Parkvakanties blog

Inspiratie voor je vakantie

Dé 10 mooiste plekken van Nederland

Artikel geschreven door: Redactie
Door Redactie op 09 maart 2017 — 5 minuten lezen
Dé 10 mooiste plekken van Nederland

Wat zijn de mooiste plekken van Nederland? Dat vroegen wij ons af bij Parkvakanties. We maakten een lijstje en kwamen met déze 10 plekken. Deze bezienswaardigheden zijn wat ons betreft dé must-sees van Nederland. Het grappige is dat Nederlanders ze niet of nauwelijks gezien hebben. Hoe zit dat met jou?

Must-see bezienswaardigheden van Nederland

Toeristen komen er massaal voor naar ons land. En terecht, want deze tien plekken in Nederland moet iedereen gezien hebben. Hoeveel zag jij er?

"Ben je daar nog nóóit geweest?" Het is een vraag die je regelmatig wordt gesteld wanneer het over ons koude kikkerlandje gaat. De Zaanse Schans, Kinderdijk, de tulpenvelden of de grachten van Giethoorn? Je zag het nog nooit met eigen ogen. Daarmee heeft de gemiddelde toerist meer van Nederland gezien dan jij. En dat kan natuurlijk niet. Tijd voor wat tripjes ‘toerist in eigen land’!

1. Zaanse Schans

Zaanse Schans, Nederland

Veel Hollandser krijg je het niet! De Zaanse Schans vind je in de Zaanstad, aan de prachtige Zaan. Het is een gebied vol molens, groene houten huisjes, schattige paadjes, musea en nog veel meer. De Zaanse Schans trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers en daar wil jij er – in ieder geval een keer – één van zijn. Je vindt hier niet alleen (een replica van) de eerste Albert Heijn, maar ook kun je zien hoe klompen, kaas en andere Nederlandse lekkernijen vroeger werden gemaakt. Leuk detail: er wonen ‘gewone’ mensen in de huizen op de Zaanse Schans.

2. Kinderdijk

Kinderdijk, Nederland

Nog zo’n prachtig Hollands plaatje! Kinderdijk is technisch gezien een Zuid-Hollands dorpje, maar waar het vooral om draait zijn de Kinderdijkse molens. De negentien molens aan het water stammen uit de achttiende eeuw en staan sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst. Wat ook indrukwekkend is om te bekijken is de technologie van waterbeheer uit de Middeleeuwen die hier te zien is. Kinderdijk was de eerste Nederlandse plaats met een elektriciteitsvoorziening (in 1886). Tip: pak vanaf Rotterdam de boot naar Kinderdijk voor een prachtig vaartochtje.

3. De Tulpenvelden

Tulpenvelden, Nederland

De Keukenhof is een natuurlijk schitterend, maar wat nog mooier én avontuurlijker is, is om met een scooter (of fiets of auto uiteraard) door de tulpenvelden te rijden. Nabij Noordwijk, Lisse en Sassenheim vind je de mooiste bloemen. Maar ook in Noord-Holland en Flevoland kun je prachtige tulpenvelden spotten. Wat belangrijk is om te weten is dat de tulpen alleen te zien zijn tijdens de bloeitijd tussen eind maart en half mei. Halverwege april zijn de tulpenvelden op hun allermooist!

4. Het Rijksmuseum in Amsterdam

Het Rijksmuseum in Amsterdam, Nederland

Niet iedereen snuift even graag cultuur, maar wie het Rijksmuseum nooit heeft bezocht is toch wel een beetje een cultuurbarbaar te noemen. Het museum huisvest een collectie van Nederlandse kunst en geschiedenis met onder andere werken van 17de-eeuwse Nederlandse meesters. Denk aan Rembrandt, Vermeer en Hals. De Nachtwacht, Het Melkmeisje, Het Joodse Bruidje, die moet je toch eens met eigen ogen gezien hebben? Bovendien is er momenteel een interessante tentoonstelling te bewonderen over de relatie tussen Nederland en Zuid-Afrika vanaf 1600. Als ‘Goede Hoop’ geen goed excuus is om nu naar het Rijks te gaan, weten wij het ook niet meer.

