Naar Landal in Drenthe?

Bekijk de Landal parken in Drenthe

6 Landal GreenParks vakantieparken in Drenthe

Wil jij naar Landal in Drenthe? Goed idee! Landal heeft fijne parken en Drenthe is schitterend. Sterker nog: Drenthe is één van de meest populaire provincies voor een weekend of weekje weg. En dat is ook niet zo gek. Drenthe staat bol van de bossen en gebied de Hondsrug staat bekend om z’n mooie heuvelachtige natuur. Wandelen, fietsen, hardlopen, je kunt hier je hart ophalen. En vergeet ook niet dat Drenthe de enige provincie is waar de legendarische Hunebedden te vinden zijn. Drenthe ademt dus natuur én cultuur.

Landal Greenparks heeft in Drenthe vijf vakantieparken. In gebied de Hondsrug vind je Landal Het Land van Bartje en op de grens met Groningen Landal De Bloemert. In Midden-Drenthe Landal Orveltermarke en Landal Aelderholt en in Zuidwest Drenthe (op de grens met Friesland) vind je  Landal Hunerwolt State. Ieder park heeft een eigen karakter en spreekt daarom ook andere doelgroepen aan.

Ben je op zoek naar een kindvriendelijk park in Drenthe? Dan kom je al snel uit bij Landal Land van Bartje, gelegen bij het Drentse plaatsje Ees. Dit park heeft 400 vrijstaande accommodaties en ligt midden in de bossen. Er is een groot overdekt zwembad, in de zomer ook een verwarmd openluchtzwembad, een Bollo boerderij met knutselclub en indoor speelgelegenheid, een ponyranch, een midgetgolfbaan en heel veel speeltuinen.

Landal De Bloemert is gelegen aan het Zuidlaardermeer, niet al te ver van de stad Groningen. Dit wat kleinschaliger park kenmerkt zich door de waterrijke omgeving. Je kunt er surfen, zeilen en waterfietsen. Het park heeft 72 vrijstaande bungalows aan het water en 60 bungalows in het bosrijke gedeelte van het park. Er is verder een paviljoen met uitzicht op het meer, een midgetgolfbaan, een dierenweide en een buitenspeeltuin voor de kinderen.

De Hondsrug is trouwens qua gebied fantastisch om te verblijven, een heuvelachtig landschap met prachtige bossen. De Hondsrug is ook het deel van Drenthe waar je Plopsa Indoor Coevorden, Attractiepark Drouwenerzand, Wildlands Adventure Zoo Emmen en Sprookjeshof in Zuidlaren vindt.

Landal Orveltermarke en Landal Aelderholt liggen op steenworpafstand van elkaar tussen de steden Assen en Emmen. Landal Orveltermarke is een wat rustiger park met 227 bungalows. Er is een leuk overdekt zwembad, een natuurbad met ligweide, een indoor speelparadijs en een avontureneiland. Landal Aelderholt is met 281 bungalows niet veel groter, maar het park heeft wat ruimere faciliteiten. Er is een leuk zwembad met grote glijbaan, bubbelbad en peuterbad. Er is een vernieuwde brasserie, een dierenweide, een indoor speelparadijs, de Bollo Club en een wellness centrum.

Landal Hunerwolt State is een klein park met 97 vrijstaande bungalows. Het ligt in het prachtige Drents-Friese Wold vlakbij recreatieplas ‘De Waterse Koele’. Het Wold is een fantastisch gebied om te wandelen en fietsen. Landal Hunerwolt State heeft verder een binnenzwembad met kinderbad, een midgetgolfbaan, een kinderclub, een speeltuin en een air trampoline.

Op zoek naar luxe? Dan ga je naar Resort Hof van Saksen. Ook in Drenthe. Hof van Saksen is hét luxepaardje van Landal, gelegen vlakbij Assen. Officieel valt Hof van Saksen niet onder het Landal label, maar Landal is wel eigenaar én je vindt er veel vergelijkbare dingen. Alleen dan véél luxer! Resort Hof van Saksen heeft 600 vrijstaande accommodaties, waarvan het overgrote deel luxe Saksische boerderijen zijn, allemaal voorzien van Auping bedden. Landal Hof van Saksen staat vooral bekend om het hypermoderne, grote zwembad met drie gigantische glijbanen en een wildwaterbaan. Er ligt een prachtig groot recreatiemeer in het midden van het park met strand en speeltoestellen. Er zijn meerdere eetgelegenheden, een wellness centrum en een gigantisch indoor speelparadijs voor de kinderen.

>
Landal

Landal De Bloemert

 • Geweldige ligging aan het water
 • Ga zeilen, vissen, fietsen óf het bos in
 • Nette ruime bungalows
Landal

Landal Het Land van Bartje

 • Zéér kindvriendelijk: Bollo Club, ponyrijden, indoor speeltuin
 • Midden in de Drentse bossen
 • Overdekt zwembad met peuterbad
Landal

Landal Aelderholt

 • Mooi kindvriendelijk vakantiepark
 • Zwembad en geweldig indoor speelparadijs
 • Leuke uitstapjes in de buurt
Landal

Landal Hunerwold State

 • Kleinschalig en rustig park
 • Dichtbij 5 Drenthse natuurgebieden
 • Recreatieplas met strand en trekvlot
Landal

Landal Orveltermarke

 • Ontspannen Landal park in Drente
 • Luxe bungalows
 • Zwembad, indoor speeltuin én avontureneiland
Landal

Landal PUUR Exloo

 • Schiterende vakantiehuizen
 • Prachtig gelegen in groen Drenthe
 • Luxe, comfort en ontspanning