Parkvakanties blog

Inspiratie voor je vakantie

Center Parcs opent vakantieparken in China

Artikel geschreven door: Redactie
Door Redactie op 28 juni 2017 — 2 minuten lezen
Center Parcs opent vakantieparken in China

Chinezen kunnen binnenkort ook in eigen land hun vakantie doorbrengen in een bungalowhuisje van Center Parcs. De vakantiepark-keten gaat de komende jaren maar liefst 10 vakantieparken openen in China. Het zijn de eerste parken van Center Parcs buiten Europa. 

‘Made in China’ wordt ‘made in Holland’. Center Parcs, dat dit jaar haar 50-jarige jubileum viert, investeert volop in vernieuwing en gaat nu ook buiten Europa aan de slag. In 2019 kan je in China gaan genieten van de luxe vakantieparken van Center Parcs. Wauw! Die zagen wij bij Parkvakanties niet aankomen. Zie je het voor je? Een heel Center Parcs bungalowpark vol met Chinezen? Lekker aan de frietjes in het Aqua Mundo met zijn allen? Het gaat tóch echt gebeuren.

Peking en Shanghai krijgen de eerste Center Parcs parken

Lopen de Chinezen ook warm voor een vakantiehuisje midden in de natuur met een subtropisch zwemparadijs om de hoek? Nou en of! Vooral in de grote steden, die dagelijks getekend zijn door dekens van smog, is er behoefte aan meer groen. China heeft een enorm potentieel en het concept van Center Parcs springt hier goed op in.

In Peking en Shanghai zullen de eerste twee parken geopend worden. Daarna zullen er nog acht parken volgen op andere plekken in China. Er is in totaal een bedrag van één miljard euro gereserveerd voor de ontwikkeling van nieuwe Center Parcs parken en het grootste gedeelte van dit bedrag is bestemd voor de bungalowparken in China.

Center Parcs cottage

Cottages in Center Parcs De Eemhof

Family first, gambling second

Center Parcs speelt in op de behoefte bij Chinezen om met het gezin leuke dingen te doen in eigen land. Want daar zijn ze goed in die Chinezen: in eigen land de toerist uithangen. Het familieleven neemt een centrale rol in in de Chinese cultuur, evenals amusement en actief vermaak.

Center Parcs topman Mark Haak Wegmann ligt toe: "We gaan dezelfde ingrediënten in China aanbieden, met een Chinees sausje. Research wijst uit dat de Chinezen in overtreffende trap nu behoefte hebben aan het oude Sporthuis Centrum idee van gezellig samen een paar dagen eruit zijn".

Daarnaast: Chinezen worden in economisch opzicht steeds rijker. Tel hier de behoefte aan een paar dagen ertussenuit met het hele gezin bij op en je ziet een gat in de markt. Wanneer de cottages (bungalows) ingericht worden naar de grootte van Chinese families en er rekening gehouden wordt met de gok-cultuur die er in het land heerst, zou dit zo maar eens een schot in de roos kunnen zijn voor Center Parcs. Wij zijn erg benieuwd!

Center Parcs Park Allgäu

Impressie van Center Parcs Park Allgäu (Duitsland)

Ook in Europa nieuwe parken

Voor nieuwe Center Parcs bestemmingen hoef je overigens niet helemaal naar de andere kant van de wereld af te reizen. Ook in Europa zullen er nieuwe vakantieparken bij komen, waaronder in de regio’s van Disneyland Parijs (Villages Nature Paris, opening augustus 2017), Zuid-Duitsland (Park Allgäu, opening najaar 2018) en België (Les Ardennes, opening eind 2017). Dat belooft weer veel vakantieplezier!

Deel dit artikel via:   Facebook Twitter Google+Auteur: Redactie

Redactie

De Parkvakanties redactie onder leiding van Suzanne van Duijn. Boordevol vakantiepark inspiratie, ervaringen, tips, nieuws & méér. Wij ♥ van vakantieparken!Gerelateerde artikelen

Browse op categorie

Volg Parkvakanties