Parkvakanties blog

Inspiratie voor je vakantie

VIDEO: Het Junglebad zwembad van Vakantiepark Beekse Bergen

Artikel geschreven door: Redactie
Door Redactie op 15 oktober 2018 — 5 minuten lezen
VIDEO: Het Junglebad zwembad van Vakantiepark Beekse Bergen

Wil jij weten hoe het zwembad van Vakantiepark Beekse Bergen er uit ziet? Bekijk dan dit filmpje! Parkvakanties laat je het leuke Junglebad van Beekse Bergen van top tot teen zien!

Als je verblijft op Vakantiepark Beekse Bergen dan is een keertje zwemmen in het Junglebad een prima idee. Het overdekte zwembad is namelijk erg leuk. Vooral voor kinderen! Oké, het Junglebad is niet een enorm subtropisch zwembad, maar de aankleding is wél tropisch en er is een glijbaan. Hieronder zie je de beelden die wij tijdens ons weekendjeweg bij Vakantiepark Beekse Bergen maakten.

Zwemmen bij Vakantiepark Beekse Bergen

Zó dat is toch best een fijn zwembad of niet? Wij (vooral de kinderen) hebben ons er in ieder geval prima vermaakt! Het is gaaf om te zien dat Libéma de Afrikaanse uitstraling ook in het zwembad heeft doorgevoerd. Zodra je binnen bent, ga je op een avontuurlijke zwemsafari. De Afrikaanse dieren en planten zie je terug in de aankleding en op muurschilderingen.

Maar eerst even omkleden in de kleedhokjes. Je kunt je kleren en waardevolle spullen in één van de kluisjes achterlaten.

Beekse Bergen zwembad

Pool with a view

Een kindvriendelijk zwembad

En dan betreden we na het douchen het Junglebad. Wat opvalt is dat het zwembad lekker compact is. Lekker overzichtelijk dus met kleine kinderen. Maar wat ook opvalt is dat er dat er veel ramen rondom zitten. Zo heb je al snel het buitengevoel. Wat vooral erg mooi is, is dat je hierdoor ook een heel mooi uitzicht hebt op het Victoriameer. 

We nemen eerst een kijkje in het peuter- en kleuterbad. Deze ziet er goed uit! Er ligt een krokodil die water spuit en er staat ook een aap midden in het peuterbadje. Maar het leukste zijn natuurlijk de glijbanen. Er bevinden zich maar liefst vier glijbanen in het peuterbad! Met een trap kunnen de kleuter kinderen een soort Afrikaanse boomhut beklimmen en vandaaruit kunnen ze kiezen voor drie verschillende glijbanen. Voor peuters is er dan nog een aparte kleine glijbaan.

Rondom het peuterbad is voldoende zitgelegenheid voor papa en mama. Kinderstoelen en een kinderbox zijn ook aanwezig. Ideaal!

Peuterbad, Vakantiepark Beekse Bergen

Lekker spelen in het peuterbad

Junglebad met glijbaan

Naast het peuterbad is er nog een groter zwembad. Ook deze is weer helemaal in de Jungle look. Zo hangen er bijvoorbeeld twee grote kokosnoten boven het bad. Ze worden gevuld met water en kieperen af en toe om. Splash! In dit bad vind je ook een hele korte stroomversnelling. Niet heel spannend, maar leuk om even doorheen te zwemmen.

Gelukkig is er nog wel de grote glijbaan voor wat meer actie. Deze glijbaan is voor grotere kinderen en volwassenen geschikt. De korte glijbaan eindigt na enkele lekkere bochten in een eigen opvangbad. 

Junglebad, Vakantiepark Beekse Bergen

Het grote bad met stroomversnelling

Glijbaan in het zwembad van Vakantiepark Beekse Bergen

En de glijbaan

Het zwembad van Vakantiepark Beekse Bergen heeft overigens geen buitenbad. Maar dat hoeft ook niet, want als je buiten wilt zwemmen spring je gewoon lekker in het naastgelegen Victoriameer! Heerlijk middenin de natuur dus. Er is ook een klein strandje.

