Parkvakanties blog

Inspiratie voor je vakantie

Parkreview: Landal Hoog Vaals

Artikel geschreven door: Martinique Koevoets
Door Martinique Koevoets op 26 april 2018 — 22 minuten lezen
Parkreview: Landal Hoog Vaals

Zin in een weekend Zuid-Limburg? Dan is Landal Hoog Vaals hét ideale vakantiepark! Fijne bungalows, goede faciliteiten én een perfecte uitvalsbasis om de omgeving te ontdekken. Bungalowpark-expert Martinique vertelt je alles over Hoog Vaals in deze review!

‘T is een kwestie van geduld, rustig wachten op de dag, dat... ‘ je niet meer langs Eindhoven hoeft om bij je vakantiebestemming te komen… Dat mompel ik in gedachten, terwijl Rowwen Hèze doorgaat over Limburgs lullen. We staan namelijk in de file op weg naar datzelfde Limburg. De verloofde met Limburgse roots heeft er zin in en zingt hard mee.

Onze bestemming: het uiterste zuiden van Limburg. Landal Hoog Vaals om precies te zijn. Met een schuin oog kijk ik naar de navigatie, die aangeeft dat het nog anderhalf uur gaat duren voor we aankomen. Ruim op tijd om in te checken gelukkig.

Vakantiepark Hoog Vaals stond al lang ver bovenaan mijn nog-te-bezoeken lijstje en nu hebben we eindelijk een weekje geboekt op dit (naar wat ze zeggen) schitterende bungalowpark.

Welkom bij Landal Hoog Vaals

Welkom bij Landal Hoog Vaals

Landal Hoog Vaals in Limburg

Landal Hoog Vaals heeft een prachtige ligging in het Zuid-Limburgse heuvellandschap

 

De receptie van Landal Hoog Vaals

Het receptie-gebouw van Landal Hoog Vaals is helemaal in Limburgse stijl

Receptie, Landal Hoog Vaals

Een vlot en vriendelijk ontvangst bij de receptie

Gelukkig lost de file rap op en snellen we daarna verder op de A2. De zon schijnt en na een tijdje verlaten we de snelweg. De route leidt ons langs schattige dorpjes en door dichte bossen. Het landschap is flink glooiend en ik zie mezelf hier al lange wandeltochten maken. Het duurt niet lang of we zien de bordjes naar het park en draaien de parkeerplaats op. Het is even zoeken naar een plekje, maar even later gaan de verloofde en de zoon samen inchecken, terwijl ik de hond even laat luchten. Sneller dan verwacht zijn ze weer terug met de sleutel.

Het is inmiddels drie uur geweest en we mogen het park op. Landal Hoog Vaals is een autovrij park, maar gelukkig mag je op wisseldagen wel even met de auto naar je bungalow om de spullen uit te laden. We slaan rechtsaf en via een smal kronkelend weggetje navigeren we naar onze stek voor komende week. We kijken onze ogen uit en als we de hoek omslaan rijden we bijna de berm in.

Wat. Een. Uitzicht! Het park ligt in terrassen tegen een heuvel aan en vanuit praktisch overal heb je een fenomenaal uitzicht over het dal en de uitgestrekte velden naast het park. Och Limburg, wat bisse toch sjoen!

Huisjes van Landal Hoog Vaals

De huisjes hebben een geweldig uitzicht!

Landal Hoog Vaals meertje en huisjes

Veel groen en een centraal meertje

Plattegrond van Landal Hoog Vaals

De plattegrond van Landal Hoog Vaals

Bewegwijzering, Landal Hoog Vaals

Alles staat goed aangegeven op het park

Met moeite concentreren we ons weer op de weg en even later zien we een rij bungalows waar de onze deel van uitmaakt. We zitten onderaan de heuvel aan de rand van het park. Heerlijk rustig. Van buiten ziet het er al heel uitnodigend uit en snel draaien we de sleutel van de voordeur om, om de binnenkant te gaan bekijken.

