Parkvakanties blog

Inspiratie voor je vakantie

Parkreview: Landal Landgoed 't Loo

Artikel geschreven door: Martinique Koevoets
Door Martinique Koevoets op 29 augustus 2018 — 18 minuten lezen
Parkreview: Landal Landgoed 't Loo

Landal Landgoed 't Loo is een paradijsje op de Veluwe. Mooi groen en lekker ruim opgezet rondom een recreatiemeer. En de faciliteiten zijn er prima. Maar het belangrijkste: er hangt een enorm fijn sfeertje op 't Loo! Wat dat is? Dát vertelt bungalowpark-kenner Martinique je in deze review.

Daar staat hij dan. Helm op en stevig vastgeketend aan het dikke touw. Achter hem vormt zich een lange rij. Ik zie dat hij gespannen is - hoogtes zijn niet zijn ding - maar hij is vastbesloten om dit te gaan doen. Hij kijkt even achterom en ik steek mijn duim op.

‘Oké, goed vasthouden, benen optrekken en niet vergeten te genieten!’ roept de begeleider. Een korte aarzeling, maar dan zet hij af en zoeft hij soepel naar de overkant van het meer. Luid gejuich stijgt op en snel lopen we om het meer heen om de van adrenaline stuiterende zoon op te vangen. ‘Gaaf mam, dat tokkelen hier!’ Dat ‘hier’ is Landal Landgoed het Loo, waar we een midweek verblijven. En wat is het fantastisch. Toen we bij het boeken de foto’s en video van dit park bekeken waren we al enthousiast, maar eenmaal hier blijkt het nog leuker dan gedacht.

Bungalowpark aan de rand van de Veluwe

Een paar dagen eerder: Ik sla de autodeur dicht en snuif de boslucht op. Na 2 uurtjes (met tussenstop) in de auto zijn we aangekomen in Oldebroek. De zon schittert tussen de bomen door en met zijn drietjes lopen we naar de receptie. In de verte horen we geluiden van spelende kinderen en boven onze hoofden klinken fluitende vogeltjes.

Ondanks dat de zomervakantie in volle gang is, is het nog niet druk. Ook bij de receptie is het rustig en al snel staan we weer buiten met een rinkelende sleutel in de ene en een stapel informatie in de andere hand. We moeten nog even wachten tot we in ons huisje kunnen (het park is autovrij en wij zijn zoals gewoonlijk weer eens véél te vroeg).

Landal Landgoed 't Loo ingang

Op naar de receptie om in te checken

Lanbdal Landgoed 't Loo op de kaart

Landal Landgoed 't Loo op de kaart 

Receptie van Landal Landgoed 't Loo

De receptie

Park Plaza, Landal Landgoed 't Loo

De Park Plaza (Landal noemt het zelf ook wel "Gran Place") ligt mooi aan het recreatiemeer

Bungalows bij het recreatiemeer, Landal Landgoed 't Loo

De bungalow huisjes met uitzicht op het meer

Landal Landgoed 't Loo plattegrond

De plattegrond van Landal Landgoed 't Loo

Het terras aan de andere kant van de Park Plaza (het centraal gelegen centrum-gebouw met alle restaurants, het zwembad, etc) lonkt. Het is prachtig gelegen, op palen boven het strandje en even later proosten we met een fris drankje op een mooie midweek. Die was trouwens reuze betaalbaar, ook in deze zomervakantieperiode.

Terwijl ik me vergaap aan het meertje en de huisjes eromheen bekijken de mannen het entertainmentprogramma voor de komende week. Ze besluiten dat tokkelen en boogschieten sowieso op de planning gaan, maar dat is voor later. Eerst eens kijken waar we terechtkomen. Kijk, wijst de zoon even later als hij op de plattegrond ons huisje heeft gevonden. En jawel, vanaf het terras zien we het liggen, aan het water, vlakbij alle voorzieningen. Perfect!

