Parkvakanties blog

Inspiratie voor je vakantie

Center Parcs gaat huisjes, Aqua Mundo en faciliteiten vernieuwen voor half miljard

Artikel geschreven door: Redactie
Door Redactie op 23 januari 2019 — 3 minuten lezen
Center Parcs gaat huisjes, Aqua Mundo en faciliteiten vernieuwen voor half miljard

Wooh, wat een geweldig nieuws! Center Parcs gaat voor ruim een half miljard euro een groot aantal vakantieparken volledig vernieuwen!

Maar liefst 550 miljoen euro (ja, je leest het goed: vijf-honderd-vijftig miljoen) gaat Center Parcs gebruiken om zeven van haar vakantieparken eens goed onder handen te nemen. Het grootste gedeelte van het geld (85 procent) wordt gebruikt om de huisjes (of "cottages" in Center Parcs termen) te vernieuwen. Dit klinkt veel mensen waarschijnlijk als muziek in de oren, want de Center Parcs accommodaties kregen nogal eens wat kritiek (verouderd of niet schoon bijvoorbeeld). Maar daarvan zal in de toekomst dus geen sprake meer moeten zijn. 

Center Parcs huisje

De huidige inrichting van één van de comfort cottages op Center Parcs Het Meerdal

Naast de huisjes worden ook het Aqua Mundo zwemparadijs, de centrale voorzieningen en de infrastructuur vernieuwd en uitgebreid. Klinkt goed toch? Wij zijn erg benieuwd in ieder geval!

Op welke parken gaat Center Parcs vernieuwen?

De vakantieparken waar de vernieuwingen gaan plaatsvinden zijn de zeven grootste vakantieparken van Center Parcs in Nederland, België en Duitsland. Dit zijn: De Kempervennen, De Huttenheugte, Het Heijderbos en Het Meerdal in Nederland, Erperheide en De Vossemeren in België en Bispinger Heide in Duitsland. 

Waarom krijgen de andere vakantieparken van Center Parcs dan geen upgrade? Dat komt omdat investeerder Blackstone (die 200 miljoen euro zal bijdragen) eigenaar is van de bovenstaande zeven parken. Center Parcs De Eemhof, tevens een groot Center Parcs park in Flevoland, heeft bijvoorbeeld een andere eigenaar. Hiermee zijn de onderhandelingen trouwens nog wel gaande dus wie weet krijgt ook De Eemhof binnenkort nog vernieuwde huisjes.

Nieuwe glijbanen in de Aqua Mundo!

Als er iets is waar de meeste Center Parcs bezoekers blij van worden dan is dat wel een bezoekje aan het Aqua Mundo subtropische zwembad. Voor veel mensen hét hoogtepunt van een Center Parcs vakantie. Wel, dát gaat niet veranderen. Sterker nog: een bezoek aan dit toffe zwemparadijs gaat als het goed is nog leuker worden. We weten op dit moment de details nog niet, maar dat er nieuwe glijbanen bijkomen in de Aqua Mundo zwembaden staat vast. Yes!

Center Parcs De Huttenheugte Aqua Mundo

Ziet deze Aqua Mundo op Center Parcs De Huttenheugte er straks heel anders uit?

Verder wordt de Aqua Mundo op alle Center Parcs parken gerestyled en krijgen bestaande glijbanen ook een upgrade. Ze worden omgetoverd tot interactieve glijbanen met licht en geluidseffecten. En ook aan de kleine kinderen wordt gedacht, want die krijgen nieuwe kinder-doe-baden.

Interactief bowlen, in- en outdoor fun en digitale armbanden

Naast de huisjes en Aqua Mundo gaat Center Parcs ook investeren in de centrale voorzieningen. Zo wordt bowlen straks bijvoorbeeld een compleet nieuwe ervaring met licht en geluid erbij. En ook de Action Factory, een indoor speelhal met tal van speelmogelijkheden voor jong en oud, wordt vernieuwd.

Voor outdoor- en natuurliefhebbers is er ook goed nieuws, want er komen nieuwe buitenspeeltuinen en de kinderboerderij krijgt een facelift. De parken Het Meerdal en Bispinger Heide krijgen zelfs een compleet nieuwe opzet voor een dierenpark. Center Parcs wil op die manier een echte natuurbeleving voor de bezoekers creëren. Center Parcs Het Heijderbos heeft wat dat betreft al een mooie troef in handen, namelijk de overdekte Jungle Dome, maar ook deze wordt vernieuwd. Er komen namelijk nieuwe speelmogelijkheden bij. 

Center Parcs De Kempervennen, kinderboerderij

De huidige kinderboerderij op De Kempervennen

De paden om bij de voorzieningen te komen krijgen ook een opknapbeurt. 

Tot slot nog één bijzondere vernieuwing: digitale armbanden. Het zal nog wel even duren, maar je krijgt straks een armbandje om als je naar Center Parcs gaat. Daarmee kun je de Aqua Mundo in of toegang krijgen tot andere voorzieningen en het is zelfs de bedoeling dat je er straks mee kunt betalen en de deur van je cottage openen.

Al met al: mooie plannen van Center Parcs. Wij kijken uit naar de vernieuwingen en houden jullie uiteraard op de hoogte!

Deel dit artikel via:   Facebook TwitterAuteur: Redactie

Redactie

De Parkvakanties redactie onder leiding van Suzanne van Duijn. Boordevol vakantiepark inspiratie, ervaringen, tips, nieuws & méér. Wij ♥ van vakantieparken!Gerelateerde artikelen

Browse op categorie

Volg Parkvakanties

Win een gratis weekend
naar Landal Het Land van Bartje!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een
verblijf in een luxe woning voor 6 personen
Bekijk actievoorwaarden
Landal Het Land van Bartje Landal Het Land van Bartje