Parkvakanties blog

Inspiratie voor je vakantie

Parkreview: Landal Coldenhove

Artikel geschreven door: Martinique Koevoets
Door Martinique Koevoets op 25 september 2017 — 18 minuten lezen
Parkreview: Landal Coldenhove

Voor een ontspannen vakantie midden in de Veluwse natuur zit je bij Landal Coldenhove goed! Zelfs in de winter. Dát ontdekten ook park-expert Martinique en haar gezin + hond. Lees hier haar verhaal!

Puntje van aandacht: de meeste foto's in deze parkreview zijn gemaakt door Parkvakanties tijdens een mooie nazomerdag, maar gelukkig heeft Martinique ook enkele foto's van het park in de sneeuw gemaakt!

In de winter naar Landal

Januari. Na een paar drukke maanden zijn we toe aan rust en natuur. En als er één plek is waar je deze ingrediënten vindt dan is het wel bij Landal GreenParks. We hebben zin in een weekendjeweg en na overleg met het – altijd geweldige – Landal webcareteam valt onze keuze op een weekend bij bungalowpark Landal Coldenhove. Er is sneeuw voorspelt en een verblijf op de Veluwe terwijl deze bedekt is met een witte deken lijkt ons een prachtig vooruitzicht. We gaan buiten de schoolvakantieperiode en dan is het in overleg mogelijk om op afwijkende dagen aan te komen. Om die reden laden we een weekje later de hond, onze zoon en onszelf in de auto en vertrekken we op een koude donderdagavond richting Eerbeek.

Hoewel de thermometer van de auto aangeeft dat het min 3 is, overheerst er in de auto een tevreden stemming; we mogen weer! Even later slaat de ontspannenheid wat om, want door de gladheid komen we in een lange file terecht en dreigen we vrij laat op het park aan te komen. Ik stuur een tweet naar het webcareteam en krijg direct antwoord terug. Het is niet erg, we kunnen de sleutel uit een kluisje halen. Gelukkig!

Welkom bij Landal Coldenhove

Welkom bij Landal Coldenhove

De bewegwijzering in Landal Coldenhove

Alles staat duidelijk aangegeven bij Landal Coldenhove

Een uurtje later verlaten we de snelweg en al snel zien we de eerste bordjes naar Coldenhove. Dit gaat onze eerste keer op dit park worden en de nieuwsgierigheid slaat in alle hevigheid toe. Hoe zou het zijn? We slaan een bosweggetje in en dan is het ineens pikdonker. Bomen aan weerszijden van de weg, bevroren oppervlakken die de achterkant van de auto soms laten wegglijden. Zitten we wel goed? Er is niets te zien. Als ik achterom kijk zie ik alleen een zwart gat. Een beetje creepy is het wel. Net als ik wil voorstellen om om te keren, zien we in de verte een lichtje. En nog 1. En dan zijn er ineens talloze lichtjes en zien we een vertrouwd beeld: Landal huisjes in het bos. Blijkbaar hebben we een verkeerde toegangsweg genomen, maar we zijn er!

Zoals beloofd ligt onze sleutel klaar in een kluisje. Verder is er nog weinig van het park te zien, want het is inmiddels al erg laat. We strekken even de benen, maar duiken dan terug de warme auto in en gaan op weg naar de bungalow, die we even later zien liggen op een prachtig plekje. Door een kier in de gordijnen zien we het licht al branden. Snel naar binnen!

De bungalow

Na zo’n lange rit is het heerlijk binnenkomen in onze vierpersoonsbungalow. Niet alleen is het licht al voor ons aangedaan, ook de verwarming brandt en het openhaardhout ligt al klaar. We hebben – met de weersvooruitzichten in ons achterhoofd – bij onze reservering een warm sfeerpakket geboekt met daarin alles wat we nodig hebben voor een goed vuur. Daar zullen we dit weekend nog dankbaar gebruik van maken!