Het huisje

Sowieso hebben alle huisjes hier een prachtige ligging. De meeste liggen rond de grote recreatieplas en de rest ligt in het bos. Alle huisjes zijn vrijstaand en omringt door groen. Landal Landgoed ’t Loo heeft huisjes voor 2, 4, 6, 8 en 12 personen. Aan de buitenkant zien deze er hetzelfde uit, maar binnen variëren ze van standaard tot luxe. Er is zelfs een kinderplusbungalow. Wij boekten een luxe huisje, de 4L.

Wanneer we teruglopen naar de auto zien we meer gasten arriveren, het is drie uur geweest en de auto’s rijden in stoet het park op. Wij sluiten aan in de rij. Het park is niet groot en al snel duikt het meer weer voor ons op en parkeren we de auto naast een prachtig huisje.

Bungalows van Landal Landgoed 't Loo

De bungalows staan mooi tussen het groen en bij het water

Landal Landgoed 't Loo bungalows

Huisje, boompje, strandje :) 

Huisje, Landal Landgoed 't Loo

De huisjes met leuke landelijke look 

De tuin eromheen is goed onderhouden en biedt veel schaduw door de vele struiken en bomen, maar heeft ook een stukje grasveld. We stappen binnen in een hal met vier deuren. ‘Wát schuilt erachter…?’ zegt mijn zoon met een Hans Kazan stem. De eerste deur leidt naar een lichte badkamer met ligbad en wastafel. Een bad, altijd lekker op vakantie.

Achter deur twee bevindt zich het toilet. Deur drie onthult een slaapkamer. Daar loop ik gelijk even in. Ik moet namelijk altijd even proberen hoe het bed ligt. Ik ga liggen en… wow… ‘Ik blijf hier hoor!’ roep ik. De slaapkamers van deze luxe villa hebben Auping boxspringbedden en dát voel je! Er is ook een tv op de slaapkamer. Omdat dit een luxe accommodatie is zijn de bedden al voor ons opgemaakt. Heerlijk! De mannen zijn ondertussen de woonkamer ingelopen en met gezonde tegenzin laat ik me weer van het bed af glijden. Ik fluister nog net niet ‘tot straks’.

Woonkamer van de bungalow, Landal Landgoed 't Loo

De woonkamer met fijne zithoek en open haard

Keuken in het huisje, Landal Landgoed 't Loo

De keuken en eethoek

De woonkamer is prachtig vormgegeven in grijs/taupe/roze tinten. Er is een bank, twee comfortabele fauteuils, een open haard, eethoek, cd en dvd speler en een flatscreen tv. Het ruikt heerlijk fris, mede doordat dit huisje rookvrij is. Er is ook gratis wifi en daar zit onze zoon al dankbaar gebruik van te maken om zijn vrienden te appen dat hij ‘de hele bovenverdieping voor zichzelf heeft.’ Gelijk heeft ie, want vanuit de gang loopt een trap naar boven, waar de andere slaapkamer is. Ernaast ligt een badkamer met toilet, douche en wastafel.

Verder is er een ruimte met een sauna en zonnehemel. Ha, toch niet de héle bovenverdieping voor zichzelf dus, want die sauna is voor papa en mama! Verder heeft de 4L nog een was/droogcombinatie.

Terug beneden loop ik de keuken in. Ook deze is van alle gemakken voorzien. Vaatwasser, combimagnetron, Nespresso koffiemachine. Alles in een open opstelling. Fijn!

Het terras van het huisje, Landal Landgoed 't Loo

Het beschutte terras bij het huisje

Bungalows, Landal Landgoed 't Loo

Volop vermaak rondom en in het recreatiemeer 

Zwemmen, Landal Landgoed 't Loo

Vanuit je huisje plons je zó het meer in. Heerlijk!

Via een zijdeur in de woonkamer stappen we de tuin in. Er is genoeg ruimte en omdat het huisje iets van het paadje afligt heb je toch niet het idee dat iedereen je koffie uit je kopje kijkt als ze langslopen. Ons huisje kijkt uit over het meer en het hoofdgebouw (met de fontein ervoor). Mooi! We hebben het terras al gezien, maar zijn supernieuwsgierig naar de rest van het park. Koffers uitpakken komt later wel, eerst gaan we op pad!

