<body id="page-top">

Vakantiepark in Zeeuws-Vlaanderen

Lekker uitwaaien aan de kust!

Vakantiepark Zeeuws-Vlaanderen

Zeeuws-Vlaanderen is Zeeland’s zuidelijkste deel en grenst direct aan België. Ondanks dat dit deel van de provincie Zeeland als enige niet aan drie kanten door water omgeven wordt, is het wel een populaire vakantiebestemming voor strandgangers en natuurliefhebbers. Dit komt onder meer door de Westerschelde en de Noordzee. De Zeeuws-Vlaamse stranden worden al jaren verkozen tot de schoonste van Nederland. Je maakt er de meest fantastische tochten door de duinen en uitgestrekte polders. Ook de pittoreske dorpen en vestingsteden geven dit deel van Nederland een unieke sfeer. Niet voor niets wordt er wel eens gezegd dat Zeeuws-Vlaanderen aandoet als ‘een land apart’. Bezoek de oudste stad Aardenburg en ga naar het authentieke Groede voor zijn verrukkelijke paptaarten. Ook mosseldorp Philippine en de vestingstad Sluis zijn een dagtocht waard. Om nog niet te spreken over de lange stadswallen van Hulst. De mogelijkheden zijn eindeloos in deze streek.

Het zal je dan ook niet verbazen dat de geschiedenis van Zeeuws-Vlaanderen rijk en divers is. Zo is onder andere de geografie enorm veranderd door de jaren heen. Terneuzen, Zaamslag en Axel lagen bijvoorbeeld op een eiland. Ten westen van Terneuzen was een gebied met veel water. De Braakman, een bekende zeearm, is daar nog het overblijfsel van. Ook de twee belangrijkste natuurgebieden zijn in de loop der tijden sterk ontwikkelt. Het Zwin vind je in het westen en ligt vol met oude haaientanden. Het Verdronken Land van Saeftinghe is Europa’s grootste schorrengebied. Zeeland is onherroepelijk verbonden met de Watersnoodramp van 1953. De Watersnoodramp uit 1906 heeft echter de grootste impact gehad specifiek op Zeeuws-Vlaanderen. Het heeft gelukkig geen slachtoffers gekost, wel was de schade enorm. In dit bijzonder stukje Nederland vind je momenteel wel meer dan 10 vakantieparken. Het merendeel daarvan ligt vlak bij zee in het westen. Ga bijvoorbeeld voor een welverdiende strandvakantie naar Résidence Cadzand-Bad, Vakantiepark Marina Beach of Landal Strand Resort Nieuwvliet-Bad. Voor een ontspannen tijd weg in het midden van Zeeuws-Vlaanderen is Vakantiepark Marina Beach een perfecte uitvalsbasis. Waar je ook gaat, zorg in ieder geval dat je naast de eigenzinnige sfeer ook de velerlei mosselen met kruiden en witte wijn proeft! Lees ook: Zeeuws-Vlaanderen: 8x De Mooiste Bezienswaardigheden

13 vakantieparken in Zeeuws-Vlaanderen

>

Top bungalowparken in Zeeuws-Vlaanderen

Beach Resort Nieuwvliet-Bad

  • Strand op 5 minuten lopen
  • Prachtige villa's én beach lodges
  • Te gek subtropisch zwembad

Dormio Strand Resort Nieuwvliet-Bad

  • Strand op loopafstand
  • Comfortabele Zeeuwse bungalows
  • Overdekt zwembad met peuterbad

Dormio Resort Nieuwvliet-Bad

  • Fonkelnieuw resort (open: zomer 2023!)
  • Topplek in Zeeuws-Vlaanderen
  • Villa's met privé zwembad

In Zeeuws-Vlaanderen is het altijd (weer) genieten. De brede stranden, de mooie vissersdorpjes en de gezellige sfeer. Even helemaal weg in eigen land! De vakantieparken liggen meestal aan de kust. Ideaal!
Helena Akke