Parkvakanties blog

Inspiratie voor je vakantie

VIDEO: Het zwembad van Landal Twenhaarsveld

Artikel geschreven door: Redactie
Door Redactie op 06 december 2018 — 4 minuten lezen
VIDEO: Het zwembad van Landal Twenhaarsveld

Hoe ziet het zwembad van Landal Twenhaarsveld er uit? Kun je er goed zwemmen en is er een glijbaan? Op deze vragen krijg je een antwoord in deze video. Bekijk het Twenhaarsveld zwembad van top tot teen!

Landal Twenhaarsveld is zo'n vakantiepark dat je gewoon moet ervaren. Dit is namelijk een écht ontspannen bungalowpark van Landal. De ligging van Twenhaarsveld midden in de Twentse natuur en aan de Sallandse Heuvelrug zorgt ervoor dat je hier optimaal kunt genieten van rust en ruimte. En vanuit je comfortabele bungalow duik je zo de natuur in. En daarna is het heerlijk toeven bij restaurant Timber's Brasserie.

Maar ook voor vermaak zit je op goed op Landal Twenhaarsveld. Er zijn vele leuke activiteiten, natuurlijk ook voor kinderen zoals de Bollo Club, diverse (erg mooie!) speeltuinen en een kinderboerderij. En dan is er natuurlijk nog het zwembad! Deze is absoluut ook leuk voor jong en oud. Het zwembad is compact, maar heeft een paar leuke elementen en voor kinderen zijn er glijbanen. Het zwembad was ook goed schoon toen wij er waren. Enfin: bekijk de beelden!

Zwemmen op Landal Twenhaarsveld

Wij verbleven afgelopen herfst in een duurzame bungalow op Landal Twenhaarsveld. We hadden enorm veel geluk met het goede nazomerweer, waardoor we spontaan zin kregen om te gaan zwemmen! En dát kon prima in het zwembad van Landal Twenhaarsveld. Dit is namelijk een leuk en kindvriendelijk zwembad! Het zwembad zit onder een gezellig houten dak en heeft een speelse indeling. Het "grote" bad bestaat eigenlijk uit meerdere ronde baden die onderling verbonden zijn.

Het zwembad heeft een een bruggetje, verschillende trapjes om het water in te gaan en een glijbaan. Dit is geen grote waterglijbaan, maar een kleine glijbaan bedoeld voor kinderen. Hij is wel erg leuk overigens, want de glijbaan zit in een soort sprookjeshuis! 

Pret in het water

Het zwembad van Twenhaarsveld heeft daarnaast voor baby's en peuters nog een apart peuterbad. Niet al te groot, maar prima en ook met een glijbaantje. Voor oudere kinderen (en volwassenen) is de korte stroomversnelling erg leuk. Deze gaat onder de kinderglijbaan door. Ook leuk is de grote waterfontein

Wie wil relaxen kan plaatsnemen in het bubbelbad. Of je gaat lekker zitten in één van de stoelen of bankjes. Ook handig voor ouders om te weten, is dat er een mogelijkheid is om (via een aparte deur) in een klein zitgedeelte plaats te nemen om vanuit daar je kinderen in het zwembad in de gaten te houden. Zo hoef je zelf dus niet perse te gaan zwemmen, maar kun je wel een oogje in het zeil houden. Handig! Er is namelijk geen toezicht / badmeester aanwezig.

Zwembad Landal Twenhaarsveld

De ingang van het zwembad

Fontein in het zwembad, Landal Twenhaarsveld

De grote fontein in het zwembad

Twenhaarsveld zwembad

Een keer in de avonduren naar het zwembad gaan is een aanrader!

Ook goed om te weten: er is geen horeca aanwezig in het zwembad. Dus je kunt er niet iets te eten of drinken halen. Dit vonden wij niet erg, want je kunt eenvoudig zelf iets meenemen en dit is geen zwembad waar je uren achtereen zult blijven.

Al met al is het zwembad van Twenhaarsveld gewoon een leuk zwembad. En de kleedhokjes en douches waren beide zeer netjes en schoon.

Openlucht zwembad naast het park

Wat ook zeker niet verkeerd is, is dat je op Landal Twenhaarsveld ook kunt genieten van een buitenzwembad. Deze is géén onderdeel van het vakantiepark, dus entree is tegen betaling. Maar dit buitenbad zit wel direct naast het park. Je loopt er in vijf minuten naar toe!

Het buitenzwembad heet Zwembad Twenhaarsveld en is geopend vanaf 1 mei tot eind augustus. Het bad heeft een grote familie-glijbaan, duikplanken, een wedstrijdbad, peuterbad en een zonneweide. Klinkt goed hè? Wij komen nog een keertje terug om dit zwembad te ervaren, want helaas was het zwembad dus al gesloten tijdens ons bezoek. 

Kijk voor de openingstijden, de tarieven en overige informatie op de website van het openluchtbad.

Uiteraard heb je als gast van Landal Twenhaarsveld wél onbeperkt gratis toegang tot het overdekte zwembad die bij het bungalowpark hoort.

Wil je weten wat Landal Twenhaarsveld nog meer te bieden heeft? Lees dan onze uitgebreide review van Landal Twenhaarsveld.

Deel dit artikel via:   Facebook TwitterAuteur: Redactie

Redactie

De Parkvakanties redactie onder leiding van Suzanne van Duijn. Boordevol vakantiepark inspiratie, ervaringen, tips, nieuws & méér. Wij ♥ van vakantieparken!Gerelateerde artikelen

Browse op categorie

Volg Parkvakanties

Win een gratis weekend
naar Landal Het Land van Bartje!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een
verblijf in een luxe woning voor 6 personen
Bekijk actievoorwaarden
Landal Het Land van Bartje Landal Het Land van Bartje