Faciliteiten & activiteiten

Vanuit de tuin stappen we zo het paadje langs het meer op. Op dit meer is deze maandag al volop activiteit. Er komen waterfietsen voorbij en achter ons gaat een trekvlot gestaag naar de overkant, onder luid gejoel van een groepje kinderen. Als we verder lopen komen we langs een low rope parcours. Op het strand. Dus áls je valt, dan val je zacht. Hier is ook de stellage vanaf waar er naar de overkant getokkeld kan worden. Spannend!

Recreatiemeer Landal Landgoed 't Loo

Het uitzicht op het meertje verveelt niet

Trekvlot, Landal Landgoed 't Loo

Leuk voor de kinderen: met een trekvlot over het water

Waterfiets, Landal Landgoed 't Loo

Met de waterfiets het water op kan ook

Touwenparcours, Landal Landgoed 't Loo

Het touwenparcours is een leuke uitdaging voor de kids

Tokkelbaan, Landal Landgoed 't Loo

Maar het állerleukste is de 100 meter lange tokkelbaan over het meer

Tokkelen, Landal Landgoed 't Loo

Eerst spanning en dan plezier! Wie durft?

In slechts een paar minuten zijn we bij de Park Plaza. Deze heeft twee verdiepingen en wij gaan binnen langs de strandkant, via het indoorspeelparadijs. Dat is hier niet van felgekleurd plastic, zoals je bij veel parken ziet. Nee, hier is het een prachtig houten geheel. Duurzaam en het past mooi in de omgeving. Het is er een drukte van jewelste. Ik zie onder andere een klimwand, een ballenbak, een hindernisbaan en een touwschommel. Bijna jammer dat ik er zelf te oud voor ben!

De Park Plaza is best compact, maar er is verrassend veel in ondergebracht. Zo zijn er restaurants (daarover later meer) en ook het zwembad bevindt zich in dit gebouw. Wij boeken alvast een bowlingbaan voor een latere avond en nemen een kijkje in de amusementshal (met een tiener ontkom je er niet aan, maar stiekem vind ik het zelf ook heel leuk) en blijven daar lang hangen. Na het gamen nog wat eten en genieten van de zomeravond. De volgende dag is het namelijk tijd voor boogschieten.

Ingang van de Park Plaza van Landgoed 't Loo

De hoofdingang van de Park Plaza

Park shop, Landal Landgoed 't Loo

De Park Shop is dagelijk geopend voor verse broodjes!

Souvenirs bij Landal Landgoed 't Loo

Souvenirs en de supermarkt van Landal Landgoed 't Loo

Gran Place Landal Landgoed 't Loo

In de centrale hal zit het ontspannen Timber's Café

En dit begint al redelijk vroeg, dus terwijl het park langzaam wakker wordt zijn we al op weg naar de Parkshop en de boulangerie voor een ontbijtje. Er is veel keuze en voor boodschappen of een bakker hoef je het park duidelijk niet af. Eenmaal voorzien van ontbijtspullen lopen we nog even langs de souvenirshop en besluiten later terug te komen voor een cadeautje voor de hondenoppas thuis. Verder zien we nog een wasserette. Altijd handig!

Even later zitten we buiten aan een ontbijt met uitzicht op het meer. Heerlijk! Dan is het tijd voor boogschieten. Dit wordt gedaan in een openluchttheater, waar deze ochtend zelfs wat publiek zit. Oei, als de pijl nu maar in de roos gaat. Na heel veel pogingen en nog meer lol weten we dat daar onze skills niet liggen. Koffie drinken dan maar (zijn we goed in...) bij Timber’s Café.

Het valt ons op dat er erg veel georganiseerd wordt op Landal Landgoed ‘t Loo. Het is dan ook zomervakantie. Er is een gevarieerd aanbod aan animatie (deze week vooral op het buitenpodium) en ook in de Bollo Club worden leuke dingen gedaan.

Dansen met Bollo, Landal Landgoed 't Loo

Dansen met Bollo

Animatie, Landal Landgoed 't Loo

Het animatie-team van het park is geweldig!