De bungalow

Eenmaal binnen in de bungalow staan we in een koele, betegelde hal. Hier bevindt zich ook een trap naar boven. Zoon neemt gelijk die trap, want op de website heeft hij al gezien dat er twee verdiepingen zijn en hij is vastbesloten zich de bovenverdieping toe te eigenen. Wij nemen de deur links en treffen hier een knusse slaapkamer met een (kleine) TV en twee 1-persoons boxsprings (die heerlijk blijken te liggen). Er is verder ook nog voldoende kastruimte.

Het enige nadeel van ‘onze’ slaapkamer ondervinden we pas uren later: de gordijnen verduisteren de kamer erg slecht. En de straatlantaarns blijven de hele nacht branden, waardoor onze slaapkamer iets té veel in de spotlight staat. Dit is gelukkig ook gelijk het énige nadeel aan onze bungalow en de nachten erna lossen we dit op met een vuilniszak voor het raam. De overige twee slaapkamers boven hebben dit niet. Deze hebben wel ook ieder twee 1-persoons boxsprings, waarvan zoon zegt er voortaan thuis ook één te willen. Hoewel er boven wel een wastafel is, moet je om in bad te gaan beneden zijn.

Hieronder zie je onze eigen foto's van de 8-persoonsbungalow 8L2. Dit is een luxe bungalow mét sauna voor 8 personen. Deze is qua inrichting vergelijkbaar met de 6-persoonsbungalow 6V in deze review, echter heeft die geen sauna en zonnenbank.

Bungalow, Landal Hoog Vaals

Bungalows bij Hoog Vaals

Ingang bungalow, Landal Hoog Vaals

De ingang van de huisjes

De zithoek in de bungalow, Landal Hoog Vaals

De gezellige zithoek

Eethoek en keuken, bungalow van Landal Hoog Vaals

De eethoek en keuken

Keuken in de bungalow, Landal Hoog Vaals

De prima uitgeruste keuken

Slaapkamer in de bungalow, Landal Hoog Vaals

De slaapkamer beneden

Slaapkamer met TV, Landal Hoog Vaals

Mét een TV :)

Boxspring bed in kamer, Landal Hoog Vaals

Ook lekkere boxsping-bedden in de slaapkamers boven

Slaapkamer met zonnebank, Landal Hoog Vaals

Slaapkamer met zonnebank (alleen in de luxe bungalows)

De frisse badkamer ziet er goed uit, daar ga ik later zeker gebruik van maken. Dan is er nog een apart toilet en vervolgens stappen we door de tussendeur de woonkamer binnen. Het is geen grote kamer, maar des te knusser. Rechts staat de keuken in een hoekopstelling met ernaast de eettafel en zes stoelen. De keuken is voorzien van alle standaard keukenapparatuur, heeft een senseo koffiezetapparaat én een vaatwasser. Een week niet afwassen… hoe heerlijk!.

Ondertussen hoor ik een plof aan de andere kant van de kamer.. De hond is in één van de banken gesprongen. Foei, dát mag niet! Maar ik kan haar geen ongelijk geven, ze zien er wel erg comfortabel uit. Verder is er een houtkachel en uiteraard een tv, radio, cd speler en een spellendoos. Dan is er nog één ding te ontdekken en daarvoor openen we snel de buitendeur. Daar ligt een mooi ruim terras met een weids uitzicht over het heuvellandschap. Ons huisje is type 6V, staat die V soms voor view? Want een view is het zéker!

Terras van de bungalow, Landal Hoog Vaals

Het fijne terras mét uitzicht!

