Parkvakanties blog

Inspiratie voor je vakantie

Center Parcs bestaat 50 jaar

Artikel geschreven door: Redactie
Door Redactie op 10 mei 2017 — 4 minuten lezen
Center Parcs bestaat 50 jaar

Hiep hiep hoera! Center Parcs blaast vandaag 50 kaarsjes uit. De bekendste vakantiepark-keten van Nederland viert vandaag haar 50-jarig jubileum en lanceert ‘Center Parcs 5.0’. Namens Parkvakanties: Gefeliciteerd Center Parcs!

50 jaar Center Parcs

Alweer vijf decennia lang biedt Center Parcs vernieuwende vakanties aan voor het hele gezin. Inmiddels zijn er 21 vakantieparken op de mooiste plekken van Europa, waarvan negen in Nederland. Center Parcs staat bekend om innovatie, zoals de legendarische Aqua Mundo, de vernieuwde cottages, flexibele aankomsttijden en nieuwe activiteiten. Alles voor een fantastische tijd met degenen die je lief hebt. In Center Parcs is het altijd genieten geblazen!

De beste herinneringen

Center Parcs zorgt al 50 jaar voor onvergetelijke herinneringen voor families en vrienden. Misschien ben je zelf "vroeger" ook wel eens (of zelfs vaker!) in één van de Center Parcs parken geweest. Of heette het toen nog Sporthuis Centrum? Hoe dan ook, voor vele Nederlanders is Center Parcs een stukje nostalgie waarvan er in menig plakboek nog schitterende foto's te vinden zijn. Van het overnachten in die leuke bungalowhuisjes aan het water tot het bezoek aan het subtropische zwembad met de kinderen die inmiddels misschien zelf wel papa of mama zijn geworden.

50 jaar Center Parcs: toen en nu

50 jaar Center Parcs: toen en nu

Aqua Mundo zwemparadijs van destijds

Aqua Mundo zwemparadijs van destijds

Cottage in Center Parcs De Eemhof (1980)

Bungalow huisje in Center Parcs De Eemhof (1980)

Center Parcs vroeg haar doelgroep om hun mooiste Center Parcs-verhalen en dat leverde prachtige anekdotes op. "Gillen in de glijbaan, spelletjes spelen, heerlijk buffet, met de familiefiets een duin op fietsen en vooral veel lachen", schrijft een vrouw. Een man doet er een schepje bovenop: "Voormalige Heilbachsee. De mooiste herinnering voor ons... Daar hebben we ons dochtertje Laura verwekt. In huisje 81."

Ook wij van Parkvakanties kwamen vroeger met onze ouders wel bij Center Parcs en onlangs waren we zelf weer eens op bezoek bij een Center Parcs park: Lees ons verslag van Center Parcs De Eemhof.

De opkomst van Center Parcs

Eind jaren 60 opende het toenmalige Sporthuis Centrum (het latere Center Parcs) met het eerste park in een bos bij Reuver. Dat was meteen zo’n succes dat de tenthuisjes al snel werden vervangen door bungalows. Dit park was De Lommerbergen, tegenwoordig in handen van Landal GreenParks overigens.

In 1972 waren er al vijf parken en in de opvolgende jaren volgden er meer parken die tegenwoordig ook nog steeds bij Center Parcs horen: De Eemhof (1980), Erperheide (1981), De Kempervennen (1983) en Het Heijderbos (1985). Nederlanders gingen vaker op vakantie en hadden meer te besteden. Voor Center Parcs de ideale tijd om te groeien. Vakantiegangers kwamen naar Center Parcs om te genieten van een welverdiend weekendjeweg of nog iets langer: een midweek of hele week. Gezellig met elkaar een beetje qualilty time, dat stond centraal bij Center Parcs. En dat is tegenwoordig niet anders, want de slogan van Center Parcs is tegenwoordig "Écht even samen".

Beste Vakantie Bungalowpark Aanbieder XL

Vandaag de dag gaan veel mensen nog steeds met plezier naar Center Parcs. De vakantieparken blijven ideaal voor familievakanties en groepsuitjes en bieden meer luxe dan kamperen. Je betaalt één prijs voor je bungalow, een zwembad en kidsclub, het is toegankelijk en veilig. Niet voor niets won Center Parcs vorige maand nog een Zoover Award 2017 in de categorie Vakantie Bungalowpark Aanbieder XL!

Toekomst: Center Parcs 5.0

Toch heeft ook Center Parcs - net als ‘klassieke’ hotels - ‘last’ van Airbnb. Daarom probeert de vakantiepark-keten nu meer grotere groepen aan te trekken en evenementen te organiseren. Er zijn ook steeds meer nieuwe activiteiten, services, restaurants en werden en worden de cottages in veel parken vernieuwd. Een andere vernieuwing is dat je sinds vorig jaar flexibele aankomsttijden bij Center Parcs hebt.

Wildwaterbaan in Center Parcs Port Zélande

Wildwaterbaan in Center Parcs Port Zélande

Center Parcs naar China

Een compleet nieuwe fase in het Center Parcs-bestaan is wel het feit dat Center Parcs haar best gaat doen om de Chineze markt te bereiken. Er zijn inmiddels twee Center Parcs parken gepland in de buurt van Shanghai en Peking. Echt waar! Deze vakantieparken openen in 2020. Hierover lees je later uiteraard meer op Parkvakanties.

Center Parcs 50-jaar aanbieding: 50 euro korting!

Genieten van een nostaligische vakantie in een modern jasje? Profiteer dan nu van Center Parcs’ exclusieve jubileumaanbieding vanwege het 50-jarige bestaan.

Bekijk hier de aanbieding!

Boek tot en met 18 mei a.s. een last minute-verblijf vanaf vier personen en ontvang 50 euro extra korting. Let op: aankomsten tot half juli.

Deel dit artikel via:   Facebook Twitter Google+
Gerelateerde artikelen

Browse op categorie

Volg Parkvakanties