Parkvakanties blog

Inspiratie voor je vakantie

Jachtluipaardvijfling geboren in Safaripark Beekse Bergen

Artikel geschreven door: Redactie
Door Redactie op 06 februari 2017 — 2 minuten lezen
Jachtluipaardvijfling geboren in Safaripark Beekse Bergen

Scoor punten bij de (klein)kinderen en doe ook jezelf een groot plezier: breng een bezoekje aan safaripark Beekse Bergen en spot de pasgeboren vijfling van jachtluipaard Kate. Pas op: dit artikel bevat hele schattige plaatjes van pasgeboren luipaardjes!

In Safaripark Beekse Bergen, nabij Tilburg, is donderdag 2 februari 2017 een jachtluipaardvijfling geboren. Moeder Kate en haar jongen maken het goed. Volgens de verzorgers hebben de jachtluipaardjes inmiddels allemaal al goed gedronken en dat is een heel goed teken. Mooie prestatie, Kate! Slechts bij vijftien procent van alle luipaardgeboortes in Europese dierentuinen worden er maar liefst vijf welpjes geboren.

Jachtluipaarden geboren in Beekse Bergen

Jachtluipaarden geboren in Beekse Bergen

Bedreigde diersoort

Jachtluipaarden worden in de natuur ernstig bedreigd, voornamelijk door het verdwijnen van hun leefgebied en handel. Beekse Bergen was de eerste dierentuin in Nederland waar de jachtluipaarden zich met succes voortplantten. Zo sterft de jachtluipaard niet uit, hoera!

Luipaardvijfling bewonderen?

Wie op kraamvisite wilt bij de luipaardvijfling moet nog heel even geduld hebben. Beekse Bergen maakte bekend dat de welpjes de eerste weken achter de schermen bij hun moeder zullen blijven. Pasgeboren luipaardwelpjes zijn nog blind en kunnen pas na enkele weken worden ingeënt en ontwormd. Blootstelling aan publiek is dan nog te vroeg.

Maar we hebben wel alvast dit hele mooie filmpje voor jullie!

Meer baby’s in Beekse Bergen

Er zijn de afgelopen twee maanden meer schattige baby’s geboren in Beekse Bergen. De zwarte paardantilopen, de impala’s, de nijantiopes, de Kaapse buffels, de bantengs én de giraffes kregen allemaal één of meer kindjes erbij. Genoeg reden voor een bezoek aan het safaripark binnenkort.

Overnachten in Vakantiepark Beekse Bergen

Tip: combineer je bezoek aan het safaripark met een heerlijk weekendjeweg in het Vakantiepark Beekse Bergen. Op die manier heb je alle tijd om op je gemak in het safaripark te ontdekken en kun je tegelijkertijd genieten van al het moois dat het vakantiepark te bieden heeft. Zo slaap je bijvoorbeeld in een avontuurlijke jungalow of safaritent en plons je natuurlijk ook even in het overdekte junglebad!

Als je een verblijf boekt in Vakantiepark Beekse Bergen krijg je bovendien de AttractiePas cadeau. Hiermee heb je gratis (en onbeperkt!) toegang tot het safaripark. Maar je kunt hiermee ook gratis naar Speelland Beekse Bergen, Aviodrome of Aquazoo. Goede deal!

Deel dit artikel via:   Facebook TwitterAuteur: Redactie

Redactie

De Parkvakanties redactie onder leiding van Suzanne van Duijn. Boordevol vakantiepark inspiratie, ervaringen, tips, nieuws & méér. Wij ♥ van vakantieparken!Gerelateerde artikelen

Browse op categorie

Volg Parkvakanties

Win een gratis weekend
naar Landal Het Land van Bartje!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een
verblijf in een luxe woning voor 6 personen
Bekijk actievoorwaarden
Landal Het Land van Bartje Landal Het Land van Bartje