Parkvakanties blog

Inspiratie voor je vakantie

Parkreview: Center Parcs Het Meerdal

Artikel geschreven door: Mathys Taekema
Door Mathys Taekema op 21 februari 2018 — 21 minuten lezen
Parkreview: Center Parcs Het Meerdal

Is Center Parcs Het Meerdal een leuk vakantiepark? Dát onderzochten Parkvakanties parketeer Mathys en zijn gezin gedurende een ontspannen weekendjeweg in dit Limburgse bungalowpark. Lees hier hun ervaringen!

Het is de eerste vrijdag van februari en ik heb de middag vrij genomen. Rond kwart voor één word ik gebeld door mijn vrouw: “We zijn er bijna”. Snel klap ik mijn laptop dicht en wens ik mijn collega’s een fijn weekend. Dat wij een fijn weekend zullen beleven staat eigenlijk al vast want onze bestemming voor de komende 3 dagen is America. Huh: "een weekendje America, dat is toch gekkenwerk?". Klopt, maar het betreft in dit geval dan ook het dorpje America gelegen in Noord-Limburg ;) 

Center Parcs Het Meerdal

Hét typische Center Parcs-beeld vind je ook in Het Meerdal terug

Aqua Mundo Center Parcs Het Meerdal

Het subtropische zwembad van Het Meerdal heeft natúúrlijk ook een wildwaterbaan :)

Welkom op Center Parcs Het Meerdal

Het Meerdal welkomstbord

Het gemak van Center Parcs

Genietend van de gesmeerde broodjes stel ik de navigatie in. Onze mini-vakantie kan beginnen! Het is rustig op de weg en vlak na Utrecht bellen we met Opa en Oma om te horen of ze ook al onderweg zijn. We hebben een 6 persoons comfort bungalow geboekt met zijn allen. De navigatie stuurt ons via de N279. Dit blijkt achteraf niet de slimste route, omdat dit een 80km weg is met redelijk veel rotondes en stoplichten. Gelukkig hebben we geen haast en komen we ruim voor 3 uur aan bij Center Parcs Het Meerdal.

We hebben dit weekend eind 2017 geboekt tijdens de Center Parcs Bungalow Race. In deze actieperiode boek je een verblijf bij Center Parcs met veel korting. Wat ons betreft een aanrader! En ja, wij hebben inmiddels diverse andere parken van Center Parcs bezocht, maar dit park is nieuw voor ons. Reden genoeg om het te ontdekken dus! En we zijn goed voorbereid: de speciale Center Parcs App staat op de smartphone en we hebben vooraf ook alvast online ingecheckt. Dit is ook een goede tip, want dan kun je met je e-ticket razendsnel inchecken. Je hoeft je auto niet eens meer uit!

Center Parcs Winter Wonderland

Het park in Winter Wonderland-sferen

Bewegwijzering bij Center Parcs Het Meerdal

De bewegwijzering bij Het Meerdal brengt je zó naar je huisje

Plattegrond Center Parcs Het Meerdal

De plattegrond van Center Parcs Het Meerdal

Eenmaal op het park worden we verwelkomd door Rep, één van Orry zijn vrienden (daarover later meer). We nemen de sleutels, een plattegrond van het park én de Aqua Mundo zwembad-kaartjes in ontvangst en klaar is kees! Hoe eenvoudig wil je het hebben? We kunnen direct doorrijden naar onze bungalow met het nummertje 807.

De bungalow: een comfort cottage

Via de duidelijke bewegwijzering vinden we al snel onze comfort bungalow. Deze ligt aan de rand van het park, maar tóch op slechts 2 minuten loopafstand van het zwembad en de Market Dome. Ideaal!

De geschakelde bungalow is, zoals je dat verwacht van Center Parcs, niet super modern maar wel ruim opgezet en voorzien van (bijna) alle gemakken. Vanuit de zithoek kijken we vrij uit over een grasveld en een boomwal. De eethoek grenst aan de open keuken en vanuit de gang erachter bereik je de drie slaapkamers en de badkamer.