Speeltuin, Landgoed 't Loo

Aan speeltuinen geen gebrek bij Landgoed 't Loo

Ook als je liever zelf je dag indeelt is er volop om uit te kiezen. Naast de dingen die ik eerder opnoemde zijn er ook nog onder andere:  (tafel)tennis, air hockey, poolbiljart en jeu des boules. Er is een springkussen, een dierenweide, trampolines, een echte Bounty boot op het strand, een speelboerderij, er zijn diverse speeltoestellen verspreidt over het park én je kunt een fiets, skelter, familiebike en nog veel meer huren bij Bikes & More.

Fietsen, Landal Landgoed 't Loo

Fietsen in de Veluwse bossen óf naar het Veluwemeer is een aanrader!

Skelters, Landal Landgoed 't Loo

De familieskelters

Bollo-huisje bij Landal Landgoed 't Loo

Landal Landgoed 't Loo heeft ook een eigen Bollo-huisje

Fantasietuin, Landgoed 't Loo

De Fantasietuin, direct naast Landal Landgoed 't Loo

Gek op dieren, maar dan vooral op wat kleinere beestjes dan die in de dierenweide? Dan is het insectenhotel leuk om eens te zien. Een soort mini-Landal voor insecten. Houd je niet zo van beestjes, maar wel van mooie natuur? Dan loop je vanuit het park zo een prachtige tuin in. De fantasietuin! Vanaf de Park Plaza loop je naar de andere kant van de recreatieplas en volg je daar de bordjes. Prachtig om een uurtje in door te brengen!

Van al die activiteiten krijg je het behoorlijk warm. Aan het einde van de middag vinden wij het tijd om af te gaan koelen en pakken we snel onze zwemspullen. Op naar het overdekte zwembad van Landgoed 't Loo!

Het zwembad

Hoewel er ook volop gebruik wordt gemaakt van de recreatieplas en de naastgelegen strandjes lopen wij richting het zwembad. Het is niet druk en zonder enige moeite vinden we een omkleedhokje en een kluisje. Een spectaculair zwembad heeft Landgoed ’t Loo niet, maar het is - zeker voor de kleine kinderen – leuk om er even een duik te nemen.

Er is een peuterbad waar luid geschater uit klinkt, een peuterglijbaan waar nóg meer geschater uit klinkt en een stroomversnelling. Wij laten ons alle drie het water in zakken en drijven ontspannen mee met de stroming. Relaxed…

Zwembad van Landal Landgoed 't Loo

Het zwembad van Landal Landgoed 't Loo is klein maar fijn

Zwembad van Landgoed 't Loo

Waterpret voor jong en oud

Peuterbadje, Landal Landgoed 't Loo

Het peuterbadje heeft een leuk glijbaantje

Kinderbad, Landgoed 't Loo

Het kinderbadje en op de achtergrond de (kleine) stroomversnelling

Zwemmen in het meer, Landal Landgoed 't Loo

Zwemmen kan bij mooi weer natuurlijk ook in het recreatiemeer

Deze midweek wagen we ook nog een duik in het meer. Terwijl ik dit schrijf is het trouwens iets later en heeft Landal Landgoed ’t Loo ondertussen een heel leuke nieuwe waterattractie: een heus aquapark! Een opblaasbaar parcours waarop je je uren kunt vermaken. Een mooie aanwinst! Tijdens de zomervakantie kun je hier gebruik van maken. Top!

Verder is er qua zwemmogelijkheid én voor alle watersporten die je maar kunt bedenken nog het Veluwemeer, op 23 km.

Terwijl ik nog wat baantjes trek zie ik dat er ook wat mensen op een soort terras (van het Timber's Café) naast het zwembad zitten. Als je niet gaat zwemmen kun je op die manier dus toch zonder nat pak een oogje op je kinderen (of op de andere gasten…) houden. Beetje net als met zwemles. En dan na afloop een ijsje…

Eten & drinken

En dát kan hier ook. Bij de beachbar halen we een heerlijk ijsje en terwijl we nagloeien van de zwempartij bedenken we wat we die avond gaan eten. Eerder waren we al bij de afhaal- en snackshop. Dat was goed, maar we moesten heel lang wachten tot we onze afhaalmaaltijden hadden, terwijl het toch niet zo druk was. Puntje van aandacht.