5. De Waddeneilanden

Waddeneilanden, Nederland

Hoeveel Nederlanders zijn er nog nooit op de Wadden geweest? Wij kunnen het ons niet voorstellen. De Waddeneilanden zijn voor veel mensen juist favoriet. Door het boottochtje met de veerpont voel je je meteen in een andere wereld, en dat is het ook. Prachtige duinen, paarse, groene en gele kleuren in de natuur, schitterende watertjes en natuurlijk de brede zandstranden en die prachtige, unieke Waddenzee én Noordzee. Texel is goed bereikbaar, Vlieland is rustig en chic, Terschelling vol gezelligheid, Ameland een allemansvriend en stil Schiermonnikoog om je Wadden-collectie compleet te maken.

6. Zeeland

De Deltawerken in Zeeland, Nederland

Wat de Waddeneilanden voor de één zijn, is Zeeland voor de ander. Eén van Neerlands mooiste en rustigste stukken natuur met de schoonste stranden! Zandvoort en Scheveningen vallen in het niet bij de uitgestrekte kustlijn van Zeeland. En die is behoorlijk, gezien de drie (schier)eilanden. Neeltje Jans is ook zeker een bezoekje waard. Hier leer je alles over de waternoodsramp, de Deltawerken en de flora en fauna van Zeeland.

7. De Domtoren in Utrecht

De Dom toren in Utrecht, Nederland

Nederland staat niet bekend om de hoge bergen of hoge gebouwen. Als je er dan toch eentje tegenkomt, moet je die zeker eens beklimmen. De Dom in Utrecht bijvoorbeeld! De 112,32 meter hoge Domtoren is de hoogste kerktoren van Nederland. De bouw van deze kerk begon in 1254. Eigenlijk is de bouw vanaf toen nooit opgehouden. Gedeelten stortten in, werden weer aangebouwd en er werd volop gerestaureerd. Wist jij bijvoorbeeld dat de Domtoren en de kerk zoals die nu bestaat ooit aan elkaar zaten? Een tourtje naar boven én naar ‘Dom Under’ zijn zeker de moeite waard tijdens een bezoek aan Utrecht.

8. Giethoorn

Giethoorn in Nederland

Menig Chinees kent dit schattige dorpje in Noordoost-Overijssel. Giethoorn staat ook wel bekend als het Venetië van het noorden, dankzij de vele grachtjes. Dit ‘dorp without roads’ zette zichzelf op de kaart toen de inwoners van Giethoorn hun plaats massaal opgaven voor de Wereldeditie van Monopoly. En met succes! Voor Amsterdam is Giethoorn de eerste en goedkoopste ‘straat’ op het spelbord. Huur een traditionele punter en ga varen door de mooie grachten én de indrukwekkende natuur van Nationaal Park Weerribben-Wieden.

9. De Veluwe

De Veluwe, Nederland

Eén van de mooiste natuurgebieden van ons land is natuurlijk de Veluwe. Nationale Parken De Hoge Veluwe en Veluwezoom zijn beide prachtig! Paarse heide, oranje gras en zandduinen zijn slechts een greepje uit de indrukwekkende natuurverschijnselen die je hier aantreft, en elk seizoen weer anders. En laten we de dieren niet vergeten! Kunstliefhebbers kunnen terecht bij het Kröller-Müller-museum, middenin de natuur. En anders pak je gewoon één van de gratis witte fietsen en verken je in een mum van tijd delen van het park waar je nauwelijks mensen tegenkomt.

Wie de Veluwe op zijn gemak wil verkennen kan kiezen voor één van de vele mooie vakantieparken op de Veluwe. Zo wandel of fiets je zo vanuit je bungalowhuisje de natuur in!

10. Volendam

Volendam, Nederland

Last but not least is ons bekende visserplaatsje Volendam. Volendam lag voorheen aan de Zuiderzee. Maar een lekker visje eten kan je er nog steeds. Evenals klederdracht bekijken én daar natuurlijk in op de foto gaan. Hoort er bij als je een dagje in Volendam bent! Eet nog een broodje bal bij de Spaander en spot één of meer Bekende Nederlanders en je trip is geslaagd. Met de bus vanuit Amsterdam ben je er overigens zó!

Deel dit artikel via:   Facebook TwitterAuteur: Redactie

Redactie

De Parkvakanties redactie onder leiding van Suzanne van Duijn. Boordevol vakantiepark inspiratie, ervaringen, tips, nieuws & méér. Wij ♥ van vakantieparken!Gerelateerde artikelen

Browse op categorie

Volg Parkvakanties

Win een gratis weekend
naar Landal Het Land van Bartje!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een
verblijf in een luxe woning voor 6 personen
Bekijk actievoorwaarden
Landal Het Land van Bartje Landal Het Land van Bartje