LET OP: Er is niet echt een horecagelegenheid aanwezig in het zwembad. Je kunt er wel enkele warme dranken halen of uit één van de twee automaten wat snacks of frisdrank. Maar frietjes eten tijdens het zwemmen is er dus niet bij. Hiervoor kun je uiteraard wel terecht in het naastgelegen Restaurant Kaapstad (of de snackbar) na je zwembad-bezoek.

Openingstijden van het zwembad

Wat zijn de openingstijden van zwembad Vakantiepark Beekse Bergen? Het Junglebad is iedere dag geopend. Tijdens de schoolvakanties is dit tussen 10:00 uur tot 20:00 uur 's avonds. Wil je buiten de vakantie periode zwemmen? Dan is het raadzaam om even op de website van Vakantiepark Beekse Bergen te kijken voor de actuele openingstijden. 

Junglebad, Vakantiepark Beekse Bergen

Een dagje zwemmen op het vakantiepark

Verblijf jij niet op Vakantiepark Beekse Bergen, maar wil je toch een dagje komen zwemmen in het Junglebad? Dit kan! Bij de receptie van het park (bij de ingang) kun je tickets voor het zwembad kopen. Voor kinderen t/m 2 jaar is de toegang tot het zwembad gratis. Kinderen van 3 t/m 10 betalen  € 4,00 op doordeweekse dagen en  € 5,00 op zon- en feestdagen. Vanaf 11 jaar zijn de kosten voor een ticket:  € 5,00 (maandag t/m vrijdag) en  € 6,00 op zon- en feestdagen. 

LET OP: controleer altijd of het Junglebad wel geopend is voor dagrecreanten en omwonenden die een dagje willen komen zwemmen. Dit is niet altijd het geval namelijk. 

Op vakantie bij Vakantiepark Beekse Bergen

Al met al is het zwembad van Vakantiepark Beekse Bergen dus fijn om een keer naartoe te gaan. Het maakt dit bungalowpark van Libéma Vakantieparken helemaal compleet wat ons betreft. Of je nu wel of niet gaat zwemmen: een verblijf op Vakantiepark Beekse Bergen is onvergetelijk! Alleen het slapen in je eigen Afrikaanse Jungalow is al superleuk. Maar natúúrlijk breng je ook een bezoek aan Safaripark Beekse Bergen. Een avontuur voor jong en oud!

Op het vakantiepark vind je verder rondom in en rondom de Afrika Club voldoende vermaak en entertainment. Daar zit ook een uitgebreide supermarkt, Restaurant Kaapstad en de snackbar. Kinderen worden vermaakt door het animatieteam en Djambo, de mascotte van Beekse Bergen.

Jungalow, Vakantiepark Beekse Bergen

De Jungalows op Vakantiepark Beekse Bergen

Wie nog tijd over heeft pakt de boot (deze vertrekt bij de Africa Club) voor een dagje Speelland Beekse Bergen. Een leuk attractiepark waar je als gast van Vakantiepark Beekse Bergen bovendien gratis en onbeperkt naartoe kunt. Hiervoor ontvang je namelijk de AttractiePas. De AttractiePas geeft ook toegang tot het Safaripark. 

Deel dit artikel via:   Facebook TwitterAuteur: Redactie

Redactie

De Parkvakanties redactie onder leiding van Suzanne van Duijn. Boordevol vakantiepark inspiratie, ervaringen, tips, nieuws & méér. Wij ♥ van vakantieparken!Gerelateerde artikelen

Browse op categorie

Volg Parkvakanties

Win een gratis weekend
naar Landal Het Land van Bartje!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een
verblijf in een luxe woning voor 6 personen
Bekijk actievoorwaarden
Landal Het Land van Bartje Landal Het Land van Bartje