Parkvakanties blog

Inspiratie voor je vakantie

Het zwembad van Center Parcs De Eemhof: Subtropisch genieten!

Artikel geschreven door: Laurens Taekema
Door Laurens Taekema op 20 februari 2017 — 14 minuten lezen
Het zwembad van Center Parcs De Eemhof: Subtropisch genieten!

Het zwembad van Center Parcs De Eemhof is écht gaaf! Waarom? Dat lees en zie je in dit uitgebreide foto-verslag van Parkvakanties.

Voor veel bezoekers is het subtropische zwembad van Center Parcs De Eemhof misschien wel dé nummer één reden om naar dit vakantiepark te gaan. Want oh: wat kun je hier heerlijk zwemmen, plonsen, glijden en relaxen! Maar voor wie er nog nooit is geweest: wij van Parkvakanties nemen je mee naar het De Eemhof zwembad en laten je met veel foto's én een video zien wat dit subtropische zwemparadijs in Flevoland nou zo leuk maakt.

De Aqua Mundo van De Eemhof

Het subtropisch zwembad van De Eemhof wordt (net als bij de andere Center Parcs parken) Aqua Mundo genoemd. In het Nederlands betekent dat heel toepasselijk "Waterwereld". Van buiten ziet het zwembad er al best indrukwekkend uit, want je ziet behalve het grote glazen piramidedak waaronder het zwembad zich bevindt ook al de nodige glijbanen. En als je goed luistert hoor je ook al het geraas en het gegil van enthousiaste mensen van de wildwaterbaan!

Aqua Mundo Center Parcs De Eemhof

De bewegwijzering naar de Aqua Mundo en andere onderdelen van De Eemhof

De Turbo Twister in het zwembad van De Eemhof

De Turbo Twister glijbaan van buiten gezien

De Aqua Mundo van De Eemhof

De Eemhof Aqua Mundo van boven gezien

Market Square Center Parcs De Eemhof

De Market Square met op de achtergrond het dak van de Aqua Mundo

Toch hangt het er ook maar net vanaf van welke kant je komt. De Aqua Mundo ligt namelijk, vanaf de ingang van het park gezien, direct achter de Market Square. De ingang van het zwembad bereik je overigens ook via de Market Square. Dat was voor ons de eerste keer heel even zoeken, maar het staat allemaal goed aangegeven. Ook in het park zelf staat overal bewegwijzering met daarop ook de Aqua Mundo dus vanaf je bungalow loop je er zó heen. De Market Square en het zwembad liggen natuurlijk centraal in het park om het voor iedereen bereikbaar te maken. Voor de Market Square moet je wel een paar trappen af overigens, maar er is natuurlijk ook een rolstoelvriendelijk pad, zodat het zwembad toegankelijk is voor iedereen.

De eerste keer in het zwembad

Eenmaal bij de ingang aangekomen kun je bij de balie een kaartje kopen. Dat is alleen nodig als je een dagje Center Parcs doet om speciaal het zwembad te bezoeken. Overnacht jij in een bungalow in De Eemhof dan is de toegang tot het zwembad inclusief (kaartjes krijg je bij het inchecken) en kun je zo doorlopen naar de controlepoortjes. Kaartje ervoor houden en *bliep* je bent in het zwembad!

Mocht je trouwens met kleine kinderen komen en je kinderwagen, kinderfietsjes of buggy willen achterlaten. Dit kan, want hiervoor is bij de ingang een aparte stalling. Het is wel een aanrader om dan even een hangslot of iets dergelijks mee te nemen, want er is geen bewaking bij deze plek.

Stalling voor kinderwagens bij de ingang van het zwembad

Stalling voor kinderwagens bij de ingang van het zwembad

Omkleedhokjes in de Aqua Dome De Eemhof

Voldoende omkleedhokjes

Omkleden dan maar. Er zijn voldoende omkleedhokjes in het zwembad en voor gezinnen met kleine kinderen en/of baby's zijn er ook grotere gezinshokjes. Voor mindervaliden is er ook een aparte plek om zich om te kleden. Je kunt hangers gebruiken voor het ophangen van je kleding en vervolgens een kluisje / locker gebruiken om het veilig op te bergen. Let op: hiervoor heb je wel 1 euro nodig per kluisje. Deze krijg je trouwens na gebruik wel gewoon weer terug. Er zijn enorm veel kluisjes dus de kans dat je ze allemaal bezet zijn lijkt ons niet heel groot. Het bandje doe je vervolgens om je pols en dan kan het zwemplezier beginnen!

