Parkvakanties blog

Inspiratie voor je vakantie

Parkreview: Center Parcs Het Heijderbos

Artikel geschreven door: Laurens Taekema
Door Laurens Taekema op 10 november 2017 — 22 minuten lezen
Parkreview: Center Parcs Het Heijderbos

Is Center Parcs Het Heijderbos een fijn bungalowpark? Zijn de huisjes oké en is het Aqua Mundo zwembad er ook écht spectaculair? Laurens bezocht dit vakantiepark in Limburg samen met zijn gezin en nam de proef op de som. Lees hier het uitgebreide testrapport!

Het is de laatste vrijdag van september. De eerste bladeren dwarrelen naar beneden, maar wij treffen het die middag: naarmate we verder zuidwaarts rijden laat de zon zich steeds meer zien. Eenmaal over de Waal begint het echt te kriebelen. “We willen direct naar het zwembad pap!”. Onze meiden (7 en 5 jaar) en ook wijzelf zijn het vorige Center Parcs bezoek absoluut nog niet vergeten. Onze ervaring met De Eemhof aan het begin van het jaar was te gek en leerde dat het bij Center Parcs nog altijd prima toeven is.

Bord bij Center Parcs Het Heijderbos

Welkom bij Center Parcs Het Heijderbos!

Wildwaterbaan in Center Parcs Het Heijderbos

Het Heijderbos heeft natuurlijk ook een subtropisch zwembad met wildwaterbaan

Center Parcs Het Heijderbos

Het park ligt mooi aan het water. Op de achtergrond de Jungle Dome.

Mini-vakantie bij Center Parcs Het Heijderbos

We naderen de plaats van bestemming. Het dorpje Heijen in Noord-Limburg. Met haar 2000 inwoners qua aantal bijna even groot als de hoeveelheid bedden in het naastgelegen vakantiepark. Nee, Het Heijderbos is geen kleinschalig park. Dat is duidelijk. De parkeerplaats verraadt dit ook, maar het is een autovrij park en zo is er tenminste plek voor iedereen.

We melden ons bij de receptie. Niet als enige. Toch zijn we vlot aan de beurt en worden we vriendelijk geholpen. Tip (en note to self): print het e-ticket voor een nog snellere check-in. Dan volstaat een naar beneden gedraaid autoraam bij de slagboom om de sleutels in ontvangst te nemen. Handig!

“Oké jongens, even opletten. Zone 5 moeten we hebben.” Opgetogen rijden we het park op, de bordjes keurig volgend. En wat zien we? Center Parcs zoals wij Center Parcs kennen. Witte geschakelde bungalows, mooi ruim gelegen tussen de bomen en het water. Lekker typisch. Heerlijk nostalgisch. We hebben dit specifieke Center Parcs park nog niet eerder bezocht (nee, ook niet vroegâh), maar we voelen ons direct thuis.

Receptie van Het Heijderbos

De receptie bij de ingang van het bungalowpark

Personeel van Center Parcs Het Heijderbos

Het vriendelijke personeel 

Veel bomen in Center Parcs Het Heijderbos

Het park bevindt zich daadwerkelijk in een bos 

En het valt op. Het Heijderbos is wel erg groen. Met de naam lijkt dus niets mis. De kleine hoogteverschillen passen er ook goed bij. Het park is ingedeeld in maarliefst negen zones met huisjes variërend van 2 tot 12 personen. Gelukkig is er ook veel te doen. Heel veel. Daarover later meer.

Ah, daar is onze bungalow al. De zon schijnt inmiddels volop. Laat die weekend mini-break maar beginnen!

De bungalow: een kindercottage

We hebben de sleutel nog niet omgedraaid of de kinderen stormen naar binnen. Op zoek naar hun kamer. Oftewel: de speciaal gedecoreerde kinderkamer voorzien van stapelbed én speelgoed. Dáár keken ze naar uit. En hij valt in de smaak. “Wooh. Cool! Ik slaap hier!”. De slaapkamer met jungle-thema ziet er inderdaad goed uit. Het stapelbed doet tevens dienst als tent-hut, op de kast kan gekrijt worden, er is kindermeubilair aanwezig en er ligt een zitzak om op te springen (of zitten). En om het af te maken: de nachtlampjes aan de muur veranderen van kleur.