Verder wacht ons een lekkere fles wijn en zijn de bedden al opgemaakt. Wat een verwennerij! De 4B is comfortabel ingericht. Er is een badkamer met bad, 2 slaapkamers met boxspringbedden, een open haard, wifi (tegen betaling) en een goed ingerichte keuken met onder andere een vaatwasser. Er is niets aan te merken op deze bungalow en het is ook nog eens brandschoon. We pakken de spullen uit, steken de haard aan en na een goed glas wijn maken we ons op voor een heerlijke nachtrust.

Landal Coldenhove bungalow in de winter

De bungalow in de sneeuw

Winter wonderland in Landal Coldenhove

Winter wonderland op Landal Coldenhove

Bungalow Landal Coldenhove

En in de nazomer ziet een bungalow bij Landal Coldenhove er zo uit :)

De woonkamer van de bungalow, Landal Coldenhove

De woonkamer met open haard

Bungalow interieur, Landal Coldenhove

De gezellige inrichting van de bungalow

Keuken van de bungalow, Landal Coldenhove

De keuken en zithoek

Welkom bij Landal

Welkom bij Landal :)

Huisje in de natuur, Landal Coldenhove

Waar je ook zit: je hebt overal een mooi uitzicht naar buiten!

Terras van het huisje, Landal Coldenhove

En uiteraard ook een eigen terras

Slaapkamer met wastafel en 2-persoonsbed, Landal Coldenhove

Slaapkamer met 2-persoonsbed en eigen wastafel 

Wastafel en kast

Wastafel en klerenkast

Slaapkamer, Landal Coldenhove

Tweede slaapkamer met aparte bedden

WC en douche van de bungalow

Aparte WC, douche en een lekker ligbad

De volgende ochtend worden we laat wakker, trekken we de gordijnen open en worden we verrast door: een dik pak sneeuw! De takken zijn zwaar van de vlokken en we bewonderen onze ruime tuin die er prachtig bij ligt. De lucht is strakblauw, de zon schittert op de sneeuw en we besluiten naar het restaurant te lopen voor een ontbijtje.

De vers gevallen sneeuw kraakt onder onze voeten en tijdens onze wandeling zien we dat er de afgelopen nacht niet alleen sneeuw, maar ook heel veel nieuwe gasten zijn bijgekomen. Haast bij iedere bungalow staat een sneeuwpop of is er een in de maak. Het park is een beetje heuvelachtig en de kinderen maken gretig gebruik van deze mini-sleepistes. Wat een fijne sfeer!

Terwijl we zo wandelen zien we dat Coldenhove beschikt over bungalows in diverse bouwstijlen. Er zijn er totaal ruim 360, voor 2, 4 , 6 , 8 , 10 en 12 personen, variërend van standaard tot luxe. Ook zijn er speciale kinder- en (diverse groottes) extra toegankelijke bungalows.

Speeltuin en bungalow bij Landal Coldenhove

Coldenhove is mooi ruim opgezet met ook speeltuinen her en der

Huisje Hoogland bij Landal Coldenhove

Uniek bij Landal Coldenhove: Huisje Hoogland, een authentieke boswachterswoning op een heuvel midden in het bos!

Safaritent bij Landal Coldenhove

De safaritenten op de camping van Landal Coldenhove

Maar op Coldenhove blijft het niet bij bungalows alleen. Het zou nu erg fris zijn, maar dit park biedt ook nog eens 180 campingplaatsen en – tromgeroffel: safaritenten! Dat moet in de zomer echt fantástisch zijn zo middenin het bos. Wij zetten ze in gedachten alvast op ons verlanglijstje. Veel ruimte dus, voor veel gasten. Dan is er vast ook veel te doen!

Faciliteiten & Activiteiten

En inderdaad, na het ontbijt gaan we op ontdekking en blijkt Landal Coldenhove verrassend veel te bieden te hebben. Bij mooi weer – of in elk geval als er geen sneeuwkleed ligt – kunnen gasten zich buiten vermaken met een midgetgolfbaan, air trampoline, kids & running track, een tafeltennistafel, kun je er diverse soorten fietsen huren bij Bikes & More, (onder begeleiding) boogschieten, is er een jeu des boulesbaan en kun je heerlijk bij het vuur zitten op de kampvuurplaats.

