redactie

Redactie

De Parkvakanties redactie onder leiding van Suzanne van Duijn. Boordevol vakantiepark inspiratie, ervaringen, tips, nieuws & méér. Wij ♥ van vakantieparken!Gerelateerde artikelen

Browse op categorie

Volg Parkvakanties

Win een gratis weekend
naar Landal Het Land van Bartje!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een
verblijf in een luxe woning voor 6 personen
Bekijk actievoorwaarden
Landal Het Land van Bartje Landal Het Land van Bartje