Restaurant, Landal Landgoed 't Loo

Het terras van Timber's Brasserie is een heerlijk plekje

Terras, Landgoed 't Loo

Mét een prachtig uitzicht!

Timber's Café, Landal Landgoed 't Loo

Timber's Café en daarachter de Brasserie

Omdat ik geen zin heb om nog eens met een rammelende maag te wachten kiezen we voor Timber’s Brasserie. We kennen deze van andere Landal parken en hebben er altijd al heerlijk gegeten. Dat is deze keer geen uitzondering. We kiezen voor een voor- en nagerecht en beiden zijn heerlijk vers en meer dan voldoende qua portie. Er is ook een speciale kinderkaart. Een toetje laten we deze keer zitten. In plaats daarvan nemen we later nog iets lekkers op het buitenterras van Timber’s. Het is heerlijk zitten zo. Zomeravond, zwoel weertje, vuurtjes en lichtjes aan en uitzicht op het meer. Niks meer aan doen.

Ben je met kleinere kinderen dan is Pizza- en pannenkoekenrestaurant Kasteel ’t Loo ook echt aan te raden. Dit is een themarestaurant en je kids mogen zich hier verkleden als ridder of prinses. Als we er voorbijlopen is er een flink staatsbanket bezig met veel ridders en prinsessen! De volgende avond gourmetten we, altijd leuk op vakantie. Er zijn ook nog diverse andere arrangementen te boeken op Landal Landgoed t Loo, welke dat zijn lees je voor je verblijf in het informatieboekje dat je thuis ontvangt, of op de website.

Restaurant Kasteel 't Loo, Landgoed 't Loo

Smikkelen in middeleeuwse sferen bij restaurant Kasteel 't Loo

Eten op Landal Landgoed 't Loo

Bij themarestaurant Kasteel 't Loo mag je zelf je pannenkoek versieren

Over eten gesproken. De volgende dag staat een autorondrit door de omgeving op de planning. We stippelen een route uit die leidt naar Urk, want als je ergens een vers visje kunt eten dan is het wel daar…

De omgeving

En dus zetten we de volgende ochtend koers naar dit bekende vissersdorp. Onderweg passeren we Kampen, ook al zo’n leuk stadje. Na zo’n drie kwartier bereiken we Urk. Leuk voor dat visje dus, voor een wandeling en een bezoek aan de vuurtoren, maar heel lang besteed je hier niet. Niet omdat het niet leuk is, het is gewoon niet zo heel groot.

Ook leuk: Zwolle (15 km) En niet alleen voor eten (hoewel ze hier heel goede, leuke restaurants hebben) je kunt hier ook shoppen tot je er bij neervalt. Dat kun je trouwens ook in Bataviastad, op 49 km van het park. Ook leuk om te checken is of er tijdens je verblijf wellicht een concert is in Hedon Zwolle. Dit blijft toch 1 van de fijnste poppodia van Nederland.

Urk

Het leuke vissersstadje Urk

Aviodrome

Aviodrome in Lelystad

Julianatoren

Attractiepark Julianatoren

Ook voor kinderen is dit een leuke omgeving. Ga een dagje naar Dolfinarium in Harderwijk bijvoorbeeld (niet ver van het park). Ook Julianatoren in Apeldoorn (35 km), het Aviodrome (vliegtuigen!) en Bataviawerf (boten!) in Lelystad, en Dinoland in Zwolle zijn topuitjes met kids.

Heb je geen zin in een autorit, dan is er in Oldebroek zelf ook wat te doen. Bij Fruittuin Verbeek kun je zelf fruit plukken, proeven en kopen. Wij plukken een bakje kersen wat het park niet haalt (en het is maar 3 km, kun je nagaan hoe lekker).

Hebben je kinderen de smaak te pakken na hun bezoek aan het themarestaurant? Dan kunnen ze hun prinsessen- of ridderfantasie voortzetten bij Kasteel Zwaluwenburg op 7 km van het park. Of bij Paleis het Loo natuurlijk, maar dat ligt iets verder weg.