Comfort cottage, Center Parcs Het Meerdal

Onze bungalow

Inrichting van onze bungalow, Center Parcs Het Meerdal

De zithoek met openhaard en TV

Huisje, Center Parcs Het Meerdal

De simpele inrichting

Keuken in de bungalow, Center Parcs Het Meerdal

De keuken (zonder vaatwasser)

Bungalow in de natuur, Center Parcs Het Meerdal

Vrij uitzicht naar achteren en het terras

Twee slaapkamers beschikken over twee losse bedden en voldoende kastruimte. In de derde slaapkamer staat een stapelbed. Leuk voor de kinderen! De badkamer is ruim met een bad waarin je ook kan douchen en een dubbele wastafel met grote spiegel. De inrichting is prima, maar dus niet enorm luxe. In de keuken mist bijvoorbeeld een vaatwasser. Dat wordt dus ouderwets afwassen en afdrogen de komende dagen!

De open haard in de zithoek maakt de nostalgische Center Parcs beleving compleet. Wat trouwens opvalt is dat het huisje brandschoon is opgeleverd. Complimenten aan het team! Aan de achterkant van het huisje bevindt zich een terras met plastic tuinmeubilair, maar gezien de kou zullen wij daar tijdens ons verblijf geen gebruik van maken. Dit in tegenstelling tot onze vrolijke gasten, waarover later meer.

Slaapkamer in de cottage, Center Parcs Het Meerdal

De eerste slaapkamer 

Slaapkamer in de bungalow, Center Parcs Het Meerdal

De tweede slaapkamer in het huisje

De kinderslaapkamer, Center Parcs Het Meerdal

Slaapkamer voor de kinderen

Badkamer en wc, Center Parcs Het Meerdal

De badkamer en WC

Complimenten, schoon huisje, Center Parcs Het Meerdal

Complimenten voor het Meerdal team!

Bungalow, Center Parcs Het Meerdal

Het terras

Ben je op zoek naar meer luxe? Dan kun je naast de Comfort bungalow kiezen voor een Premium of VIP bungalow. Tevens biedt Het Meerdal een tweetal speciale accommodaties; een Kindercottage of Pony cottage. De kinderbungalow is voorzien van leuke extra’s als een eigen speelhut met glijbaan en de in de ponybungalow overnacht je in een bungalow welke direct aan de rijbak is gelegen. En jep: dan mogen de kinderen een eigen pony verzorgen tijdens het verblijf. Wauw, dat is wel heel bijzonder.

Het Aqua Mundo zwembad

Zoals voor velen, is ook voor ons de belangrijkste reden waarom wij voor Center Parcs kiezen: het subtropische zwembad. Oftewel de Aqua Mundo. Center Parcs staat al decennia bekend om de geweldige subtropische zwemparadijzen en wij konden dan ook niet wachten om de Aqua Mundo van Het Meerdal te ontdekken. En wat is er dan leuker om dit tijdens de avonduren terwijl alles mooi verlicht is te doen? Het zwembad is tot 21.00 uur geopend. Voldoende tijd om het zwembad samen met mijn oudste zoon eens goed te testen en ervaren!

De Aqua Mundo van Het Meerdal is centraal gelegen en is gekoppeld aan de Market Dome dat onderdak biedt aan tal van faciliteiten. Het zwembad is duidelijk ingericht om veel bezoekers te kunnen verwelkomen, want er zijn onwijs veel kleedhokjes en even zoveel kluisjes. Kluisjes kosten 1 of 2 euro, maar die krijg je weer terug als je het kluisje opent. Wat direct opvalt is dat de kluisjes wel erg smal zijn. Ik kan de twee haken en boodschappentas met kleding maar met moeite kwijt in het smalle kluisje. Er zijn ook vierkante kluisjes die geschikter zijn voor tassen. Nadat we alles toch in 1 kluisje hebben gepropt springen we snel onder de douche om daarna het zwembad te ontdekken.