Baby mee? Een kinderbed, box en kinderstoel zijn standaard aanwezig. In de sanitair-hoek is ook rekening gehouden met kinderen: verlaagde wastafel, speeltjes voor in bad en in het toilet hangt een opzet kinder-WC-bril.

Bungalow huisje, Center Parcs Het Heijderbos

Ons bungalow huisje

Informatiemap, Center Parcs Het Heijderbos

De informatiemap ligt al klaar

Kindercottage, Center Parcs Het Heijderbos

Dit is wat de kindercottage zo leuk maakt

Kinderbungalow, Center Parcs Het Heijderbos

Het mooie stapelbed in de kinderkamer

Kinderkamer van de kinderlodge bij Center Parcs Het Heijderbos

De kindvriendelijkheid straalt er van af!

Missie ‘kinderbungalow’ geslaagd dus. Gelukkig is de rest van het huisje ook fijn. Op 64m² is het een knus onderkomen. Eenvoudig, maar comfortabel en schoon. Laminaat vloertje, frisse kleuren, een open haard, flatscreen TV en een goed ingerichte keuken. Ons huisje heeft bovendien het labeltje ‘Premium’. Dit houdt zoveel in dat de bedden zijn opgemaakt, er een keukenpakket aanwezig is en de keuken is voorzien van een vaatwasser en Nescafé Dolce Gusto apparaat. De tweede slaapkamer heeft daarbij ook nog een TV. Prima! De vloerbedekking aldaar nemen we dan maar even voor lief.

De grote ramen geven vanuit de zithoek een mooi uitzicht op veel groen en wat water verderop. Via een schuifdeur komen we op het omheinde privé-terras dat voorzien is van 2 ligstoelen, een tafel met 4 stoelen en een parasol. En we treffen het: praktisch voor onze bungalow bevindt zich een kleine speeltuin. Oké, het stelt niet heel veel voor. Één schommel, een klimrekje en een glijbaan, maar toch leuk voor een paar keer.

Zitgedeelte van de cottage, Center Parcs Het Heijderbos

De gezellige zithoek van onze cottage

Open haard en TV in de bungalow, Center Parcs Het Heijderbos

Mét TV, hifi-set en open haard

De eettafel in de bungalow, Center Parcs Het Heijderbos

De eettafel

Welkomstpakket, Center Parcs Het Heijderbos

Deze kleine welkomstdrankjes stonden voor ons klaar

Keuken en slaapkamer van de bungalow, Center Parcs Het Heijderbos

Je loopt door de keuken naar de tweede slaapkamer

Keuken van de bungalow, Center Parcs Het Heijderbos

De keuken met alles wat wij nodig hadden voor ons weekendje

Keukenpakket, Center Parcs Het Heijderbos

Het keukenpakket met theedoek, handoek, vaatwastabletten en meer

Slaapkamer van de cottage, Center Parcs Het Heijderbos

De slaapkamer van papa en mama

TV in de slaapkamer, Center Parcs Het Heijderbos

Met een televisie :)

Badkamer van het huisje, Center Parcs Het Heijderbos

De kindvriendelijke badkamer van ons huisje

De douche en wc, cottage in Center Parcs Het Heijderbos

Het ligbad met douche en de aparte WC

Terras bij de cottage, Center Parcs Het Heijderbos

Het terras met goed terrasmeubilair

Eenmaal genesteld in ons huisje zijn we klaar om het park verder te ontdekken. Het is Center Parcs dus er is veel te doen. We beginnen maar beter direct!

De Market Dome van Het Heijderbos

Bij Center Parcs is de Market Dome ‘the place to be’. Dé plek voor entertainment, shops en restaurants. Het subtropische zwembad zit er meestal naast. Zo ook bij Het Heijderbos. Ideaal. Alles bij elkaar. De wandeling vanaf onze bungalow naar het centrum is echter flink. Ruim tien minuten als je door loopt. Helaas is doorlopen een niet bestaand woord bij onze 5-jarige. Zeker na een enerverende middag in het zwembad. Gelukkig hebben wij dit ‘euvel’ vakkundig opgelost door fietsen te huren. Fietsen plus een burley. Een wat? Een burley. Dat is een fietsaanhanger met regencover waarin twee kinderen (of veel boodschappen) vervoerd kunnen worden. Even handig als leuk!

