Parkvakanties blog

Inspiratie voor je vakantie

VIDEO: Saltato glijbaan op Hof van Saksen

Artikel geschreven door: Laurens Taekema
Door Laurens Taekema op 03 juli 2019 — 2 minuten lezen
VIDEO: Saltato glijbaan op Hof van Saksen

Yay! De nieuwe glijbaan op Hof van Saksen is nu geopend! De 'Saltato' glijbaan is de langste trechterglijbaan ter wereld en hij is superleuk! Bekijk ons filmpje maar.

De nieuwe Saltato glijbaan op resort Hof van Saksen is afgelopen weekend officieel geopend. Parkvakanties was erbij en mocht de kersverse glijbaan testen. 

Al bij de aankondiging van de nieuwe Saltato glijbaan eerder dit jaar waren onze verwachtingen hoog gespannen. Hof van Saksen heeft met de Saltato namelijk een zéér waardige toevoeging bedacht op de overige drie glijbanen. Deze glijbanen, te weten: de sensationele 'Bombo' (met die megatrechter!), de supersnelle 'Presto' glijbaan en de toffe 'Intenso' bandenglijbaan, zijn inmiddels twee jaar oud, maar nog steeds geweldig leuk. En de Saltato is daarop geen uitzondering! Voor we je meer details geven, laten we je eerst het filmpje zien, want dan zul je direct zien hoe tof deze nieuwe glijbaan wel niet is. Enjoy the ride!

De Saltato is spectaculair!

Wauw!! Na onze eerste keer glijden van de Saltato was onze unanieme conclusie: Te gek! "Nog een keer!" hoorde ik mijn dochter direct roepen. En gelijk had ze. Dit was écht gaaf!

Nog even de details op een rijtje. De Saltato is een bandenglijbaan van maar liefst 195 meter lang. Je gaat er (net als bij de Intenso) in een dubbele band (dus voor 2 personen) vanaf. Hetgeen deze glijbaan echt uniek maakt zijn de vier trechters met elk een doorsnede van 5 meter. Hier word je tijdens je rit als het ware in gekatapulteerd. En na het tollen in de trechter ga je weer verder.

De Saltato zit bovendien vol spectaculaire lichteffecten. Hierdoor is de beleving in iedere trechter ook weer anders. Klasse bedacht en uitgevoerd door Hof van Saksen! Met name de trechter met de laserstralen is cool. In sommige trechters moest ik me soms ook even opnieuw oriënteren :)

Al met al weet resort Hof van Saksen wéér te overtuigen. De Saltato is een meer dan welkome toevoeging op het zwembad. Wij kunnen daarom ook alleen maar aanraden om dit - overigens sowieso hele fijne - luxe resort in Drenthe eens te bezoeken en dit zelf te ervaren!

Meer Hof van Saksen glijbaan beelden 

Het zal je niet ontgaan zijn: wij zijn enorm fan van Hof van Saksen en dan het zwembad in het bijzonder. Wat een topper! We maakten hiervan eerder ook al beelden en die willen we je niet onthouden. 

Deel dit artikel via:   Facebook TwitterAuteur: Laurens Taekema

Laurens Taekema

Laurens — 1979. Oprichter van Parkvakanties. Sport graag veel: wielrennen óf schaatsen. Drinkt: groe­ne thee man­go & ko­kos. Eet: vegetarisch. Vakantie = avontuur met het gezin, ver weg of dichtbij!Gerelateerde artikelen

Browse op categorie

Volg Parkvakanties

Win een gratis weekend
naar Landal Het Land van Bartje!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een
verblijf in een luxe woning voor 6 personen
Bekijk actievoorwaarden
Landal Het Land van Bartje Landal Het Land van Bartje