Het ziet er mooi uit!

Zodra je het zwembad binnenloopt (uiteraard kun je je eerst douchen) zijn er twee dingen die gelijk opvallen: 1. Wat is het er lekker warm. En 2. Wat ziet het zwembad er mooi uit!

Ja, die warmte is écht lekker. Dit zwembad mag zich nou met recht een subtropisch zwembad noemen! Of misschien wel tropisch, want als je alleen al rondloopt in je zwemoutfit voel je de heerlijk aangename temperatuur die er hangt. Ook voor kleine kinderen is dat ideaal, want die zullen het veel minder snel koud krijgen. Dit is iets waar veel zwembaden (subtropisch of niet) in Nederland nog wat van kunnen leren! De temperatuur van het water zelf is trouwens ook erg lekker, behalve natuurlijk die van het "koude badje" maar daarover later meer ;)

De Eemhof zwembad

Het grote bad van De Eemhof wat ook een golfslagbad kan worden

Klein winkeltje met waterattributen in zwembad De Eemhof

Klein winkeltje waar je leuke (en betaalbare) zwemattributen kunt kopen voor de kinderen

Jungle-loopbrug in het zwembad

De Jungle-brug over het golfslagbad

En dan de looks van het zwembad: je kijkt je ogen uit. Alles is mooi groen en kleurrijk. Dat maakt het natuurlijk nog eens extra tropisch. Palmbomen, groene beplanting, mooie stenen vloeren en muren, watervallen, gave standbeelden, een jungle-achtige loopbrug (kun je niet overheen lopen).... én natuurlijk het mooie blauwe water. Het ziet er allemaal erg uitnodigend uit!

Wat is er allemaal te doen in het zwembad?

Het zwembad van De Eemhof heeft veel attracties. In het begin lijkt het zelfs een beetje een doolhof met al die gangetjes, trappen en doorgangen. Maar ook al is er enorm veel te doen: alles is toch mooi compact dus je hoeft nooit heel ver te lopen. Sterk staaltje van de zwembad-ontwerpers!

In De Eemhof Aqua Mundo vind je het volgende: 

  • Golfslagbad (om het half uur gaan de golven aan)
  • 4 spectaculaire glijbanen (vanaf 5 jaar)
  • Wildwaterbaan
  • Een unieke "Flow Rider" (indoor surf simulator, betaald)
  • Kinder-doe-bad voor kleuters (mét glijbaan)
  • Verwarmd buitenbad met terras en koudwaterbad
  • Een heerlijk warm bubbelbad
  • Sauna
  • Solarium
  • Zonnenbanken (betaald)

Bewegwijzering in het zwembad van De Eemhof

Handig!

Het buitenbad

Het buitenbad

Welke glijbanen zijn er?

Er zijn in totaal 4 glijbanen in de Aqua Mundo die je zéker allemaal moet proberen. De glijbanen zijn gratis en vanaf 5 jaar. Bij iedere glijbaan staat netjes een bord waarop staat aangegeven hoe je er veilig vanaf kunt glijden en hoe diep het water is als je beneden bent. 

Korte glijbaan

Deze glijbaan is 34 meter lang, heeft een paar leuke bochten en een versnelling waar hij helemaal overdekt is (hier is het iets donkerder).

Lange glijbaan

Een 80-meter lange glijbaan waarin je lekker snel naar beneden kunt roetsjen. De glijbaan telt ongeveer 7 bochten en is helemaal overdekt. Het is dus een soort tunnel glijbaan, maar het is er niet donker als het buiten licht is, want de glijbaan loopt buitenom.