Ook de plattegrond van Het Heijderbos laat zien dat de omvang van het park niet gering is en de Market Dome bovendien niet geheel centraal ligt. Een andere oplossing en wat ons betreft goede tip: kies tijdens het online boeken voor een voorkeursligging van je cottage. Dan bepaal je mooi zelf de plek van de bungalow. Dit is wel iets waarvoor je moet bijbetalen overigens. Tenzij je 2 maanden van tevoren je verblijf regelt. Voor vroegboekers is het namelijk gratis.

Plattegrond, Center Parcs Het Heijderbos

De plattegrond van Center Parcs Het Heijderbos

Fiets met burley, Center Parcs Het Heijderbos

Fiets met burley: handig!

Ingang van de Market Dome, Center Parcs Het Heijderbos

De ingang van de Market Dome

Anyway, we naderen de Market Dome en bemerken al een gezellige reuring. We passeren een mooi waterrad met de naam van het park (foto-momentje) en lopen iets verderop via de draaideur naar binnen. Als eerste is daar de Daily Foodstore. Een fraaie supermarkt met ruim assortiment die doet denken aan een Albert Heijn. Daarnaast de kledingwinkel ‘Fashion Store’ en een winkeltje voor souvenirs en speelgoed.

Aangekomen in de centrale hal van de Market Dome zien we hoe mooi groen en tropisch deze nu daadwerkelijk is. Hangbruggen, rotspartijen, vijvertjes met kleurrijke vissen en veel planten: het ziet er mooi uit. En niet té groot. Het ruime terras van het Grand Café geeft uitzicht op een podium voor live-entertainment en activiteiten voor de kinderen. Zo kun je ‘s avonds mee doen aan de Family Quiz Night, is er een avond live muziek of kun je een show bekijken. Op dezelfde plek zijn kinderen bij Orry & Vrienden aan het juiste adres. Ze kunnen er meedoen aan de Kids Bingo of lekker swingen bij de Kids Disco. Dat laatste vonden onze meiden (en veel andere kinderen) érg leuk. Mooi zo. Doen wij nog een cappuccino. :)

Supermarkt van Center Parcs Het Heijderbos

De supermarkt in de Market Dome

Grand Café, Center Parcs Het Heijderbos

Het Grand Café met in de achtergrond het podium

House of Games, Center Parcs Het Heijderbos

De House of Games amusementshal

Shop in de Market Dome

Een winkeltje in de Market Dome

Animatie bij Center Parcs Het Heijderbos

Het animatie team op het podium

Onder het dak van de Market Dome bevinden zich verder nog: de toegang tot de Aqua Mundo, een amusementshal en drie restaurants. Inmiddels is het etenstijd en wij gaan er eens lekker voor zitten bij het buffetrestaurant ‘Evergreenz’. Ondertussen bedenken we wat we nog meer gaan doen de komende dagen. Dat we keuzes moeten maken is een ding wat zeker is. Buiten de Market Dome zijn er namelijk ook nog een Action Factory, een Jungle Dome en een scala aan outdoor spellen en sporten.

Als we ons buikje rond hebben gegeten doen we nog een drankje bij het Grand Café voor we terugkeren naar ons huisje. En morgen? Eerst het zwembad!

Het subtropische Aqua Mundo zwembad

Na een goede nacht is het fijn ontwaken in onze bungalow. De meiden kijken een tekenfilm terwijl wij het ontbijt klaarmaken en de zwemkleren vast klaarleggen. Hoe Center Parcs wil je het hebben?

En dan zijn we er klaar voor. Het zwembad! We zijn mooi op tijd (het zwembad is geopend vanaf 10:30 uur) en we kunnen zo doorlopen bij de toegangspoortjes. De kleedruimte ziet er netjes uit. Voldoende plek en ook een ruime hoeveelheid kluisjes.

Enthousiast lopen we naar binnen. We worden begroet door een prachtige oase van groene planten, palmbomen, rotsen, een fijne temperatuur en uiteraard het grote golfslagbad met mooi blauw water. De natuurstenen vloer, exotische beelden, touwbruggen en hekjes van touw dragen bij aan het subtropische sfeertje. Yes, dit wordt leuk!

