Parkvakanties blog

Inspiratie voor je vakantie

GaiaZOO verkozen tot 'Leukste Uitje van Nederland 2018'

Artikel geschreven door: Redactie
Door Redactie op 12 januari 2018 — 2 minuten lezen
GaiaZOO verkozen tot 'Leukste Uitje van Nederland 2018'

De Limburgse dierentuin GaiaZOO werd afgelopen dinsdag op de Vakantiebeurs bekroond met de titel 'Leukste uitje van Nederland 2018'. Het is dan ook niet zo(o)maar een dierentuin!

Met een jaarlijks bezoekersaantal voorbij 400.000 gasten én landelijke bekendheid dong dierentuin GaiaZOO in Kerkrade dit jaar wederom mee naar het Leukste uitje van Nederland. Het merendeel van de door ANWB-leden uitgebrachte 100.000 stemmen bezorgde GaiaZOO de eerste plaats. Toppers als De Efteling (tweede) en Diergaarde Blijdorp (derde) hadden het nakijken.

Een dierentuin van formaat

Naast een charismatisch natuurlijk karakter staat ook diervriendelijkheid hoog in het vaandel in het dierenpark. Honderdvijftig verschillende aanwezige diersoorten vertoeven allemaal in zeer ruime verblijven. De beesten hebben het hier zichtbaar goed. Tel daar enerverende evenementen, een gastvrije service van medewerkers en kwalitatieve horecagelegenheden bij op en je gaat een onvergetelijke dag uit tegemoet.

Prominent in biodiversiteit

GaiaZOO staat al jarenlang vooraan als het gaat om de instandhouding van onze biodiversiteit. Met unieke projecten als ‘het Limburghuis’ worden bedreigde diersoorten in Nederland beschermd en gefokt. Zo zag bijvoorbeeld de vijfmiljoenste bezoeker vorig jaar hoe bijzondere rode brulapen werden verwelkomd en de wilde hamster opnieuw werd uitgezet. Mede dankzij deze zorgvuldig gedragen zorg voor de flora en fauna in het Limburgse heuvellandschap, is wat ons betreft de publieksprijs voor GaiaZOO meer dan verdiend!

De winnaars per provincie

De winnaars per provincie van deze achtste editie van 'Leukste uitje van Nederland' ziet er als volgt uit:

 • Drenthe — Outdoor Grolloo Klimpark in Grolloo
 • Flevoland — Orchideeën Hoeve Luttelgeest
 • Friesland — Puur Terschelling
 • Gelderland — Thermen Bussloo in Voorst
 • Groningen — Fontana Bad Nieuweschans in Bad Nieuweschans
 • Limburg — Kasteeltuinen Arcen
 • Noord-Brabant — Museum Klok & Peel in Asten
 • Noord-Holland — Landgoed Hoenderdaell
 • Overijssel — De Ulebelt in Deventer
 • Utrecht — Thermen Soesterberg in Soesterberg
 • Zeeland — Zeeuws maritiem MuZEEum Vlissingen
 • Zuid-Holland — Mariniersmuseum in Rotterdam

In 2017 was het de Efteling die er met de titel 'Leukste uitje van Nederland' vandoor ging. 

Er was dit jaar ook een nieuw onderdeel speciaal voor de buitenlandse uitjes: 'Leukste uitje over de grens'. Op de eerste plaats eindigde daar Europa-Park in Rust (Duitsland), gevolgd door Disneyland Paris in Marne la Vallee (Frankrijk) en Phantasialand in Bruhl (Duitsland).

Deel dit artikel via:   Facebook Twitter Google+Auteur: Redactie

Redactie

De Parkvakanties redactie onder leiding van Suzanne van Duijn. Boordevol vakantiepark inspiratie, ervaringen, tips, nieuws & méér. Wij ♥ van vakantieparken!Gerelateerde artikelen

Browse op categorie

Volg Parkvakanties