Zin om je lekker in het zweet te werken? Dan zijn er diverse (multifunctionele) sportvelden, voor onder andere basketbal, volleybal en voetbal. En wist je dat er voor die laatste soms voetbalclinics worden gegeven door niemand minder dan John de Wolf? Ben je hier in bijvoorbeeld de meivakantie of de zomervakantie dan mag je dat natuurlijk niet missen! Vergeten om je sportspullen in te pakken? Geen nood, je vindt alles wat je nodig hebt in de sportshop. Naast deze shop is er uiteraard ook een (uitgebreide) supermarkt met onder andere een ontbijtservice. En maakt je open haard overuren? Dan haal je hier een verse voorraad haardhout.

De jongere gasten kunnen naar hartenlust dieren knuffelen op de dierenweide, en voor hen is er het hele jaar door een fun & entertainmentprogramma. Wat dacht je van een voetbaltoernooi, de mooiste kunstwerken knutselen, of snorkelen in het zwembad? Het zwembad en sowieso het hele park, is heel kindvriendelijk. Er zijn veel keurig onderhouden speeltuinen en de medewerkers zijn allemaal even lief (niet alleen tegen de kleine gasten, overigens).

Speeltuin, Landal Coldenhove

De speeltuin met airtrampoline bij de Brasserie 

Schommels in de speeltuin, Landal Coldenhove

Met schommels

De dierenweide, Landal Coldenhove

De dierenweide

Multifunctioneel sportveldje, Landal Coldenhove

Multifunctioneel sportveld

Kleine shop met vakantiespullen bij de receptie, Landal Coldenhove

Kleine shop bij de receptie

Midgetgolf bij Landal Coldenhove

De Midgetgolfbaan

Bollo huisje, Landal Coldenhove

Landal Coldenhove heeft natuurlijk ook een Bollo-huisje!

Wie ook heel lief is, is Bollo, en die kom je regelmatig tegen. Of je kunt zijn huisje bezoeken. Kids kunnen een brief of tekening voor Bollo achterlaten… en dan maar afwachten of er een antwoord komt. Spannend!

Wij gingen deze keer vooral voor de binnen activiteiten. Zoon vermaakte zich meer dan prima in de amusementshal en daarna probeerden we wat strikes te gooien op de bowlingbaan (NEEE, niet wéér in de goot!) en speelden we een spelletje poolbiljart. Door de kou en door de vrijdag (wisseldag) was het binnen best druk, maar nooit té. Meer een gezellige bedrijvigheid. Vanuit het indoorspeelparadijs bijvoorbeeld, klonken heel enthousiaste geluiden en ook bij de Maxi LEGO was het gezellig druk met kinderen die de mooiste creaties maakten. Is jouw kind – net als het onze – een echte waaghals? Dan is de indoorklimwand een echte aanrader! Stoer en spannend, voor als je geen hoogtevrees (eigenlijk is het naar-beneden-val-vrees he?) hebt.

Speelbos het indoor speelparadijs van Landal Coldenhove

Speelbos: het indoor speelparadijs

Indoor speelparadijs, Landal Coldenhove

Klimmen en klauteren maar!

Bollo kids club, Landal Coldenhove

En daar vind je ook Bollo's Kids Club

Knutselclub van Bollo, Landal Coldenhove

Gezellig knutselen kan hier prima

Amusement en klimwand, Landal Coldenhove

Méér amusement en de klimwand

Bowlingbaan van Landal Coldenhove

De bowlingbanen van het park

Deze eerste dag zijn we vooral op het park te vinden en we vermaken ons daar prima. Een volle dag met activiteiten en time flies when you’re having fun! Voor we het weten is het avond, tijd om terug te keren naar de bungalow. We hebben van tevoren een gourmetarrangement geboekt en het ontbreekt ons aan niets. Een overdaad aan eten, een lekker toetje erbij en dan met de gordijnen open kijken naar de sneeuwvlokjes die langzaam naar beneden de tuin in dwarrelen. Hoe gezellig wil je het hebben? Nog een gezellig spelletje bij de haard en daarna vallen we als een blok in slaap en dat was maar goed ook, want morgen staat als eerste het zwembad op het programma!