Ingang zwembad, Center Parcs Het Meerdal

De entree van het zwembad

Kleedruimte, Aqua Mundo Center Parcs Het Meerdal

De kleedruimte en smalle kluisjes

Kluisjes, Aqua Mundo Center Parcs Het Meerdal

En de vierkante bredere kluisjes

's avonds is het zwembad mooi verlicht, Aqua Mundo Center Parcs Het Meerdal

's Avonds is het zwembad mooi verlicht

Golfslagbad, Aqua Mundo Center Parcs Het Meerdal

Het golfslagbad. Niet de grootste, maar wel leuk!

Golven van het golfslagbad, Het Meerdal

Plonsen maar!

Wildwaterbaan in de avond, Aqua Mundo Center Parcs Het Meerdal

Het einde van de wildwaterbaan (links) en de familieglijbaan (rechts)

Stroomversnellingsbad Lazy River, Aqua Mundo Center Parcs Het Meerdal

Het 'Lazy River' stroomversnellingsbad met waterval

Waterval, Aqua Mundo Center Parcs Het Meerdal

Je kunt ook achter de waterval langs lopen

Peuterbad, Aqua Mundo Center Parcs Het Meerdal

Het peuterbadje met glijbaan en speeltoestellen

Het zwembad ziet er deze avond erg sfeervol uit. Alle baden, rotspartijen en de vele tropische planten zijn schitterend verlicht. En ook fijn: het is niet heel druk. Eerst maar eens even oriënteren. Bij binnenkomst zien we direct het golfslagbad met op de achtergrond één van de glijbanen. Bij binnenkomst rechts bevindt zich het peuterbadje met een kleine glijbaan, wat waterspeeltoestellen en voldoende zitgelegenheid voor de ouders.

Bij het zien van de glijbaan worden we direct enthousiast dus die gaan we eerst proberen. Wauw, lekker snel en nu het buiten donker is zien we bijna niks! Dat maakt het het extra leuk. Na een aantal snelle bochten plonsen we in het kleine opvangbad naast het golfslagbad.

"Kom papa, nu de wildwaterbaan". Tuurlijk! Aangezien het zwembad niet heel overzichtelijk is moeten we even zoeken naar het begin van de wildwaterbaan. Diverse trappen leiden naar een klein bad waar de wildwaterbaan start. Dan gooien we ons over de eerste "hobbel" en vanaf dat moment zijn we overgeleverd aan de snelle bochten en afdalingen.

De wildwaterbaan loopt geheel buitenlangs en ook hier zorgt de belichting voor een mooie beleving. Na twee á drie bochten kom je in een rustig stuk terecht waar je kunt kiezen: een korte glijbaan nemen óf rechtdoor de weg van de wildwaterbaan vervolgen. Wij kiezen voor het laatste. En deze afdaling, gevolgd door een lange bocht, is ook direct het hoogtepunt van de wildwaterbaan. Wooh, wat gaat die bocht lekker snel zeg! Na deze spectaculaire bocht maak je nog een kleine slinger gevolgd door een laatste versnelling die je weer naar binnen leidt. "Nog een keer pap!". Tsja, lijkt me duidelijk!

Glijbaan, Aqua Mundo Center Parcs Het Meerdal

De grote blijbaan van Het Meerdal

Glijbaan en golfslagbad, Aqua Mundo Center Parcs Het Meerdal

De glijbaan voert over het golfslagbad

Veiligheidsvoorschriften, Aqua Mundo Center Parcs Het Meerdal

De trap naar de glijbaan met duidelijke veiligheidsvoorschriften

Wildwaterbaan, Aqua Mundo Center Parcs Het Meerdal

De wildwaterbaan van Het Meerdal 

Wildwaterbaan en glijbaan, Aqua Mundo Center Parcs Het Meerdal

Welke route neem jij in de wildwaterbaan?

Wildwaterbaan finish, Aqua Mundo Center Parcs Het Meerdal

Het einde van de wildwaterbaan

Na een aantal keer de wildwaterbaan te hebben doorstaan is het tijd om de rest van het zwembad te checken. De Aqua Mundo van Het Meerdal biedt verder een familieglijbaan, een extra warm kruidenbad (32 graden) voor ouders met kleine kinderen, twee bubbelbaden, een bad met een stroomversnelling en een prachtige waterval en een ander bad wat in verbintenis staat met het buitenbad.