De korte en de lange glijbaan in het zwembad

De korte en de lange glijbaan eindigen naast elkaar

De trap naar de familieglijbaan met ook de veiligheidsvoorschriften

De trap naar de familieglijbaan met rechts het bord met de veiligheidsvoorschriften

De familieglijbaan in zwembad De Eemhof

De familieglijbaan gaat lekker snel

De familie glijbaan van boven gezien

De familieglijbaan van boven gezien

De Turbo Twister trap omhoog

Met de band omhoog voor de Turbo Twister

De Turbo Twister glijbaan in zwembad De Eemhof

Klaar voor vertrek in de Turbo Twister

De Turbo Twister van Aqua Mundo De Eemhof

Onderweg in de Turbo Twister

Turbo Twister Eemhof

En weer beneden!

Familieglijbaan

Deze glijbaan heet familieglijbaan omdat hij heel breed is en je er met meerdere mensen (maximaal 3) tegelijk vanaf kan. Erg leuk! Het is een korte snelle glijbaan. Plezier voor het hele gezin dus. En wie beneden is wil direct nog een keer! 

Turbo twister

Dit is een spectaculaire glijbaan die uniek is voor Nederland. Hier ga je namelijk vanaf in een rubberband! Deze glijbaan is maar liefst 154 meter lang en 5 verdiepingen hoog. Onderweg zijn er op 3 plekken momenten waar je even op adem kunt komen in een soort kegelvormig badje. Dit duurt echter niet lang en de kans dat je je weg achterstevoren vervolgt is zéker aanwezig! De minimum leeftijd voor deze glijbaan is 8 jaar en je moet ook je zwemdiploma hebben om er vanaf te mogen. 

Hoe ziet de wildwaterbaan er uit?

Één van dé hoogtepunten van De Eemhof Aqua Mundo is zonder meer de wildwaterbaan. Het glijden en zwemmen door de stroomversnellingen blijft leuk voor jong en oud. En de wildwaterbaan in De Eemhof is niet alleen heel leuk, hij ziet er ook mooi uit! De baan bevindt zich bijna geheel buiten, maar het water is natuurlijk wel lekker warm.

Het begin bereik je door naar het buitenbad te gaan en over de eerste hobbel te glijden. Daarna kronkelt de baan via verschillende bochten en versnellingen (of moeten we "rapids" zeggen?) naar beneden. De wildwaterbaan eindigt vervolgens via een laatste afdaling weer binnen. Ongeveer op de helft van de wildwaterbaan bevindt zich een apart gedeelte waar je even kan bijkomen en rustig kunt zitten. De wild waterbaan is toegankelijk voor kinderen vanaf 5 jaar.

De start van de wildwaterbaan in De Eemhof

Het begin van de wildwaterbaan

Onderweg in de wildwaterbaan

Plezier in de wildwaterbaan

Even een moment om uit te rusten van de wild water baan

Even uitrusten kan hier

Center Parcs De Eemhof Aqua Mundo wildwaterbaan

En weer verder met de volgende stroomversnelling

De Eemhof wildwaterbaan

Lekker glijden!

White water slide Center Parcs De Eemhof

De laatste bocht van de wildwaterbaan

Uniek voor De Eemhof: De Flow Rider

Wie echt eens iets nieuws en avontuurlijks wil proberen kan in Center Parcs De Eemhof op de Flow Rider. Dit is een grote kunstmatige golf waarop je kunt surfen! De golf wordt met 300pk opgewekt en met een bodyboard spring je erop en daarna kun je heerlijk (proberen te) balanceren op de golf om het échte surfgevoel te ervaren. Het lijkt best moeilijk, maar het is makkelijker dan je denkt! Na een beetje oefening kun je zelfs al wat truukjes proberen, bijvoorbeeld op je kniën zitten. Een échte uitdaging!

Het enige minpuntje: de Flow Rider is niet gratis. Voor een Flow Rider sessie van 2 uur betaal je € 12,50. Wil je liever eerst een instructieles van een ervaren instructeur volgen? Dat kan ook. De les duurt 1 uur en kost € 10,00 per persoon.

