<body id="page-top">

Vakantieparken in Twente

Héérlijk weg in eigen land

Vakantiepark Twente

Het oosten van Nederland is een heerlijke plek voor een ontspannen vakantie. Wees welkom in Twente, een afwisselende regio met gastvrije bewoners en tal van bijzondere plekjes voor een welverdiend momentje van rust. Want als je ergens optimaal kunt genieten van mooie natuur, vele bezienswaardigheden, gezellige vakantieparken, levendige steden en leuke evenementen, dan is het wel in deze regio. Het Twentse landschap is om te beginnen een aaneenschakeling van unieke natuurgebieden. Van groene weides waar koeien grazen en onontgonnen veengebieden, tot uitgestrekte landerijen die worden omringd door karakteristieke houtwallen. In totaal vind je in Twente zo’n 6000 kilometer aan houtwallen die beschutting bieden aan tal van dieren, waaronder reeën, steenmarters en de tjiftjaf. Vergeet dus niet om goed de omgeving af te speuren, want een bijzondere ontmoeting ligt hier in het verschiet.

Een groot deel van die typisch Twentse landschappen vindt zijn oorsprong in de ijstijd, toen de kenmerkende stuwwallen werden gevormd. Tijdens je verblijf in Twente zul je deze heuvels regelmatig tegenkomen, want je kan ze al van ver zien liggen. Destijds was dit het domein van dieren zoals mammoets, en het bewijs daarvan vind je in het stadje Borne. Maar Twente heeft meer te bieden. Ga bijvoorbeeld een dagje naar Hengelo, Almelo of de levendige universiteitsstad Enschede. Ook leuk: combineer een verblijf in een vakantiepark met een dagje pretpark, want Avonturenpark Hellendoorn is vanuit de hele regio makkelijk te bereizen. Aan mooie vakantieparken in Twente ieder geval geen gebrek, want het aanbod is groot. Met maar liefst 20 parken heb je keus uit vele leuke plekjes en is er altijd een park dat bij je past. Kies voor een verblijf in de Twentse bossen bij Landal Twenhaarsveld, of verblijf in een de luxe vakantiewoning Reggehooiberg met sauna op Vakantiepark Mölke. Hoe dan ook, Twente heeft elk type vakantieganger iets te bieden.

17 vakantieparken in Twente

>

Top bungalowparken in Twente

Landal Twenhaarsveld

  • Ruim opgezet en erg gezellig park
  • Op en top genieten in de Twentse natuur
  • Binnenzwembad en grote speeltuin

Landal Landgoed De Hellendoornse Berg

  • Rustig park met pittoreske bungalows
  • Geniet van de mooie omgeving
  • Ideaal voor gezinnen met jonge kinderen

Villapark Eureka

  • 5-sterren Luxe vakantiepark
  • Midden in Twentse natuur
  • Beoordeeld met een 9,5

Twente is onze favoriete vakantieregio in Nederland. Fijne natuur, leuke steden en de Tukkers zijn lieve mensen! Wij hebben inmiddels al diverse vakantieparken in Twente bezocht.
Ria Willemse