Het zwembad is lekker ruim opgezet met veel zitgelegenheid. De onderlinge zwembaden zijn alleen niet met elkaar verbonden. Zo kun je dus niet van het ene bad naar het andere bad zwemmen. Naast alle zwempret beschikt de Aqua Mundo ook over massagestoelen, een solarium en een sauna. Mocht je je duikbril of zwembandjes vergeten zijn dan kun je dit kopen bij het winkeltje in het zwembad. Voor wat eten, drinken of een ijsje kun je terecht bij Grabber Joe’s. Hier is ook voldoende zitgelegenheid en je kijkt leuk uit over het zwembad.

Aqua Mundo zwembad van Center Parcs Het Meerdal

's Ochtends was het nog lekker rustig :)

Aqua Mundo Center Parcs Het Meerdal

Hier kun je goed zitten

Kruidenbad, Aqua Mundo Center Parcs Het Meerdal

Via dit bad bereik je het buitenbad

Buitenbad, Aqua Mundo Center Parcs Het Meerdal

Het buitenbad is ook sfeervol (en lekker warm)

Winkeltje, Aqua Mundo Center Parcs Het Meerdal

Bij het winkeltje haal je speelattributen voor in het water

Grabber Joe's, Aqua Mundo Center Parcs Het Meerdal

Bij Grabber Joe's voor snacks, broodjes, snoep, drinken en meer

Badmeester, Aqua Mundo Center Parcs Het Meerdal

Huisje voor de badmeesters :)

De massagestoelen, Aqua Mundo Het Meerdal

De massagestoelen (tegen betaling)

Lazy River, Aqua Mundo Center Parcs Het Meerdal

De waterval is mooi om te zien

Cool Factor: Wild Water Rafting, Aqua Mundo Center Parcs Het Meerdal

"Cool Factor: Wild Water Rafting" is leuk voor de kids (van 8 tot 12 jaar)

Tijdens ons weekend zijn we natuurlijk elke dag naar de Aqua Mundo geweest. Zoals gezegd was het de vrijdagavond erg relaxed omdat het niet zo druk was. Op de zaterdag was het redelijk druk en liep de wachttijd voor de glijbaan op tot circa 7 minuten. Voor de wildwaterbaan was geen wachttijd maar die is dan natuurlijk wel drukker omdat er meer mensen gebruik van maken.

Op zondagochtend was het ook goed toeven al werd het tegen het middaguur wel een stuk drukker. Gelukkig vind je altijd wel een kleedhokje, een kluisje en een zitplaats. Opvallend was ook de ruime aanwezigheid van het vriendelijke zwembadpersoneel. Zij zorgden ervoor dat iedereen zich veilig voelde en tussentijds hielden ze ook het zwembad netjes en schoon. Goed geregeld!

Ben je benieuwd naar bewegende beelden van het zwembad? Bekijk dan ons filmpje van de Aqua Mundo van Het Meerdal.

De activiteiten en Market Dome van Het Meerdal

Zaterdagochtend staat in het teken van het bungalowpark verder ontdekken, maar we beginnen de dag met het inslaan van verse broodjes bij de Food Market. En terwijl we genieten van ons ontbijt worden we voor het eerst verrast door enkele vrolijke gasten in de achtertuin. Geen eendjes, geen konijntjes, maar: eekhoorntjes!

De beestjes lopen en springen in de bomen achter onze bungalow! We zijn benieuwd hoe dichtbij deze leuke dieren durven te komen en om dit te testen gooien we wat broodkruimels op de plastic tuintafel. Het duurt niet lang voordat ze dichterbij komen en heerlijk van het brood eten. Leuk! Zo kunnen wij ze mooi op de foto zetten!

