Parkvakanties blog

Inspiratie voor je vakantie

Dé Aqua Mundo van Park Allgäu: 15 vette glijbanen!

Artikel geschreven door: Redactie
Door Redactie op 13 april 2018 — 4 minuten lezen
Dé Aqua Mundo van Park Allgäu: 15 vette glijbanen!

Wauw. Center Parcs Park Allgäu wordt écht gaaf. Het Aqua Mundo zwemparadijs van Park Allgäu krijgt maar liefst 15 glijbanen! En ze zien er te gek uit. Parkvakanties zet voor je op een rij.

Center Parcs Park Allgäu: Oase in Duitsland

Park Allgäu is nog volop in ontwikkeling, maar het is nú al duidelijk dat dit een top Center Parcs park gaat worden. We schreven eerder ook al over hoe mooi de cottages en faciliteiten van het nieuwe Center Parcs Park Allgäu gaat worden, maar inmiddels is ook bekend geworden hoe de Aqua Mundo van dit luxe bungalowpark in Zuid-Duitsland eruit komt te zien. "Spectaculair" en "uniek" zijn de woorden die ons te binnen schieten in ieder geval :)

Wanneer is de opening van Park Allgäu?

We moeten nog wel héél even wachten voordat we een plons kunnen nemen in het subtropische paradijs, want de opening van Park Allgäu is in oktober 2018

Market Dome, Center Parcs Park Allgäu

De buitenkant van de Market Dome en Aqua Mundo

Zwemparadijs, Center Parcs Park Allgäu

De schets van het zwembad ziet er al veelbelovend uit...

De Aqua Mundo van Park Allgäu

Enfin. Wat maakt die Aqua Mundo van Park Allgäu dan zó leuk? Wel, de Aqua Mundo van Center Parcs Park Allgäu kan met recht één  van de meest bijzondere subtropische zwemparadijzen van Center Parcs genoemd worden. Het zwembad krijgt een oppervlakte van ongeveer 6.600 m² en een totaal van vijftien supersonische waterglijbanen. Oftewel hier krijgt ‘blij dat ik glij’ een geheel diepere betekenis. De glijbanen variëren van groot tot klein dus er is voor ieder wat wils. En: Park Allgäu krijgt de langste wildwaterbaan van alle Center Parcs parken. Woohoo. Hoe cool is dat?

Van welke van de volgende glijbanen zoef jij het eerste af?

Aqua Rocket en Aqua Crater

Via een centrale glijbaantoren bereik je vijf grote glijbanen. De Aqua Rocket en de Aqua Crater zijn de meest excentrieke van het kwintet. Waar je bij de Aqua Rocket, die 64 meter lang is, tijdens de start gelanceerd wordt, daal je in de 95 meter lange Aqua Crater met maximaal vier personen af in een band. Aan het einde heb je nog een twaalf meter brede trechter te bedwingen. Vet!

Glijbaan, Aqua Mundo Center Parcs Park Allgäu

Park Allgäu heeft ook een familieglijbaan

Aqua Racer

Je kan in de toren ook kiezen voor de 107 meter lange familieglijbaan de Aqua Racer. Hierin kun je met drie personen tegelijkertijd in een band naar beneden. 

Body Racer en de wildwaterbaan

Wedstrijdje wie het eerste beneden is? Competitief ingestelde waterliefhebbers dagen elkaar uit op de Body Racer, waar je in twee parallel gelegen buizen maar liefst 82 meter naar beneden raast in een dubbele glijbaan. Aan het einde van de rit wordt de snelste tijd gemeten. Én in het bad waar deze glijbanen eindigen kun je gelijk door, want dat is ook waar de de 165 meter lange wildwaterbaan begint. Reken maar dat je adrenaline niveau stijgt!

Familieglijbanen

Er zijn niet één, maar zelfs twee familieglijbanen te vinden in de Aqua Mundo. Ééntje is zelfs buiten. In deze twaalf meter lange outdoor familieglijbaan roetsj je met het hele gezin naar beneden. Ook de tien meter lange indoor familieglijbaan die uit vier banen bestaat is dolle pret. Ze zijn niet zolang als de andere banen, des te sneller ben je echter beneden en kan je nog een keer. Jihaaaa!

Water Playhouse, Aqua Mundo van Center Parks Park Allgäu

De Water Playhouse biedt waterfun voor het hele gezin

Het Water Playhouse

Denk je nu: "Er komt geen einde aan alle glijbaanpret?" Dat klopt! Want ook in het Water Playhouse, Duitslands’ grootste waterspeeltuin, suis je alle kanten op. Hier bezorgen vijf middelgrote glijbanen jong en oud een heerlijke dosis waterplezier. Zelfs aan de allerkleinsten is gedacht. In het peuterbad gaan zij namelijk uit hun bolletje met kleine glijbanen, waterkanonnen, omkiepende emmers en nog veel meer.

Ook klimmen en snorkelen!

Wil je even iets anders dan glijden? Klim dan omhoog langs de ongeveer dertien meter lange klimwand, dein mee in het golfslagbad, bubbel in een whirlpool of ontdek de kleurrijke onderwaterwereld in het snorkelbad. En terwijl de kids nog een rondje doen, proosten jij en je partner op het binnen- of buitenterras van het Aqua Café.

Als dit geen indrukwekkende hoeveelheid waterpret is dan weten wij het ook niet meer. Het is nu aftellen tot de opening van Park Allgäu en dan zijn wij benieuwd naar de eerste ervaringen, filmpjes en foto's. Zodra die er zijn dan zullen wij ze weer met jullie delen. 

De toegang tot de Aqua Mundo is voor gasten van het vakantiepark gedurende het gehele verblijf uiteraard gratis, of laten we zeggen: bij de prijs inbegrepen. Of je, net als in Nederland, ook een "dagje Center Parcs" bij Park Allgäu kunt doen om lekker te genieten van de Aqua Mundo weten wij op dit moment nog niet.

Deel dit artikel via:   Facebook Twitter Google+Auteur: Redactie

Redactie

De Parkvakanties redactie onder leiding van Suzanne van Duijn. Boordevol vakantiepark inspiratie, ervaringen, tips, nieuws & méér. Wij ♥ van vakantieparken!Gerelateerde artikelen

Browse op categorie

Volg Parkvakanties

Win een gratis weekend
naar Landal Het Land van Bartje!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een
verblijf in een luxe woning voor 6 personen
Bekijk actievoorwaarden
Landal Het Land van Bartje Landal Het Land van Bartje