Kasteel Zwaluwenburg

Op het Landgoed Zwaluwenburg kun je mooi wandelen en fietsen

De Veluwe

De Veluwe: in ieder jaargetijde mooi

Wandelaars of fietsers kunnen hier hun hart ophalen. Landgoed 't Loo ligt niet ver van de Veluwe en de verdere omgeving van Oldebroek leent zich ook prima voor een tochtje. Schrik trouwens niet als je hier door de bossen loopt en plotseling schoten of ontploffingen hoort. Niet ver van het park ligt een militair oefenterrein en daar kan soms (doordeweeks) wat overlast van zijn. Onze buurjongens vonden het vooral een extra dimensie toevoegen aan hun soldaatje spelen. Mooi voorbeeld van omdenken!

Met de kersen achter de kiezen gaan we weer terug richting Oldebroek, terug naar het begin… 

Conclusie

Terug naar mijn stuiterende zoon, die net al tokkelend het meer is overgestoken. Het is de op-een-na laatste dag en we lopen nog even een rondje over het park. ‘Ik wil best nog een keer, mam!’ ‘Nog een keer tokkelen of nog een keer naar dit park?’ vraag ik hem. ‘Allebei’, is het antwoord. Ik ben het met hem eens. Landal Landgoed ‘t Loo is een prachtig aangelegd park in een mooie omgeving.

Landal Landgoed 't Loo

De setting van Landal Landgoed 't Loo is prachtig!

Kindvriendelijk vakantiepark Landal Landgoed 't Loo

Het vakantiepark is zéér kindvriendelijk

Landgoed 't Loo zwembad

Het overdekte zwembad van het park is niet groot, maar prima voor een plons

Entertainment, Landal Landgoed 't Loo

Op en/of rondom het recreatiemeer is het heerlijk toeven

De recreatieplas en de Park Plaza vormen letterlijk en figuurlijk het hart van het park. De accommodaties zijn heel fijn gelegen en érg comfortabel. In het bos, aan het meer, eigenlijk zijn ze allemaal prima.

De natuur is altijd maar één stap naar buiten van je vandaan. Ja, het is soms even wennen als de militairen aan het oefenen zijn, en ja de snelweg is redelijk dichtbij en die ene keer dat daar even de wind vandaan komt kún je dat weleens horen. Maar wie let daar op met zoveel plezier om zich heen?

Bungalowpark Landal Landgoed 't Loo

Het park is mooi ruim opgezet, maar tóch compact

Huisjes van Vakantiepark Landgoed 't Loo

De huisjes staan aan het water...

Bungalow Landgoed 't Loo

Óf in het bos

Interieur van de bungalow

Van binnen zien de bungalows er gezellig uit!

Vakantiepark Landal Landgoed 't Loo

Wij komen snel weer eens terug!

Dit park is één van de betere die ik bezocht heb. De indeling van het park, de vriendelijkheid van het personeel en het aanbod aan activiteiten maakten dat we hier een bijzonder leuk verblijf hadden. Natuurlijk was het hoogzomer en dan is alles extra leuk, maar toch ben ik benieuwd hoe het hier in de winter is. Ik denk aan schaatsen, kerstlichtjes, sneeuw op de boomtoppen. Ik zie het al voor me.

Landgoed ‘t Loo, we zien elkaar snel weer!

Wil jij een weekend, midweek of korte vakantie bij Landal Landgoed 't Loo boeken? Bezoek de Landal Landgoed 't Loo parkpagina voor meer informatie, foto's, prijzen en de beschikbaarheid. Hier komt ook regelmatig een goede aanbieding of last-minute voorbij.

Deel dit artikel via:   Facebook TwitterAuteur: Martinique Koevoets

Martinique Koevoets

Martinique — 1977. Vertaler en tekstschrijver. Levensgenieter uit Brabant. Vakantiepark-expert pur sang met als motto: hard werken, dan óók hard genieten. Bezocht in dat kader al menig vakantiepark samen met man en zoon.Gerelateerde artikelen

Browse op categorie

Volg Parkvakanties

Win een gratis weekend
naar Landal Het Land van Bartje!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een
verblijf in een luxe woning voor 6 personen
Bekijk actievoorwaarden
Landal Het Land van Bartje Landal Het Land van Bartje