Eekhoorntje in Center Parcs Het Meerdal

Eekhoorn en wit hert in het park (Albino damhert) 

Kinderboerderij op Center Parcs Het Meerdal

De kinderboerderij op Het Meerdal is leuk

Ook tijdens onze wandeling naar de kinderboerderij zien we diverse eekhoorntjes, konijnen en witte herten die vrij over het park lopen. Naast de kinderboerderij zien we het Cycle Center waar je fietsen, skelters en golfkarretjes kunt huren. Na het aaien van de geitjes, kippen en pony vervolgen we onze weg naar de Market Dome, het centrale hart van het park.

Voor het eerst de Market Dome binnenlopen blijft speciaal. Zodra je via de draaideur binnenkomt waan je je in een andere wereld. Het is er lekker warm, je hoort vogels fluiten en overal waar je kijkt staan mooie palmen, subtropische bloemen en grote rotspartijen met hier en daar een kletterende waterval. De Market Dome van Het Meerdal heeft een speelse indeling die ervoor zorgt dat er achter elke hoek wel iets nieuws te ontdekken is. Zo wonen er twee luidruchtige papagaaien, diverse vogels én schildpadden in deze mooie subtropische omgeving.

Market Dome, Center Parcs Het Meerdal

De hoofd-ingang van de Market Dome

De tropische Market Dome, Market Dome, Center Parcs Het Meerdal

De papagaaien zijn de vaste bewoners van de Market Dome

Schildpadden, Center Parcs Het Meerdal

Net als deze schildpadden

Het Meerdal Market Dome

De inrichting is subtropisch!

Daily Foodstore, Center Parcs Het Meerdal

De Daily Foodstore supermakt voor al je boodschappen

Kledingwinkel, Center Parcs Het Meerdal

En de kleine kledingwinkel

In de Market Dome bevindt zich ook de Daily Store supermarkt met een breed assortiment. Let op: de prijzen liggen wél hoger. Naast de supermarkt vind je er ook een souvenirshop, een Fashion Store en meerdere restaurants. In het midden van de Market Dome is de receptie waar je tal van activiteiten kunt boeken. Denk hierbij o.a. aan: Midget Golf (binnen), Adventure Golf (buiten), Bowlen, Badminton, Tennis, Boogschieten, Huifkartocht, Wild Water Rafting, Laser Battle of de High Adventure Experience (binnen of buiten). En zo kan ik nog wel even doorgaan want één ding is zeker: vervelen is geen optie op Het Meerdal! Voor het complete overzicht van activiteiten kun je het beste de website van Het Meerdal checken. Wij besluiten om meteen een bowlingbaan te huren voor die middag. Kosten: € 11,75 voor 30 minuten.

We lopen verder en zien vlakbij de receptie een indoor tennisbaan, de indoor midgetgolf, de bowlingbanen, de House of Games (entertainmenthal) en het indoor speelparadijs BALUBA. In de laatste laten we de kids lekker spelen terwijl wij, met goed uitzicht op de kinderen, genieten van een kopje koffie.

Het bowlen in de middag is erg leuk. Voor onze oudste zoon van 5 is een halfuurtje lang genoeg. De bowlingbaan is ideaal voor kinderen, want ze kunnen de hekjes omhoog doen, zodat de bal niet in de goot belandt. En nog leuker: ze hebben speciale glijbanen waarvan je de bal kunt laten rollen. Het vriendelijke personeel komt bij je baan de drankjes opnemen. Na 30 minuten blijkt Opa de overduidelijke winnaar!

Bowlen, Center Parcs Het Meerdal

De kindvriendelijke bowlingbaan op het Meerdal

Indoor touwenparcours High Adventure Experience, Het Meerdal

Het indoor touwenparcours "High Adventure Experience"

House of Games, Het Meerdal

De House of Games entertainmenthal

Tafeltennis, Center Parcs Het Meerdal

Er zijn ook tafeltennis tafels

Poco Loco Minigolf, Het Meerdal

De zogeheten "Poco Loco Minigolf" indoor midgetgolf baan

Als we na het bowlen door de Market Dome lopen horen we dat er net een show van "Orry en zijn vrienden" is begonnen. Yes! Snel zoeken we een plekje om niets te hoeven missen. Het personeel van het aangrenzende Grand Café neemt aan de tafel onze bestelling op en het genieten kan beginnen. We krijgen een leuke, interactieve show te zien die ongeveer 50 minuten duurt.

