Parkvakanties blog

Inspiratie voor je vakantie

Center Parcs Limburgse Peel pakt uit met een Bamboe Dome

Artikel geschreven door: Redactie
Door Redactie op 20 april 2018 — 3 minuten lezen
Center Parcs Limburgse Peel pakt uit met een Bamboe Dome

Leuk nieuws over Center Parcs Limburgse Peel. Dit bungalowpark heeft iets nieuws én unieks toegevoegd: Een Bamboe Dome!

Leuk nieuws over Center Parcs Limburgse Peel. Dit bungalowpark heeft iets nieuws én unieks toegevoegd: Een Bamboe Dome!

De Bamboe Dome op Limburgse Peel

In de bestaande Market Dome van vakantiepark Limburgse Peel heeft natuurbioloog Jean Henkens een bijzondere plek ontworpen: een heuse Bamboe Dome. Het ontwerp, dat authentiek gemaakt is door twee lokale families op het Indonesische eiland Java, telt 4800 kilo aan bamboe en is maar liefst zeventien meter breed en acht meter hoog. Hierdoor past het bouwwerk perfect bij de tropische sfeer van de Market Dome van het park. 

Bamboe Dome, Center Parcs Limburgse Peel

De Bamboe Dome van Center Parcs Limburgse Peel

Duurzaamheid ten top!

De Bamboe Dome is daarbij ook nog eens hartstikke duurzaam. Naast dat het bamboebouwmateriaal geheel onderhoudsvrij is, geeft de klimplant Cissus Nodosa - de schoenveterplant - een extra dimensie aan de plek. De klimplanten zorgen er namelijk voor dat de Bamboe Dome in twee jaar bedekt zal zijn met groen. Dit brengt niet alleen een aangename akoestiek met zich mee, het toekomstige bladerdak zal ook een isolerende werking hebben. Ideaal zodra de zon vol op de Bamboe Dome schijnt. Kortom, het is absoluut een fascinerende hotspot om in een prettig klimaat te proosten op het goede leven!

Limburge Peel in het nieuw

De nieuwe Bamboe Dome is onderdeel van een grote renovatie op bungalowpark Limburgse Peel. Center Parcs is druk bezig om dit park in het noordelijke deel van Limburg grondig te vernieuwen. Zowel de services als de accommodaties krijgen een update. Inmiddels is al een deel van de (half-)vrijstaande Comfort en VIP cottages vernieuwd. De planning is dat vanaf de zomer van 2018 alle accommodaties gerenoveerd zijn.

Vernieuwde comfort cottage, Limburgse Peel

De nieuwe look van een Comfort cottage bij Center Parcs Limburgse Peel

Keuken in de cottage, De Limburgse Peel

Ook de keuken in de cottage kreeg een face-lift

Slaapkamer in comfort cottage, Center Parcs De Limburgse Peel

De vernieuwde slaapkamer 

Naast de nieuwe huisjes biedt Limburgse Peel ook nieuwe activiteiten. Zo is er een eind vorig jaar een nieuwe kinderboerderij geopend, kun je tegenwoordig ook boogschieten op het park, is de minigolf vernieuwd én kun je je familie uitdagen voor een potje Family Laser Battle!

Kinderboerderij, Center Parcs De Limburgse Peel

De kinderboerderij op het bungalowpark

Aqua Mundo, Center Parcs De Limburgse Peel

De Aqua Mundo van Limburgse Peel

Op dit moment is Limburgse Peel een 3-birdies (zeg maar 3-sterren) vakantiepark van Center Parcs, maar wellicht dat hier na alle venieuwingen nog verandering in komt. Limburgse Peel blijft hoe dan ook een iets kleiner Center Parcs park met een ontspannen karakter en een heerlijke ligging midden in de natuur. Uiteraard ook met een subtropisch zwembad, al is deze niet zó spectaculair als bijvoorbeeld de zwembaden van Het Heijderbos (ook in Limburg), De Kempervennen (Brabant) óf De Eemhof (Flevoland). 

Center Parcs Limburgse Peel is hierdoor misschien juist wel extra geschikt voor jonge gezinnen met kleinde kinderen óf juist oudere stellen / senioren die willen genieten van natuur en rust. Vanuit het park kun je namelijk heerlijk wandelen of fietsen in nationaal park De Groote Peel.

Deel dit artikel via:   Facebook TwitterAuteur: Redactie

Redactie

De Parkvakanties redactie onder leiding van Suzanne van Duijn. Boordevol vakantiepark inspiratie, ervaringen, tips, nieuws & méér. Wij ♥ van vakantieparken!Gerelateerde artikelen

Browse op categorie

Volg Parkvakanties

Win een gratis weekend
naar Landal Het Land van Bartje!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een
verblijf in een luxe woning voor 6 personen
Bekijk actievoorwaarden
Landal Het Land van Bartje Landal Het Land van Bartje