Het zwembad

Wanneer we zaterdagochtend wakker worden blijkt de wereld buiten er heel anders uit te zien. De sneeuw is veranderd in blubber en de bescheiden helling die van ons – oh zo heerlijk beschutte plekje – naar de doorgaande weg loopt is veranderd in een ijsbaan. De buurman komt er met zijn auto niet uit en wij zijn blij dat we deze dag een ontbijtje aan de bungalow hebben besteld.

Het zwembad staat op het programma en na een korte wandeling (inmiddels is het ijs wat gesmolten) is het heerlijk wakker worden in het verfrissende water. Het zwembad is een fijn, vrij standaard Landal bad. Voor oudere kinderen niet heel erg spannend, maar wel heerlijk om even wat baantjes te trekken en wat te dollen.

Ingang naar het zwembad van Landal Coldenhove

De ingang naar het zwembad

Zwembad, Landal Coldenhove

Hetzwembad met stroomversnelling, bubbelbad, glijbanen en speelelementen

Glijbaan in het zwembad, Landal Coldenhove

Glijbaan voor de kinderen

Peuterbad, Landal Coldenhove

Het peuterbadje met glijbaan

Zwemmen bij Landal Coldenhove

Het "grotere" zwembad om baantjes te trekken

De douches van het zwembad

De douche-ruimte met speciale douche voor de kinderen

Vooral voor de jongere kinderen – die ook in groten getale aanwezig zijn – is het het paradijs, met diverse waterattracties, een glijbaan en een stroomversnelling. Het zwembad is niet druk, niet té warm qua luchttemperatuur en heerlijk qua watertemperatuur én brandschoon.

Ben je hier trouwens in de zomer? Eerbeek heeft ook een openluchtzwembad dat van mei t/m augustus geopend is en vlakbij het park ligt.

Eten & Drinken

Dat het ontbijt op Coldenhove wel goed zit is ons na een ontbijtje in het restaurant en een ontbijtje aan de bungalow wel duidelijk, maar ook voor een heerlijk diner zit je hier goed. Wij smulden van een heerlijk 3-gangen menu in het restaurant destijds, maar terwijl ik dit schrijf is het inmiddels nazomer en is het restaurant van Coldenhove geheel vernieuwd. Vanaf nu kun je in Restaurant Brasserie terecht voor de heerlijkste (streek) gerechten. Puur, vers en veelal biologisch. De Brasserie is dé eye-catcher geworden van Landal Coldenhove, met een schitterende ruime, landelijke inrichting die zo uit een design woonmagazine lijkt te komen. Er zijn veel verschillende hoeken met ieder een eigen ontwerp, maar samen vormen ze een mooi geheel en krijg je echt het gevoel bij iets speciaals te zijn binnengelopen.

Ook voor kinderen is de Brasserie een feestje. Er is een proefkeuken en er worden diverse workshops georganiseerd. Heb je een allergie of dieetwens? Geen zorgen, de chef houdt er graag rekening mee. Overigens is het mijn ervaring dat dit op geen enkel Landalpark een probleem is. Ik mag zelf maar weinig suikers en hier wordt altijd rekening mee gehouden als ik ernaar vraag.

De Landal Brasserie van Landal Coldenhove

De nieuwe Brasserie van Landal Coldenhove

Brasserie, Landal Coldenhove

Mét schommelstoelen (erg leuk, maar op tijd reserveren!)

De serre van brasserie Landal Coldenhove

Het restaurant heeft een ruime serre waardoor je ook in de koudere maanden "buiten" kunt zitten. 

