Parkvakanties blog

Inspiratie voor je vakantie

Vakantiepark met watersport? Déze 26 waterrijke parken moet je zien!

Artikel geschreven door: Redactie
Door Redactie op 28 juni 2019 — 9 minuten lezen
Vakantiepark met watersport? Déze 26 waterrijke parken moet je zien!

Ben jij op zoek naar een vakantiepark in Nederland waar je kunt watersporten? Lekker zeilen, surfen of zwemmen en 's avonds de BBQ aansteken bij je eigen bungalow? Wij tippen je hier 26 watersport vakantieparken waar dit perfect kan. Deze waterrijke bungalowparken zijn de droom van iedere watersporter!

In ons natte kikkerland zijn de watersportfaciliteiten oneindig. Van waterskiën tot waterfietsen, surfen en wakeboarden, het kan allemaal. Ook de lijst met vakantieparken waar vanuit je jouw favoriete watersport beoefent, is lang. Dit zijn 26 bekende én minder bekende parken die wat ons betreft als fijne thuisbasis dienen voor jouw vakantie vol watersport plezier. Voor het gemak hebben we ze ingedeeld per regio.

Watersport vakantieparken in Friesland

Friesland is natuurlijk dé watersportprovincie van Nederland. Niet verwonderlijk dat je hier dan ook veel vakantieparken aan het water vindt. Deze parken vormen het ideale decor voor jouw watersportvakantie.

1. Landal Esonstad

Landal Esonstad

Vanaf Landal Esonstad is er een open verbinding met het Lauwersmeer. Overal zit je te midden van de ongerepte natuur. Vissen, zeilen en kanoën wordt hierdoor extra bijzonder. Een aanrader is ook om met een boot (je kunt opstappen in Esonstad zelf!) het Wad op te gaan. Ook op Schiermonnikoog ben je zo.

2. Landal Waterpark Sneekermeer

Landal Waterpark Sneekermeer

Op Landal Waterpark Sneekermeer (én het nabijgelegen Landal Waterpark Terherne) word je omringd door water. De Friese Meren vormt zonder twijfel een weergaloos decor voor jouw watersportvakantie.

3. Vakantiepark It Wiid

Vakantiepark It Wiid

Vakantiepark It Wiid ligt aan het water in het hart van Friesland. Met een sloep, een valk of een polyestervlet ga je rustiek het water op. Ben je liever actief? Ga dan kanoën of suppen.

4. Vakantiepark De Kuilart

Vakantiepark De Kuilart

Wanneer je de Friese Meren wilt ontdekken vanuit een luxe sloep of lekker wilt (leren) zeilen is Vakantiepark De Kuilart aan te raden. Ook het volgen van zeil- en surfcursussen is hier mogelijk.

5. Beach Resort Makkum

Beach Resort Makkum

Direct aan het strand én het IJsselmeer gonst het bij Beach Resort Makkum van het watersport-vertier. Bootje varen, waterskiën, you name it. Vang de wind in de zeilen en gaan met die banaan!

Watersport vakantieparken in Zeeland

In Zeeland is het water altijd dichtbij. Zeeland heeft bovendien een ruim aanbod vakantieparken. Wij tippen je de onderstaande vakantieparken om volop te genieten van te gekke activiteiten in en op het water.

6. Landal Strand Resort Ouddorp Duin

Landal Strand Resort Ouddorp Duin

Het rustieke Goeree-Overflakkee is de ideale plek om je surf-, zeil- en duikhart op te halen. Vanuit Landal Strand Resort Ouddorp Duin hop je super eenvoudig naar zowel de Noordzee als het Grevelingenmeer. Ouddorp ligt overigens eigenlijk in Zuid-Holland, maar soit.

7. Roompot Beach Resort

Roompot Beach Resort

Direct aan de Oosterschelde vind je Roompot Beach Resort. Waar vanuit je zo het water opgaat om te kite- en windsurfen. Voor de surfliefhebbers is het hier absoluut alle hens aan dek!