Aqua Mundo Het Heijderbos

Op naar het zwembad

Aqua Mundo, Center Parcs Het Heijderbos

De schitterende subtropische look van de Aqua Mundo

Aqua Mundo Center Parcs Het Heijderbos glijbanen

Veel toffe glijbanen in dit zwembad!

Peuterbad in Center Parcs Het Heijderbos

Het peuterbad

De meiden springen gelijk het peuterbad in. Met diverse speelelementen en twee glijbanen vermaken ze zich daar wel even. Ernaast is ook nog een apart bad voor de allerkleinsten. En ook daar een kleine glijbaan. Eromheen staan tafels en stoelen. Kinderstoelen en boxen zijn tevens beschikbaar. Ook op andere plekken in het zwembad overigens veel zitruimte.

Ik doe intussen een rondje zwembad. Eerst de wildwaterbaan. Ik was al gewaarschuwd dat dit wel eens de heftigste wildwaterbaan van Nederland zou kunnen zijn. En Sodeju. Wild. Dat is hij. Het begin (het buitengedeelte) is nog tamelijk rustig met wat bochten en kleine versnellingen, maar dan komt het laatste deel. Als je weer naar binnen gaat. Dáár zit toch een afdaling bij die je niet snel zult vergeten. Heftig! Zo ééntje waarbij je je kinderen maar beter goed in de gaten houdt. Niet kopje onder gaan is daar schier onmogelijk. Kortom: leuk!

De andere glijbanen zijn ook niet mis. Een steile familieglijbaan en een ‘normale’ waterglijbaan met scherpe bochten waar de snelheid ook lekker in zit. Al met al, lekker wat actie dus.

Wildwaterbaan in de Aqua Mundo, Center Parcs Het Heijderbos

De wildwaterbaan. Hier nog vrij rustig.... 

Wildwaterbaan, Center Parcs Het Heijderbos

Hier gaat de wildwaterbaan helemaal los!

Glijbaan, Center Parcs Het Heijderbos

De groene glijbaan is ook leuk

Familieglijbaan in het Aqua Mundo zwembad

De familieglijbaan

Wil je het liever wat rustiger aan doen? Dat kan ook. Het buitenbad (met waterval) is mooi groot. Het golfslagbad is leuk, maar de golven niet spectaculair hoog. Er zijn bubbelbaden, een sauna en een turks stoombad.

Er is daarnaast nog een koraalbad genaamd ‘Verzonken stad’. Hier bevind je je al snorkelend tussen tropische vissen en kleurrijk koraal. Nou ja. Niet écht tussen tussen, want de visjes zitten wel achter het glas. Maar toch erg leuk. Natuurlijk even ‘Nemo’ spotten met de meiden!

Buitenbad van het zwembad, Center Parcs Het Heijderbos

Het buitenbad

Snorkelen bij Het Heijderbos

Vissen spotten in het koraalbad van Het Heijderbos

Whirlpool, Center Parcs Het Heijderbos

De whirlpools in het zwembad

Goldslagbad van de Aqua Mundo, Center Parcs Het Heijderbos

Het zwembad ziet er goed uit. Hier het golfslagbad.

Conclusie: de Aqua Mundo van Het Heijderbos is wat ons betreft een superleuk zwembad! Voldoende te doen voor het hele gezin en mooi aangekleed. Het werd zo in de loop van de middag wel wat druk, maar toen hielden wij het lekker voor gezien. Tijd om te kijken wat er nog meer te doen is!

De Jungle Dome

Dat er bij Center Parcs Het Heijderbos meer te doen is behalve het zwembad, is een understatement. Alle activiteiten bevinden zich nagenoeg rondom de Market Dome en het direct daaraan grenzende recreatiemeer.

Wat je in ieder geval niet mag missen is de Jungle Dome. Ja, nog een dome. Maar onder deze koepel bevindt zich een ware rimboe! Zodra je binnen bent waan je je als ontdekkingsreiziger in een exotische wereld. Denk aan: tropische planten, meer dan 40 verschillende diersoorten (waaronder vogels, vissen, vleermuizen en gekko’s), touwbruggen en watervallen. Een bijbehorend temperatuurtje ontbreekt natuurlijk niet. Onze meiden waren zichtbaar onder de indruk. Oké, uiteindelijk valt er vooral veel te klauteren, klimmen en slingeren. Ook leuk. Kinderen kunnen hier tevens deelnemen aan een leerzame Jungle Expeditie.

