Parkvakanties blog

Inspiratie voor je vakantie

Tikibad Duinrell opent een vet cool nieuw buitenbad

Artikel geschreven door: Christina Nijenhuis
Door Christina Nijenhuis op 31 januari 2019 — 3 minuten lezen
Tikibad Duinrell opent een vet cool nieuw buitenbad

Vanaf juli 2019 heeft het Tikibad van Duinrell er een nieuw buitenbad bij. Het oude buitengedeelte wordt compleet vernieuwd!

Duinrell Wassenaar ligt tussen Den Haag en Leiden, niet al te ver van de Noord-Hollandse kust. Het Tikibad van Duinrell staat bekend als het grootste indoor waterpark van de Benelux. Dat is het ook met recht, want het bad heeft zestien verschillende glijbanen! Het is eerder een glijparadijs dan een waterparadijs, echt heel tof. Maar daarover later meer, eerst willen we weten wat het nieuwe buitenbad te bieden heeft.

Zwemplezier voor de hele familie

Het nieuwe buitengedeelte heeft in ieder geval een heerlijk groot verwarmd zwembad. Daarnaast komt een vierdubbele glijbaan waar je met de hele familie vanaf kunt glijden. Naast de familieglijbaan komt nog een halfopen glijbaan met zo’n heerlijk scherpe bocht.

Voor de kleintjes komt er een grote waterspeeltuin met klimdeel waar ze hun hart op kunnen halen met klimmen, klauteren, glijden en plonsen. Het gedeelte voor de kleinere kindjes wordt gescheiden door een houten loopbruggetje. Aan de andere kant heb je dan het peuterbadje met miniglijbaan. We hebben er nu al zin in!

In de onderstaande video zie je hoe het nieuwe buitenbad er ongeveer uit gaat zien.

Tikibad Duinrell Wassenaar

Het Tikibad zelf is echt te gek voor woorden. Het bad heeft zestien té ruige glijbanen met allerlei verschillende baden. Neem glijbaan de Cycloon bijvoorbeeld, waar je met 60 km/h via een trechter naar beneden glijdt. Of de driedubbele Cone glijbaan, waar je op grote hoogte heen en weer glijdt door drie megatrechters. Of de X-Stream waarbij je op 7 meter hoogte op een valluik gaat staan. Terwijl je vol spanning staat te wachten valt het luik ineens weg en val je met 40 km/u naar beneden. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Dit gedeelte van het Tikibad is wel meer geschikt voor wat grotere kinderen met een zwemdiploma.

Maar de kleintjes worden ook niet vergeten hoor! Voor de kindjes tot 1.20 meter (ongeveer 4/5 jaar oud) is er sinds 2017 de Kids Waterpark Playa. Met vier glijbanen, een waterval en nog veel meer, vermaken de kleinere kinderen zich hier ook geweldig.

Het Tikibad is dus al fantastisch en het wordt met het nieuwe buitenbad erbij nog groter en leuker!

Waterpark playa, Duinrell

De Kids Waterpark Playa in het Tikibad van Duinrell

Attractiepark en Vakantiepark Duinrell Wassenaar

Los van het Tikibad kun je ook je hart ophalen in het attractiepark van Duinrell. Verschillende achtbanen, een zweefmolen, een reuzenrad, een waterkatapult, een rodelbaan, een draaimolen, de botsauto’s, een ballenbak, verkeerstuin en nog veel meer! Tijdens de winterperiode (tot 30 maart) zijn niet alle attracties geopend, kijk voor meer informatie even op de website van Duinrell Wassenaar.

Om zowel het Tikibad als het attractiepark volop te kunnen benutten, is het aan te raden een accommodatie te boeken in het vakantiepark van Duinrell. Je hebt er verschillende klasse bungalows (duingalows genoemd), een camping en luxe lodgetenten. Er wordt op dit moment ook druk gewerkt aan de "Oranjerie", een extra luxe familiehuis voor wel 24 personen! De Oranjerie is vanaf augustus 2019 geopend.

Duingalow op Vakantiepark Duinrell

Een Duingalow op Vakantiepark Duinrell

Met een verblijf in het vakantiepark heb je in ieder geval al onbeperkt toegang tot het attractiepark en 2 uur gratis toegang tot het Tikibad! Als je langer blijft in het Tikibad, betaal je een toeslag van € 1,- per half uur. Check altijd voor het boeken van jullie accommodatie de openingstijden van het Tikibad en het Attractiepark, want soms zijn er aangepaste openingstijden of is het gesloten i.v.m. een evenement.

Deel dit artikel via:   Facebook TwitterAuteur: Christina Nijenhuis

Christina Nijenhuis

Christina — 1980. Mama-blogger @ Parkvakanties. Kids: 2 dames (2010 / 2012) & 1 jongetje (2017). ♥ Houdt van: hardlopen, vakantie, gezinsleven, het koffiemomentje en life in general.Gerelateerde artikelen

Browse op categorie

Volg Parkvakanties

Win een gratis weekend
naar Landal Het Land van Bartje!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een
verblijf in een luxe woning voor 6 personen
Bekijk actievoorwaarden
Landal Het Land van Bartje Landal Het Land van Bartje