8. Center Parcs Port Zélande

Center Parcs Port Zelande

In de provincie Zeeland komen water en sport bij elkaar. Op Center Parcs Port Zélande, dat tussen de Noordzee en het Grevelingenmeer ligt, zit je goed als je wilt duiken, zeilen en windsurfen.

9. Landal Port Greve

Landal Port Greve

Met een ligging direct aan het Grevelingenmeer beleef je bij Landal Port Greve volop actie op het water. Stand up paddling, surfen, blokarten en kitebuggyen zijn dé must-do’s hier!

10. Roompot Vakantiepark Aquadelta

Vakantiepark Aquadelta

Aan het Grevelingenmeer in Bruinisse biedt Vakantiepark Aquadelta tal van mogelijkheden voor watersportliefhebbers. Ga surfen, zwemmen, zeilen, kanoën én ontdek al duikend de onderwaterwereld. 

11. Roompot Noordzee Résidence Cadzand-Bad

Roompot Noordzee Résidence Cadzand-Bad

Bij Noordzee Résidence Cadzand-Bad genieten jong en oud van de vele watersportmogelijkheden. Sowieso is een bezoek aan de Zeeuws-Vlaamse kust een absolute aanrader voor het hele gezin! 

12. RCN de Schotsman

RCN de Schotsman

RCN de Schotsman is eveneens een waar watersportparadijs. Ga met een waterski het Veerse Meer over, leer zeilen, ga windsurfen óf huur een boot. Genieten pur sang!

Watersport parken langs de kust

De Nederlandse kust heeft veel te bieden. Brede stranden, pittoreske dorpjes en hippe strandtenten. Ook zijn er een aantal vakantieparken aan de Nederlandse kust die ideaal zijn voor een vakantie vol watersportactiviteiten.

13. Landal Beach Villa's Hoek van Holland

Landal Beach Villa's Hoek van Holland

Bij Landal Beach Villa's Hoek van Holland slaap je óp het strand en rol je vanuit het bed direct naar de zee. Haal je (kite)surfboard dus maar snel tevoorschijn!

14. Roompot Vakantiepark Kijkduin

Roompot Vakantiepark Kijkduin

Op Vakantiepark Kijkduin zit je dichtbij het strand. Wandel door de duinen alvorens je gaat kiten. En pak sowieso een keer de zonsondergang mee op een surfboard!

15. Roompot Strandpark Duynhille

Roompot Strandpark Duynhille

Strandpark Duynhille ligt op een steenworp afstand van het Zuid-Hollandse Ouddorp aan Zee. Ook hier brengen alom bekende watersportfaciliteiten als zeilen, surfen en duiken direct het ultieme vakantiegevoel.

Watersport vakantieparken in Flevoland

Flevoland is omringd met water. Het IJsselmeer, Markermeer, IJmeer en de Randmeren vind je rondom de Flevopolder. En met name aan de Randmeren vind je een aantal vakantieparken waar je maar raak kunt zeilen, surfen, SUPpen, kanoën, zwemmen of lekker op het strand kunt luieren. Wij tippen je hier de beste!

16. Landal Waterparc Veluwemeer

Landal Waterparc Veluwemeer

Duik in het natuurwater van het Veluwemeer, huur een boot, neem een zeilles en ga voor stand up paddling. Landal Waterparc Veluwemeer weet sowieso raad met waterliefhebbers!

17. Center Parcs De Eemhof

Center Parcs De Eemhof

Center Parcs De Eemhof is een walhalla voor watersporters. Windsurfen en flyboarden zijn aan de orde van de dag op het nabijgelegen, omvangrijke Eemmeer. Ook het maken van een boottocht is gaaf! Tip: Overnacht in een woonboot op Center Parcs De Eemhof

18. Molecaten Park Flevostrand

Park Flevostrand

Aan het Veluwemeer zit je ook bij Molecaten Park Flevostrand gebakken als fervente waterrat. Hijs jezelf in een wetsuit voor een energieke surfles of stap aan boord van een zeilboot. Waterpret wordt ook hier geschreven met een hoofdletter ‘W’.