Badkamer in het huisje, Landal Hoog Vaals

De badkamer van het huisje

Douche, Landal Hoog Vaals

De douche

Sauna in de bungalow, Landal Hoog Vaals

De luxe bungalows hebben een sauna in het huisje

Het weer is zonnig en warm en we zien dan ook tot ons genoegen dat er een fijne tuin set met parasol aanwezig is. We openen de fles rosé die voor ons klaarstond (waarvoor dank!) en ploffen neer in de tuinstoelen. Uitpakken doen we zo wel. De bedden opdekken is al voor ons gedaan en ook handdoeken en keukendoeken zijn voorzien. Het huisje is tevens keurig schoon en ruikt heerlijk fris. Ja, bij Hoog Vaals weten ze hoe ze de gasten zich welkom moeten laten voelen!

Als we eenmaal alles ontdekt en uitgepakt hebben is het tijd om de auto terug te brengen. Onderweg terug bekijken we de andere bungalows. Naast het feit dat ze allemaal een mooi uitzicht hebben, zien ze er allemaal top uit.

Bungalows Landal Hoog Vaals

De bungalow huisjes van Hoog Vaals zijn geschakeld, maar met voldoende privacy

Plas, Landal Hoog Vaals

Centraal in het bungalowpark bevindt zich deze plas water

Landal Hoog Vaals heeft accommodaties voor 2, 4, 6, 8, 10, 12 en zelfs 24 personen! Van comfort tot luxe. Wij tippen de 4J, een bungalow met een jacuzzi, die bij ons diréct op het verlanglijstje gaat voor een volgende keer. Ook boek je hier een speciale kinderbungalow of een extra toegankelijke bungalow en heeft Landal Hoog Vaals een speciale visionvilla voor mensen met een visuele handicap.

Eenmaal ‘voor’ aangekomen is er zo’n gezellige bedrijvigheid dat we besluiten te gaan kijken wat er allemaal op het park te doen is.

Faciliteiten & activiteiten

Hiervoor vleien we ons neer op het ruime terras van Timber’s Brasserie. Terwijl we (heel even) wachten op onze bestelling kijken we eens goed rond. Tegenover het terras is de midgetgolf die schuin naar beneden loopt. Verder zie ik tennisbanen, een voetbalveld, een multifunctioneel sportveld en een basketbalveld.

Als we even later ons rondje over het park vervolgen zien we dat je je hier echt geen seconde hoeft te vervelen. Ben je wat minder actief dan kun je ook terecht bij de visvijver waar zich ook een tokkelbaan bevindt. We schrijven zoon in bij het entertainmentteam, want hij wil dit wel eens proberen. Hopelijk schrikt het de vissen niet af.

Sportveld, Landal Hoog Vaals

De multi-functionele "sports arena" op het park met diverse sportveldjes

Voetbalveldje, Landal Hoog Vaals

Lekker (voet)ballen in de Sports Arena

Speeltuin, Landal Hoog Vaals

Vlak voor het centrumgebouw van het park bevindt zich een mooie grote speeltuin

 

Adventure Minigolf, Landal Hoog Vaals

De Adventure Minigolf baan op het park

De tennisbaan van Landal Hoog Vaals

De tennisbaan op het park

Wat bij hem ook goed in de smaak viel was het paaltjesvoetbalveld en paintball met het (superleuke) entertainment team. Zij organiseren trouwens het hele jaar door allerlei activiteiten voor diverse leeftijden. Zowel actief buiten, als rustig binnen.

Over binnen gesproken, valt het met bakken uit de Limburgse hemel (wij hadden dit 2 dagen) dan is er binnen ook genoeg te doen. Zo is er een indoor springkussen, airhockey, een poolbiljart, een squashbaan, een amusementshal, kun je een strike gooien op de bowlingbanen, tafelvoetbal spelen en zelfs badmintonnen - ja binnen inderdaad. Waait je shuttle tenminste niet weg :) Een (tennis)balletje slaan kan binnen trouwens ook.

Activiteiten boeken bij de infobalie, Landal Hoog Vaals

Activiteiten boek je eenvoudig bij het Fun & Entertainment en Beauty (info)desk

Winkeltje, Landal Hoog Vaals

Badkleding vergeten? Geen probleem!