Na de show lopen we aan de andere kant de Market Dome uit en stuiten daar op een groot meer met een strandje. Aan de rechterkant zien we een steiger met waterfietsen en daarachter bevindt zich een klimpark, de Adventure Golf en een hoge toren. Het ziet er allemaal spectaculair uit! Vanaf de toren kun je met een Zip Wire (een kabelbaan van 100 meter lang en 12 meter hoog!) naar beneden roetsjen. Je scheert van de ene kant naar de andere kant over het meer. Onze jongens zijn hiervoor nog niet oud genoeg. De minimum-leeftijd hiervoor is 8 jaar.

Orry en vrienden, Center Parcs Het Meerdal

De show van Orry en zijn vrienden in de Market Dome van Het Meerdal

Strand, Center Parcs Het Meerdal

Het strandje, de waterfietsen, de toren met kabelbaan én het outdoor touwenparcours

Toren met ZIP-line, Center Parcs Het Meerdal

De hoge toren met de ZIP-line

High Adventure Experience (outdoor), Het Meerdal

Het outdoor High Adventure Experience ziet er indrukwekkend uit

Touwenparcours, Het Meerdal

Het parcours loopt boven de midgetgolfbaan langs

Midgetgolf, Center Parcs Het Meerdal

Je kunt natuurlijk ook "gewoon" een balletje slaan op de midgetgolfbaan ;)

Family Laser Battle, Center Parcs Het Meerdal

De liefhebbers kunnen met het hele gezin lasergamen bij de "Family Laser Battle"

Eten & drinken

Na het bowlen en onze wandeling over het park hebben we trek gekregen. Het idee is om uit eten te gaan in de Market Dome alleen gezien de koorts van onze jongste zoon besluiten we om wat lekkers af te halen en mee te nemen naar ons huisje. De ene helft heeft zin in patat met een snack en de andere wil liever pizza. De patat kan besteld worden bij snackbar "Snacks" en via een folder in onze bungalow zijn we te weten gekomen dat je voor pizza terecht kunt bij Italiaans restaurant Nonna’s.

Zo gezegd zo gedaan. Echter gooit de drukte bij Nonna’s roet in het eten, want het personeel laat ons weten dat het vanwege de drukte niet mogelijk is om pizza af te halen. Jammer. Klein minpuntje. Dan tóch maar patat met snacks voor iedereen.

Restaurant Nonna's in de Market Dome van Het Meerdal

Restaurant Nonna's met bijpassende aankleding

Snackbar Snacks, Center Parcs Het Meerdal

Snacks haal je bij "Snacks" :)

Tafel in de Market Dome, Het Meerdal

Proost!

Het complete aanbod aan restaurants in de Market Dome van Het Meerdal is erg uitgebreid. Een opsomming: Evergreenz is een All you can eat buffet restaurant. Het zag er gezellig uit en vooral tijdens het ontbijt werd er veel gebruik van gemaakt. Fuego Adventure Grill is een grill restaurant in oude Aztekensfeer. Voor Italiaanse pizza's en pasta's kies je voor Nonna's Family Pizza É Pasta. Helaas kunnen we niet zeggen hoe lekker de pizza’s zijn.

Het Grand Café biedt een mooie kaart en voldoende zitgelegenheid rondom het entertainment podium in de Market Dome. Zin in een pannenkoek? Tijdens de lunch kun je bij Pancakes je eigen pannenkoek versieren. Let op: dit restaurant is niet geopend in de avonduren. Zoals gezegd kun je bij snackbar Snacks patat en snacks bestellen. Voor degene die tijdens een bezoek aan de Aqua Mundo trek krijgen biedt Grabber Joe's Laguna Café een kleine kaart van sandwiches, snacks of een knapperige panini.