Overige parken met watersport mogelijkheden

Nederland is een land waar je nog op veel meer plaatsen van het water kunt genieten. Wist je dat je bijvoorbeeld in Drenthe, Brabant of Utrecht ook mooie plassen, meren en rivieren hebt waar je op het water kunt recreëren? Bekijk de onderstaande vakantie- en bungalowparken maar!

19. Landal De Reeuwijkse Plassen

Landal De Reeuwijkse Plassen

Op dit vakantiepark, dat direct aan de Reeuwijkse Plassen ligt, ga je onder andere maximaal waterplezier tegemoet in een fluisterboot. Genieten staat voorop op Landal De Reeuwijkse Plassen in het groene hart van Zuid-Holland.  

20. Center Parcs De Kempervennen

Center Parcs De Kempervennen

Van waterskiën tot duiken en wakeboarden; niets is te gek bij Center Parcs De Kempervennen. En dat op een toplocatie in het groene Noord-Brabant, dicht bij de Belgische grens! Ook hier kun je overnachten in een woonboot.

21. Hof van Saksen

Hof van Saksen

Het Hof van Saksen biedt waterpret in het kwadraat. In zowel het spectaculaire waterparadijs als het recreatiemeer lonkt het avontuur. Huur een boot, bouw een vlot en ga als schippers naar de overkant.  

22. Center Parcs Parc Sandur

Center Parcs Parc Sandur

Bij Drenthe denk je al snel aan heidevelden en hunebedden. Máár je kunt er ook mooi vissen, zwemmen en waterfietsen bijvoorbeeld. Center Parcs Parc Sandur is hiervoor dé place-to-be! De Grote Rietplas is een fraaie plek waar je de rust op het water vindt. 

23. Roompot Marinapark Volendam

Marinapark Volendam

Bij Marinapark Volendam hop je, met de smaak van een gerookte paling in je mond, zo het IJsselmeer op. Huur hoe dan ook een boot en ga op expeditie op deze inspirerende plek.  

24. Vakantiepark Giethoorn

Vakantiepark Gierhoorn

In wat voor velen ‘het Venetië van Nederland’ genoemd wordt, haal je eveneens jouw watersport-hart op. Vanuit Vakantiepark Giethoorn ontdek je de prachtige omgeving met een elektrische sloep. Of gooi een vishengel uit en neem een plons in het frisse water! 

25. Vakantiepark Eiland van Maurik

Vakantiepark Eiland van Maurik

Spektakel op het water is ook wat de klok slaat op Vakantiepark Eiland van Maurik. Van zeilen, surfen, banaanvaren, waterfietsen, kanoën, funtuben, suppen tot waterskiën, het kan hier allemaal!

26. Resort De Biesbosch

Resort De Biesbosch

Resort De Biesbosch heeft een unieke ligging pal naast nationaal park De Hollandse Biesbosch. Wat zonder meer een gave spot is voor allerlei boot-, wakeboard- en funtube-avonturen! 

Wat wordt jouw volgende watersportbestemming?

Meer zien? Bekijk dan onze complete lijst met vakantieparken waar je kunt watersporten.

Deel dit artikel via:   Facebook TwitterAuteur: Redactie

Redactie

De Parkvakanties redactie onder leiding van Suzanne van Duijn. Boordevol vakantiepark inspiratie, ervaringen, tips, nieuws & méér. Wij ♥ van vakantieparken!Gerelateerde artikelen

Browse op categorie

Volg Parkvakanties

Win een gratis weekend
naar Landal Het Land van Bartje!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een
verblijf in een luxe woning voor 6 personen
Bekijk actievoorwaarden
Landal Het Land van Bartje Landal Het Land van Bartje