Restaurant Brasserie, Landal Coldenhove

Restaurant Brasserie heeft een mooi open en licht uiterlijk

De open keuken van de brasserie, Landal Coldenhove

De open keuken draagt bij aan de sfeer

Gezellig eethoekjes, restaurant Coldenhove

Meer gezellig eethoekjes

De proeftuin voor de kinderen, Landal Brasserie

De proeftuin voor de kinderen 

Boerenomelet bij de Landal Coldenhove Brasserie

Een (h)eerlijke boerenomelet staat ook op het menu

Het terras van de Brasserie, Landal Coldenhove

Het fijne terras grenst direct aan een mooie speeltuin: ideaal!

Tip (hoewel je wel het risico loopt tot watertanden en keuzestress): bekijk online op de parkpagina alvast het menu van de Brasserie. Dit is gewoon culinair Coldenhove! Ook de foto’s zien er uitnodigend prachtig uit en ik zie mezelf daar al helemaal zitten, met een heerlijk Landal menu... Of met een Veluwse Schavuyt op het terras. Of…

Ik dwaal af, terug naar ons verblijf. Tijdens de laatste avond kiezen we voor een snelle hap uit de Smulgaard, de afhaal en snackshop en verder kun je hier bij Timber's Café genieten van Italiaans heerlijks bij Pizza en Pasta. Bij mooi weer is er een gezellig terras en bij de ParkShop kun je terecht voor al je boodschappen. Bij aankomst al je boodschappen in de bungalow vinden? Dat kan! Bestel ze dan alvast in de online Parkshop, of regel een klein of groot boodschappenpakket bij je boeking. Verder is het mogelijk om een gourmet, halfpension, Active Dinner, Uit & Thuis, Uit-Eten of Ontbijtarrangement te boeken.

Timber's Café, Landal Coldenhove

Timber's Café

Pizza en pasta bij Timber's, Landal Coldenhove

Voor pizza en pasta zit je hier goed

De Snackbar van Landal Coldenhove

De snackbar van het park

Eten en drinken bij het indoor speelparadijse, Landal Coldenhove

Ook in het speelparadijs kun je wat te eten of drinken halen

Parkshop, Landal Coldenhove

In de parkwinkel haal je je dagelijkse boodschappen

Aan eetmogelijkheden geen gebrek dus. En alles even smakelijk en goed geregeld. “Als we niet oppassen komen we kilo’s zwaarder terug thuis” zeg ik tegen mijn man terwijl ik stiekem het bovenste knoopje van mijn broek los maak. Gelukkig ligt Coldenhove in een gebied dat uitnodigt tot veel wandelingen en fietstochtjes!

Omgeving

Hoewel de wegen tijdens ons verblijf weer vrij worden van ijs en blubber is een fietstocht nog niet echt aan te raden: we gaan voor een wandeling. Met Nationaal Park de Veluwezoom op ongeveer 20km van het park raak je hier niet snel uitgewandeld. Het is een uitgestrekt gebied met bossen en heide en mooi in ieder jaargetijde. In augustus bijvoorbeeld, wanneer de heide prachtig paars kleurt zover je oog reikt, maar ook nu in januari is het een plaatje. Zo middenin de natuur ligt er nog heel wat sneeuw en we genieten van de weidse uitzichten. 

Dat hier veel wild in de buurt is, is wel duidelijk te merken aan de hond, die haar neus geen moment van de grond haalt. Ook zien we diverse pootafdrukken, maar waarvan? Misschien de volgende keer toch maar eens een wandeling doen met de boswachter, dat schijnt hier te kunnen.

Wild-observatiepost van Landal Coldenhove

De Wild-obervatiepost van Landal Coldenhove

Wild observeren op de Veluwe, Landal Coldenhove

Dieren (o.a. zwijnen, herten en eekhoorns) spotten: spannend!

Informatie over de dieren, Landal Coldenhove

Op Landal Coldenhove vind je veel informatie over de omgeving en haar inwoners

Veluwse bossen bij Landal Coldenhove

Vanuit het park wandel of fiets je zó de Veluwse natuur in

Fietsverhuur, Landal Coldenhove

Een fiets huren is bij mooi weer zéker een aanrader!

Bij het aanrijden vanaf de snelweg passeer je het dorpje Loenen. Een rustig dorpje maar wel met een eigen waterval! Hier vertrekken ook diverse wandelroutes door de omgeving.