Jungle Dome, Center Parcs Het Heijderbos

Op ontdekking in de Jungle Dome

De Jungle Dome, Het Heijderbos

De Jungle Dome, helemaal in stijl

Vogel in de Jungle Dome, Het Heijderbos

Met ook veel mooie vogels

Jungle Dome

Je kijkt er je ogen uit

Speeltuin in de Jungle Dome van Center Parcs Het Heijderbos

Klimmen en klauteren maar!

Slingeren in de jungle

En slingeren

Terras in de Jungle Dome, Center Parcs Het Heijderbos

Even bijkomen met een drankje kan op het terras

Jungle Cabana, Center Parcs Het Heijderbos

Overnachten in de Jungle Dome kan ook in een Jungle Cabana

Slapen in de Jungle Dome, Jungle Cabana

Spannend en lekker back to basic

De échte avonturiers doen er trouwens nog een schepje bovenop. Die blijven slapen in diezelfde Jungle Dome. In een Jungle Cabana. Een basic kamer met privéveranda midden in het oerwoud. Na sluitingstijd helemaal spannend. En inclusief jungle diner en ontbijtmand. Iets voor de volgende keer!

De Action Factory en meer activiteiten

Na ons jungle-avontuur wandelen we langs het meertje naar de nabijgelegen Action Factory. De hoge houten toren onderweg ziet er verleidelijk uit met klimwand en kabelbaan van 100 meter. Even verderop zien we ouders met hun kroost in lieflijke brandweer- en politiebootjes rondvaren. Wij duiken snel de Action Factory in.

Eenmaal binnen moeten we even wennen. De hal is vrij donker. Er is evengoed veel te doen. De dames vermaken zich met de minicars, trampolines en zwevende bumper cars. Er zijn verder twee escape rooms, een avontuurlijk midgetgolfbaan, indoor tennisbanen en er kan een potje paintball gespeeld worden.

Klimtoren, Center Parcs Het Heijderbos

De klimtoren

Varen met een bootje, Klimtoren, Center Parcs Het Heijderbos

Leuk: varen met een bootje op het meer

Action Factory activiteiten in Klimtoren, Center Parcs Het Heijderbos

De activiteiten in de Action Factory

Mini cars in de Action Factory, Klimtoren, Center Parcs Het Heijderbos

De mini cars

Escape Room, Center Parcs Het Heijderbos

De Escape Rooms: ontsnap jij op tijd?

Is er nog meer te doen in Het Heijderbos? Ja! Schrijf je even mee?

 • Bowlen. Hoort bij een vakantiepark nietwaar?
 • Kids Club met workshops, knutseluurtje en verkleedpartijtjes
 • Babyzwemmen
 • Waterfietsen
 • Laser Battle (dit kan binnen en buiten)
 • High Adventure Experience (touwenparcours hoog in de bomen)
 • Squashen
 • Tennis (ook buiten)
 • Kinderboerderij
 • Duik introductieles in de Aqua Mundo
 • Outdoor Adventure Golf (net geopend)
 • Boogschieten
 • Vissen (wel even een vispas afhalen)

Bij het Cycle Center kun je behalve voor fietsen terecht voor: segways, family bikes, elektrische steps, mountainbikes, e-cars (soort golfkarretjes. reserveren noodzakelijk) en zelfrijdende mini-jeeps voor de kids.

Voor de details zie de website van Center Parcs. Want dit hebben wij natuurlijk niet allemaal zelf kunnen proberen. :)

Cycle Center, Center Parcs Het Heijderbos

Bij het Cycle Center huur je allerlei vervoersmiddelen

Kinderboerderij bij vakantiepark Het Heijderbos

De kinderboerderij

Bowlen, Center Parcs Het Heijderbos

De bowlingbanen bij Het Heijderbos

Paintball indoor, Center Parcs Het Heijderbos

Paintballen kan in deze indoor paintball hal

Tennisbaan, Center Parcs Het Heijderbos

De tennisbanen van het park

Manege bij Center Parcs Het Heijderbos

Paarden aaien bij de manege

Waar we wel zijn geweest is de manege. Een ritje op een pony (of klein paard) leek de meisjes leuk. De ingang was even zoeken. De manege is officieel geen onderdeel van het park, maar ligt er direct naast. Het zag er leuk uit. Jammer was dat ze volgeboekt waren. Reserveren dus.