Beautycenter, Landal Hoog Vaals

Hoog Vaals heeft haar eigen beautycenter met diverse behandelingen 

Indoor tennisbaan, Landal Hoog Vaals

Er kan ook binnen een potje tennis gespeeld worden in de indoor tennisbaan

Bowlen, Landal Hoog Vaals

De bowlingbanen

Game Corner, Landal Hoog Vaals

De Game Corner is voor tieners (of ouders) een prima stukje vermaak

Pool biljart, Landal Hoog Vaals

Er kan ook een potje pool biljart gespeeld worden

Voor het slaan van een balletje zit je trouwens sowieso goed bij Hoog Vaals. Vlak naast het park ligt een golfbaan. Prachtig aangelegd en hoewel mijn golfhandicap alleen geschikt is voor midgetgolf zagen we wel veel andere gasten hier gebruik van maken. Eerst even oefenen? Dan is er de driving range om aan je slag te werken (misschien had ik dat moeten doen). Ben je je tennisracket of je golfballen vergeten? Dan kun je terecht in de golf- of sportshop. En natuurlijk is er ook de parkshop, voor een cadeautje, kleding of wat lekkers.

Zelf raak je je energie dus wel kwijt, maar ook je kinderen vervelen zich hier niet. Als het je lukt ze uit het indoorspeelparadijs te krijgen dan zijn er nog de ballenbak, airtrampoline en de dierenweide (wie wil er nu niet even knuffelen met de dieren, zo schattig). Het valt me tot nu toe trouwens bij alle Landal parken op hoe goed de dieren erbij zitten en hoe goed ze verzorgd worden. Chappeau Landal!

Indoor speelparadijs, Landal Hoog Vaals

Het indoor speelparadijs van Hoog Vaals

Glijbaan in het speelparadijs, Landal Hoog Vaals

Leuke glijbanen voor de kinderen in de indoor speeltuin

Ballenbak, Landal Hoog Vaals

En natuurlijk mag de ballenbak niet ontbreken

Bollo club, Landal Hoog Vaals

De Bollo club

Bollo huisje, Landal Hoog Vaals

En het Bollo huisje is (natuurlijk!) ook op Landal Hoog Vaals aanwezig

Airtrampoline, Landal Hoog Vaals

De airtrampoline: altijd leuk voor kinderen

Dierenweide, Landal Hoog Vaals

De dierenweide op het park

Spelletje, Landal Hoog Vaals

Herken jij de dierengeluiden?

Op de foto met Bollo, Landal Hoog Vaals

Leuk: met Bollo op de foto

Braggie, Landal Hoog Vaals

En nog een kodak-momentje bij de Braggie-spot

Waterfietsen, Landal Hoog Vaals

Op het kleine meertje kun je ook een rondje trappen met een waterfiets

Knuffelen met Bollo kan ook en ga zeker ook even langs zijn huisje op het park. Bij de Bollo Club kun je het hele jaar terecht voor de leukste activiteiten voor de kleintjes. Als ze na dit alles dan nóg energie over hebben dan zijn er diverse speeltuinen, keurig aangelegd en verspreid over het park. Er is hier zoveel te doen, je zou het er warm van krijgen. Tijd voor wat verkoeling… tijd voor het zwembad!

Het zwembad

Als we ‘s avonds onze badhanddoeken hebben gepakt en ons hebben omgekleed in de (schone!) omkleedhokjes, is het heerlijk rustig in het zwembad. En het zwembad ziet er uitnodigend uit!

Het zwembad van Landal Hoog Vaals is geen subtropisch zwemparadijs met enorm veel attracties, maar wél een mooi ruim zwembad mét glijbaan. Ben je dus op zoek naar spectaculaire waterattracties dan zal dit zwembad wellicht wat minder in de smaak vallen, maar wil je gewoon lekker wat baantjes trekken, ontspannen in de whirlpool of met de kinderen van de 50-meter lange glijbaan roetsjen, dan is dit een heerlijk bad om tijdens je verblijf te bezoeken!