De Flow Rider van zwembad De Eemhof

De Flow Rider

De Flow Rider Center Parcs Aqua Mundo Eemhof

Actie in en avontuur op de Flow Rider

De Eemhof surfen op een golf

De Flow Rider is leuk en makkelijker dan je denkt

Let op: het is wel noodzakelijk om de Flow Rider sessie en de instructieles vooraf te reserveren aangezien er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar zijn. Reserveren kan alleen op de dag zelf en doe je door de servicelijn van De Eemhof te bellen.

De minimum leeftijd voor de Flow Rider is 8 jaar en je dient in het bezit te zijn van je zwemdiploma B.

Overige faciliteiten

En wat kun je verder nog doen in de Aqua Mundo van De Eemhof? Natuurlijk is er een bubbelbad. Dit is geen standaard bubbelbad, zoals je ze in andere zwembaden dikwijls ziet. Het is een vrij groot bubbelbad die zich in een soort jungle grot lijkt te bevinden. Een beetje donker is het er wel, maar het water is écht goed warm. Fijne whirlpool!

Dan is er nog de "Lazy River". Een hele korte stroomversnelling, maar dan (zoals de naam al doet vermoeden) vrij langzaam. Hier kun je rustig doorheen dobberen. Hij loopt onder de familieglijbaan door.

En verder kun je nog gebruik maken van een sauna (let op de openingstijden), een solarium, staan er enkele massagestoelen en kun je tegen betaling ook bijbruinen onder de zonnenbank.

Het bubbelbad van De Eemhof

Het bubbelbad

De sauna in zwembad De Eemhof

De sauna in het zwembad. Let op de openingstijden.

Massagestoelen in het zwembad

De massagestoelen

Zonnenbank in zwembad De Eemhof

Één van de zonnenbanken in het zwembad

Eten & drinken in het zwembad

Na al het zwemplezier zin om iets te eten of drinken in het zwembad? Hiervoor ga je naar Grabber Joe's Laguna Café. Een compleet uitgerust café met voor iedereen wat wils. Hier heb je zowel lekkere snacks als gezonde alternatieven voor jong en oud. Sandwiches, tosti's, panini's, hamburgers (en ook vega-burgers), appelflappen, gezonde repen, snoepgroente, frisdrank en warme dranken staan allemaal op het menu. En onze favoriet: het lekkere schepijs in verschillende smaken!

Grabber Joe's Laguna Cafe in Aqua Mundo De Eemhof

Grabber Joe's Laguna Cafe

Hoe kindvriendelijk is het zwembad van De Eemhof?

De Aqua Mundo van De Eemhof heeft ook kleine kinderen voldoende te bieden om zich er heerlijk uit te leven. Er is een heus kinder-doe-bad waar baby's, peuters en kleuters zich prima zullen vermaken. Hier vind je een zandbak, een piratenschip en een kinderglijbaan. Het water heeft een kindvriendelijke temperatuur en is natuurlijk niet diep.

Je moet wel zelf toezicht te houden op je kind(eren). Het kinderbad ziet er leuk uit, maar de ondergrond en randen zijn wel van steen gemaakt. Een beetje voorzichtigheid kan daar dus geen kwaad!

In het zwembad lopen verder voldoende badmeesters rond. Wat wij ook goed vonden is dat er reddingsvestjes hangen die je zo kunt pakken, mocht je vergeten zijn zwembandjes mee te nemen. Ook handig: er staan best veel kinderboxen.

Het is ook mogelijk om deel te nemen aan het babyzwemmen. Je kunt dan voor de openingstijd van de Aqua Mundo met jouw baby onder begeleiding van een ervaren instructeur deelnemen aan diverse oefeningen en spelletjes. Dit is niet gratis (informeer bij het park naar de prijs).

Kinderbad in zwembad De Eemhof

Het kinderbad van De Eemhof 

Kinderbad in de Aqua Mundo

Nog een klein glijbaantje voor de kleintjes

Wat kost een dagje naar het De Eemhof zwembad?

Een dagje zwemmen bij de De Eemhof is een leuk uitje voor jong en oud! Je kunt kiezen voor een hele dag, een middag of pas 's avonds arriveren. Er zijn verschillende entree tarieven voor deze dagdelen. Kinderen t/m 2 jaar zijn gratis.