Voor gezinnen met kinderen zijn er diverse leuke uitjes in de omgeving. Arnhem ligt niet ver en ook Apeldoorn is op korte rijafstand. Naast veel leuke restaurantjes en winkels vind je hier onder andere de Apenheul en Familiepark Julianatoren. Onze zoon is voor die laatste iets te oud, maar voor zijn leeftijd is bijvoorbeeld het Klimbos in Garderen weer erg aan te raden.

Het weer liet verder niet veel uitstapjes toe, maar ben je hier langer en zit het weer mee dan is er meer dan genoeg te doen. Denk aan de Veluwse Stoomtrein, Thermen Bussloo, diverse museums, Burgers Zoo en Nationaal Park de Hoge Veluwe met het Kröller Müller Museum. In het dichtstbijzijnde dorpje, Eerbeek, vind je overigens supermarkten, drogist en andere voorzieningen.

Op de laatste dag gaan wij na het uitchecken nog even richting Apeldoorn, voor een bezoekje aan Paleis het Loo. Daar aangekomen blijkt het helaas gesloten te zijn. Helaas, geen koninklijk kopje koffie voor ons dit keer.

Conclusie

Onze conclusie na een lang weekend Coldenhove is: gewoon doen! Met mooi weer, met slecht weer, zomer, winter: het is hier in ieder jaargetijde goed toeven. Het park is ruim & rustig, de bungalow huisjes zijn prima en de mensen zijn er geweldig. Altijd met een glimlach, altijd met een geweldige service. Complimenten daarvoor aan het hele team: wij voelden ons in dit bungalowpark écht heel erg welkom!

Het park is onlangs nog verder vernieuwd met onder andere een nieuwe speeltuin en natuurlijk het nieuwe Brasserie restaurant, dus het gaat voor ons zeker niet bij deze ene keer blijven. Minpuntjes vonden we niet, alles was tot in de puntjes verzorgd!

Receptie bij Landal Coldenhove

De receptie met het altijd vriendelijke personeel

Landal Coldenhove: leuk voor jong én oud

Landal Coldenhove: leuk voor jong én oud

Landal Coldenhove

Landal Coldenhove: díe kant op :)

Dit park is eigenlijk geschikt voor iedereen. Voor pubers is het soms misschien iets meer zoeken naar de mogelijkheden, maar ook onze puberzoon verveelde zich hier uiteindelijk niet en dat was iets wat ik me van tevoren toch wel afvroeg. In de zomer, als de camping vol is zal het wat drukker zijn en ik kan me voorstellen dat het dan op sommige plekjes op het park wel érg – misschien wel iets té? – druk zal zijn, maar het vakantiepark is ruim genoeg opgezet dat bij de bungalows altijd nog wel de rust zal overheersen.

Het zwembad is ook dik in orde. Stel je echter zelf – of stellen je kinderen – hoge eisen aan het zwembad (bijvoorbeeld een subtropisch zwembad met veel glijbanen) dan is dit niet jouw park.

Wil je een fijn verblijf middenin de natuur, waar je ook nog eens heerlijk kunt eten en relaxen? Dan niet aarzelen en heel snel Landal  Coldenhove boeken! Veel plezier!

Een weekend of korte vakantie bij Landal Coldenhove boeken? Bezoek de Landal Coldenhove pagina voor meer informatie, foto's, prijzen en beschikbaarheid.

Deel dit artikel via:   Facebook TwitterAuteur: Martinique Koevoets

Martinique Koevoets

Martinique — 1977. Vertaler en tekstschrijver. Levensgenieter uit Brabant. Vakantiepark-expert pur sang met als motto: hard werken, dan óók hard genieten. Bezocht in dat kader al menig vakantiepark samen met man en zoon.Gerelateerde artikelen

Browse op categorie

Volg Parkvakanties

Win een gratis weekend
naar Landal Het Land van Bartje!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een
verblijf in een luxe woning voor 6 personen
Bekijk actievoorwaarden
Landal Het Land van Bartje Landal Het Land van Bartje