Wij bezochten het zwembad meerdere avonden en genoten volop. Ook van de glijbaan, waarvan ik de tel kwijt raakte: zo vaak ging de zoon er vanaf! Natuurlijk is er ook een peuterbadje voor de kleintjes.

Glijbaan van het zwembad, Landal Hoog Vaals

De glijbaan van het zwembad is van buiten al zichtbaar

Zwembad ingang, Landal Hoog Vaals

De ingang van het zwembad

Kleedhokjes van het zwembad, Landal Hoog Vaals

De kleedhokjes van het zwembad

Zwembad, Landal Hoog Vaals

Het zwembad van Landal Hoog Vaals heeft lekker veel lichtinval

Zwembad Landal Hoog Vaals

Het zwembad met ook enkele zitplekken

Peuterbad, Landal Hoog Vaals

Het peuterbadje met Bollo

Box in het zwembad, Landal Hoog Vaals

Voor baby's staan er enkele kinderboxen in het zwembad

Zwembad, Landal Hoog Vaals

Het zwembad biedt voldoende plezier

Zwemmen bij Landal Hoog Vaals

Heerlijk om te zwemmen hier

Wist je trouwens dat je ook gebruik kunt maken van de faciliteiten van Hoog Vaals (en dus ook van het zwembad) als je geen gast bent? Landal biedt hier namelijk ook dagrecreatie aan. Zo kun je hier bijvoorbeeld ook voor je kinderfeestje of schooluitje terecht. Alle mogelijkheden hiervoor vind je op de website van Landal.

Na al die waterpret is het heerlijk om even te ontspannen met een massage of beautybehandeling. Ik kies voor die eerste en maak een afspraak bij de beautysalon op het park. Hier kun je terecht voor allerlei beautybehandelingen en massages, een Turks stoombad, sauna, manicure en pedicure. Een heerlijke verwennerij die mij prima beviel! Wel even van tevoren reserveren bij de receptie.

Eten & drinken

Over verwennerij gesproken. Voor een beetje Bourgondiër (laten wij dat nu alle drie zijn) is Limburg natuurlijk dé place to be. Dat begint al met een ontbijtje bij Timber’s Brasserie. Daarna een kopje koffie op het terras van Café Jean, tussendoor een ijsje van de snackbar De Smulgaard en ‘s avonds een heerlijk menu met streekgerechten van de chefkok bij Timber's.

Wat je zeker eens moet proberen is de bierproeverij van streekbieren. Daarna wel voorzichtig naar je bungalow lopen want voor je het weet lig je onderaan de heuvel.

Plaza, Landal Hoog Vaals

De entree van het centrumgebouw

Timber's Brasserie restaurant, Landal Hoog Vaals

Timber's Brasserie: een fijn restaurant op Hoog Vaals

Restaurant, Landal Hoog Vaals

Het restaurant is mooi aangekleed

Menukaart Timber's Brasserie, Landal Hoog Vaals

De menukaart van Timber's..Hmmm lekker!

Bollo kinderbuffet, Landal Hoog Vaals

Het Bollo kinderbuffet bij Timber's: een feestje voor kinderen!

Kindvriendelijk restaurant, Landal Hoog Vaals

Het restaurant is verder ook kindvriendelijk met kinderstoelen en leuke placemats en kleurtjes

Limburgs biertje aan de bar, Landal Hoog Vaals

Aan de bar kun je Limburgse speciaalbiertjes proeven

Café Jean, Landal Hoog Vaals

(H)eerlijke verse streekproducten bij Café Jean

De Smulgaard snackbar, Landal Hoog Vaals

Snackbar De Smulgaard

Parkshop, Landal Hoog Vaals

Voor je dagelijkse boodschappen ga je naar de Parkshop

Supermarkt, Landal Hoog Vaals

De Parkshop is een supermarkt met een ruim assortiment

Terras, Landal Hoog Vaals

Op het terras bij Timber's is het heerlijk genieten!