Let op: Reserveren voor De Eemhof Aqua Mundo is noodzakelijk! Dit kun je eenvoudig online doen.

Let er ook op dat de sluitingstijd van de Aqua Mundo kan verschillen. De Aqua Mundo kan namelijk geopend zijn tot 21:00 uur óf 22:00 uur. Op de website van Center Parcs De Eemhof vind je de exacte openingstijden voor het zwembad. 

Aqua Mundo geopend tot 21:00 uur

Dagprijs 10:00 t/m 15:00 uur
Vanaf 12 jaar €19,50
3 t/m 11 jaar €16,00

Middagprijs 16:00 & 17:00 uur
Vanaf 12 jaar € 16,00
3 t/m 11 jaar € 12,50 

Avondprijs Vanaf 18:00 uur
Vanaf 12 jaar €12,50
3 t/m 11 jaar €10,00

Aqua Mundo geopend tot 22:00 uur

Dagprijs 10:00 t/m 16:00 uur
Vanaf 12 jaar €19,50
3 t/m 11 jaar €16,00 

Middagprijs 17:00 & 18:00 uur
Vanaf 12 jaar € 16,00
3 t/m 11 jaar € 12,50 

Avondprijs vanaf 19:00 uur
Vanaf 12 jaar €12,50
3 t/m 11 jaar €10,00 

Je kunt je auto parkeren op het terrein van De Eemhof op loopafstand van het zwembad. De kosten hiervoor bedragen €7,50 per auto.

Het golfslagbad van Aqua Mundo De Eemhof

Spelen in de golven van het golfslagbad

Aqua Mundo van Center Parcs De Eemhof

Gezellig druk in het zwembad

En hoe zit het met de drukte?

Wij bezochten Center Parcs De Eemhof tijdens een lang weekend in het begin van februari. Dit was niet tijdens een schoolvakantie. De Aqua Mundo hebben we in totaal 3 keer bezocht. Eerst op donderdagavond. Het was toen héél rustig! Daarna op vrijdag (ochtend en begin middag). Toen was het eigenlijk nog steeds niet druk. De volgende dag op zaterdag was het duidelijk drukker en naarmate de ochtend vorderde werd het steeds voller in het zwembad. Alle stoelen en zitplekken waren toen wel bezet. Toch konden we nog prima genieten van het zwembad en hoefden we nooit lang in de rij te staan. Alleen bij de Turbo Twister hebben we even moeten wachten op een band. 

Filmpje!

Já, voor wie nog meer wil zien: wij hebben een tof filmpje gemaakt! Dus bij deze ons eigengemaakte filmpje van het zwembad van De Eemhof. Allemaal kijken!

Wist je dat...

Tot slot nog enkele weetjes over het zwembad van De Eemhof. Wist je dat:

- Het zwembad van De Eemhof al meerdere malen is gekroond tot "Zwembad van het jaar"?

- In het jaar 2000 het Aqua Mundo zwembad en de toenmalige Market Dome zijn verwoest door een brand?

- De Aqua Mundo twee jaar later geheel vernieuwd weer is opengegaan voor het publiek?

- Center Parcs De Eemhof in 1980 is gebouwd en dat De Eemhof destijds het zesde park van Center Parcs was? 

Alle tekst en foto's zijn gemaakt door Parkvakanties. 

Deel dit artikel via:   Facebook TwitterAuteur: Laurens Taekema

Laurens Taekema

Laurens — 1979. Oprichter van Parkvakanties. Sport graag veel: wielrennen óf schaatsen. Drinkt: groe­ne thee man­go & ko­kos. Eet: vegetarisch. Vakantie = avontuur met het gezin, ver weg of dichtbij!Gerelateerde artikelen

Browse op categorie

Volg Parkvakanties

Win een gratis weekend
naar Landal Het Land van Bartje!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een
verblijf in een luxe woning voor 6 personen
Bekijk actievoorwaarden
Landal Het Land van Bartje Landal Het Land van Bartje