Grand Café, Het Meerdal

Het Grand Café op Het Meerdal

Evergreenz, Center Parcs Het Meerdal

Het Evergreenz buffet-restaurant

Buffet-restaurant Evergreenz, Het Meerdal

Het buffet ziet er uitnodigend uit

Fuego grill-restaurant, Center Parcs Het Meerdal

Het Fuego grill-restaurant

Pannnenkoeken restaurant, Center Parcs Het Meerdal

Pannenkoeken: altijd goed!

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om (net als wij) eten af te halen of zelf klaar te maken. In de Daily Store supermarkt kun je bijvoorbeeld diverse gourmetpakketten kopen. Er zijn tevens gourmetstellen (voor € 24,95 per stuk) te koop.

De omgeving

Tijdens ons weekendje op Het Meerdal zijn wij het park niet af geweest. Over de omgeving kunnen wij uit eigen ervaring dus helaas niet veel vertellen. Voorafgaand aan ons weekend hadden we wel gekeken wat er zoal in de buurt aanwezig is. Het eerste wat opviel toen ik het park checkte op Google Maps is dat er pal tegenover Het Meerdal nóg een Center Parcs-park ligt, namelijk Center Parcs Limburgse Peel. Wellicht leuk voor de volgende keer.

Aqua Mundo Center Parcs Limburgse Peel

De Aqua Mundo van Center Parcs Limburgse Peel

Attractiepark Toverland, Het Meerdal

Attractiepark Toverland ligt om de hoek

Kasteel Arcen, Center Parcs Het Meerdal

Kasteel in Arcen

En verder? Op 10 kilometer rijden ligt attractiepark Toverland wat garantie biedt voor een spannende dag. Iets verderop, op 13 kilometer afstand vind je Zoo Parc Overloon en op 16 kilometer afstand beland je in Arcen: bekend van Hertog-Jan bier en prachtige kasteeltuinen. Voldoende opties dus!

In ons geval was het verblijf te kort en de Aqua Mundo en overige activiteiten op het park té leuk om iets anders te ondernemen. 

Conclusie

Het eindoordeel is duidelijk: Het Meerdal biedt alles wat je mag verwachten van Center Parcs. Een ruim opgezet en mooi groen vakantiepark. Oké, met iets gedateerde bungalow huisjes.

Het belangrijkste is en blijft toch het Aqua Mundo zwembad. En zoals je hebt kunnen lezen zijn we hierover erg enthousiast. Prachtige subtropische aankleding en veel leuke baden. En natuurlijk de wildwaterbaan als hoogtepunt. Het enige nadeel is dat de baden onderling niet met elkaar verbonden zijn zoals andere Aqua Mundo’s bij Center Parcs dat wel hebben.

Aqua Mundo van Het Meerdal

De Aqua Mundo van Het Meerdal

Center Parcs Het Meerdal huisjes

De huisjes aan het water

Speeltuin in Het Meerdal

Speeltuin in het park

Ponyvakantie bij Center Parcs Het Meerdal

Uniek voor Center Parcs in Nederland: de Ponyvakantie bij Het Meerdal

Activiteiten van Het Meerdal

Het Meerdal biedt volop activiteiten

De Market Dome van Het Meerdal is werkelijk prachtig en met alle restaurants en activiteiten onder één dak hoef jij alleen nog maar een keuze te maken en te genieten. Ik kan dit park absoluut aanraden voor gezinnen met kinderen, maar ook zonder kinderen kun je hier een mooie tijd beleven. Kortom: Center Parcs Het Meerdal is een ideaal park voor jong en oud!

Een weekend of korte vakantie bij Center Parcs Het Meerdal boeken? Bezoek de Center Parcs Het Meerdal pagina voor meer informatie, foto's, prijzen en beschikbaarheid.

Deel dit artikel via:   Facebook TwitterAuteur: Mathys Taekema

Mathys Taekema

Mathys — 1981. Business Development Manager @ RAI, Amsterdam. Houdt van wielrennen, goede series en actieve vakanties met het gezin.Gerelateerde artikelen

Browse op categorie

Volg Parkvakanties

Win een gratis weekend
naar Landal Het Land van Bartje!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een
verblijf in een luxe woning voor 6 personen
Bekijk actievoorwaarden
Landal Het Land van Bartje Landal Het Land van Bartje