Voor wie even bij wil komen van alle actie. Bij ‘Arovite’ kun je genieten van ontspannen beauty - en wellness behandelingen. Te vinden onder het dak van de Market Dome. En nu we daar toch zijn...hapje eten?

Eten & drinken

In de Market Dome bevinden zich 4 restaurants en een snackbar. Wij hebben dit weekend het nodige kunnen testen, maar niet alles. We zetten ze wel allemaal even voor je op een rij:

Evergreenz — In dit All You Can Eat -buffet restaurant hebben wij de eerste avond gegeten. Lekker zelf opscheppen uit de nationale en internationale keuken. Vanalles wat. Voldoende keus. Speelplekje voor de kids er bij. Niet slecht.

Fuego Adventure Grill — Hier wilden we de tweede avond gaan eten, maar het was druk. En vol. Jammer! De vis, vlees en vegetarische grill gerechten op de menukaart zagen er goed uit.

Nonna's Family Pizza é Pasta — Geen Fuego. Dan Nonna’s. Hoewel het hier ook vol zat wist de vriendelijke dame bij de ingang toch een tafel voor ons te regelen. Super! Dat geldt ook voor het eten. De heerlijke pasta’s en pizza’s komen rechtstreeks uit de steenoven en de open keuken draagt bij aan het Italiaanse sfeertje. Aanrader dit restaurant.

Grand Café — Centraal gelegen in de Market Dome. Prima voor een kop koffie met een broodje. Of een wijntje met kaasplankje. Er staan ook enkele warme gerechten op de kaart en er is een pizza takeaway. Wij hebben er alleen een drankje gedaan.

Pancakes — Leuke pannenkoekentent aan het water. Te vinden in een apart gebouwtje aan de achterkant van de Market Dome. Ideaal voor onze middag lunch / tussendoortje. En het was lekker! IJsje na, want het is vakantie niet waar?

Snacks — Snackbar die een beetje aan McDonald's doet denken. Wij hebben het onbewust voor elkaar gekregen om hier geen bestelling te plaatsen tijdens ons verblijf.

Buffetrestaurant Evergreenz bij Center Parcs Het Heijderbos

Het Evergreenz buffetrestaurant

Nonna's Family Pizza é Pasta, Center Parcs Het Heijderbos

Nonna's Family Pizza é Pasta

Pizzabakker bij Nonna's, Het Heijderbos

Pizzabakker bij Nonna's

Snacks snackbar, Center Parcs Het Heijderbos

Bij Snacks kun je ook heerlijk buiten zitten

Pancakes restaurant, Het Heijderbos

Het kleurrijke interieur van het Pancakes restaurant

Lekker ijsje, Het Heijderbos

Een creatief ijsje bij Pancakes :)

Terras bij het Action Café, Center Parcs Het Heijderbos

Ook bij het Action Café zit een terras (met mooi uitzicht)

Grabber Joe's Laguna Café, Het Heijderbos Aqua Mundo

Grabber Joe's Laguna Café in de Aqua Mundo

Daily Story, Center Parcs Het Heijderbos

De Daily Store supermarkt heeft veel lekkers!

En dan zijn er bij Het Heijderbos nog enkele plekken waar je voor een hapje en/of drankje terecht kunt. In het Aqua Mundo zwembad bijvoorbeeld. Bij Grabber Joe's Laguna Café. Hier haal je niet alleen frites en ijs, maar ook wraps, fruit of panini's. In de Action Factory kun je, binnen of buiten op het terras, ook aanschuiven.

Zin om te koken? In de uitgebreide supermarkt haal je alles wat nodig is. In diezelfde supermarkt is het ook mogelijk om een ontbijtpakket te regelen. Even doorgeven bij de kassa en de verse broodjes en toebehoren worden ‘s ochtends bij je cottage afgeleverd.

Uiteraard kun je ook buiten het park gaan eten. In de directe omgeving vind je volop mogelijkheden.

De omgeving

De omgeving. Ja...dáár zullen wij nog een keertje voor moeten terugkomen. Met al die leuke activiteiten was het park verlaten simpelweg geen optie! Niet erg. Stiekem wel een beetje jammer, want er is veel leuks te doen plus moois te zien in de buurt. Volgende keer toch maar een midweek of week in Het Heijderbos boeken.

Wie wel de tijd heeft (of neemt) om de omgeving te verkennen kan vele kanten op. Natuurliefhebbers kunnen in Nationaal Park de Maasduinen prachtige fiets- of wandeltochten maken. Cultuur snuiven kan ook vlakbij. Heijen heeft haar eigen kasteel. En even verderop kun je in het gezellige Gennip middeleeuwse stadsmuren en monumentale panden bewonderen.

Nationaal Park de Maasduinen

Nationaal Park de Maasduinen

Nijmegen

De binnenstad van Nijmegen

Meer zin om te shoppen? Nijmegen ligt op een half uurtje rijden. Of ontdek de historische binnenstad van Venlo met veel leuke winkels. Wie meer te weten wil komen over de oorlog kan naar het Nationaal bevrijdingsmuseum in Groesbeek (13 km) of het Oorlogsmuseum in Overloon (12 km).

Kinderen zitten ook goed in Overloon, want daar bevindt zich ZooParc Overloon, de best gewaardeerde dierentuin van Nederland (2017). Liever een pretpark? Amusementspark Tivoli in Berg en Dal (17 km) heeft te gekke attracties voor kinderen van 2 tot 12 jaar oud. Iets verder (en spectaculairder) is Attractiepark Toverland in Sevenum (31 km). Even bijkomen en lekker ontspannen kan vervolgens bij Thermaalbad Arcen.

Een uitstapje naar Duitsland behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. De grens is vlakbij!

Conclusie

Na het lezen van deze review zal het je vast niet verbazen: Center Parcs Het Heijderbos is wat ons betreft een topper. Een cadeautje. Jong of oud, iedereen zal zich hier vermaken. Oké, je moet niet mensenschuw zijn, want het blijft natuurlijk wel een vakantieoord voor een boel mensen. Toch kan iedereen dat op zijn eigen manier invullen. Avontuurlijk, ontspannen of sportief. You name it. Het scala aan voorzieningen en activiteiten is grandioos.

Wat wij zelf het allerleukste vonden aan Het Heijderbos? De Aqua Mundo! Die is toch écht wel te gek en het was lastig onze kinderen daar uit te krijgen.

Center Parcs Het Heijderbos bungalow

De prachtige setting van Center Parcs Het Heijderbos

Aqua Mundo in Het Heijderbos

De waanzinnige Aqua Mundo

Uitzicht vanuit onze cottage, Het Heijderbos

Fijn plekje in vakantiepark Het Heijderbos

Het bungalow huisje was verder dik in orde. Natuurlijk, ze staan er al een tijdje. Ze zijn niet splinternieuw of mega-luxe. Hoeft ook niet. Van binnen zijn de bungalows keurig gerestyled. En proper. Prima voor een paar dagen! Wij hadden daarbij nog eens een Kindercottage en ja: dat voegde ook daadwerkelijk iets toe voor onze kinderen.

Bottom line is dat Center Parcs Het Heijderbos een aangenaam en zeer compleet vakantiepark in Limburg is. Vooral voor gezinnen met kinderen een fantastische plek. Je hoeft het park niet af en aan alles is gedacht. Een waardig 5-sterren vakantiepark. Of 5-Birdies park zoals Center Parcs het zelf bestempelt.

Een weekend of korte vakantie bij Center Parcs Het Heijderbos boeken? Bezoek de Center Parcs Het Heijderbos pagina voor meer informatie, foto's, prijzen en beschikbaarheid.

Deel dit artikel via:   Facebook Twitter Google+Auteur: Laurens Taekema

Laurens Taekema

Laurens — 1979. Oprichter van Parkvakanties. Sport graag veel: wielrennen óf schaatsen. Drinkt: groe­ne thee man­go & ko­kos. Eet: vegetarisch. Vakantie = avontuur met het gezin, ver weg of dichtbij!Gerelateerde artikelen

Browse op categorie

Volg Parkvakanties