Zin om in de bungalow te blijven? Dan reserveer je een arrangement via de Parkshop. Ontbijt, gourmet, halfpension, uit & thuis, mogelijkheden volop! Of haal een frietje en snacks bij de Snackshop. Ik vond die zelf wat minder helaas. Een verbeterpunt.

In de omgeving zijn er trouwens ook een scala aan mogelijkheden voor een hapje en/of een drankje. Wij kregen als tip om eens een bezoek te brengen aan ijs- en fruitboerderij Wingbergerhoeve (net buiten het dorpje Epen). Mensen zouden hier in de rij staan voor het ijs en als we het terrein oprijden staat er inderdaad een rij. Het vergt wat geduld, maar dan heb je ook wat. Écht een aanrader! Meer tips voor eten & drinken in de buurt van Hoog Vaals vind je verderop in deze review.

De omgeving

De omgeving van Landal Hoog Vaals is natuurlijk schitterend en nodigt uit tot wandelen en fietsen. Een fiets huur je eenvoudig bij de fietsverhuur op het park: Bikes & More. Óf breng je eigen racefiets mee. Je zult niet de enige zijn, want je ziet op het park ook steevast vriendengroepjes voor een fietsweekend in Limburg.

Probeer hier dus maar eens géén wielrenner tegen te komen! De omgeving van Hoog Vaals is werkelijk een walhalla voor wielrenners. Er zijn prachtige fietstochten te maken via het Vijlenerbos bijvoorbeeld, of beklim de Keutenberg. Die misschien beter de Kuitenberg genoemd kan worden, want die gá je voelen. Bekend van de Amstel Gold Race. Evenals vele andere leuke beklimmingen in de omgeving zoals de Vaalserberg (met op de top het Drielandenpunt), de Camerig of Loorberg.

Fietsen, Landal Hoog Vaals

Wielrennen / fietsen in de omgeving van Landal Hoog Vaals is prachtig

Wielrennen in Limburg, Landal Hoog Vaals

De omgeving biedt volop leuke klimmetjes: een uitdaging voor iedere fietsliefhebber

Valkenburg, Landal Hoog Vaals

Valkenburg is een geliefde plek onder wielrenners om de lunch te genieten

Hoogste punt van Nederland bij het Drielandenpunt, Landal Hoog Vaals

Het hoogste punt van Nederland vind je op de top van de Vaalserberg. Het Drielandenpunt ligt hier naast

Ook leuk is een uitstapje over de grens, naar Duitsland of België. We zitten hier tenslotte niet voor niets op het Drielandenpunt in Vaals. Over dat Drielandenpunt zelf gesproken: oké, je moet er eens geweest zijn. Maar eigenlijk zijn er wel leukere plekjes te bezoeken in deze omgeving. Wij vonden het er vooral erg druk en best duur qua consumpties. Ook de uitkijktoren valt wat tegen. Een prettiger alternatief zit een stukje voor het Drielandenpunt. Restaurant de Bokkerijder, mét uitkijktoren, waar je vanaf het panoramaterras een prachtig uitzicht hebt op het Duitse Aken en omgeving.

Aken ligt zowat tegen Vaals aan en is leuk voor een dagje shoppen of wat rondstruinen in de Altstadt. Shoppen kun je ook in Maastricht (35 km van het park). Wij gingen in Maastricht op rondvaart naar de Sint Pietersberg en bezochten een grot (waar het koud was, dus vestje mee!).

Maastricht, Landal Hoog Vaals

De skyline van Maastricht

Boscafé 't Hijgend Hert, Landal Hoog Vaals

Boscafé 't Hijgend Hert

Ik ben gek op Maastricht en we zijn er tijdens ons verblijf dan ook een paar keer geweest. Boekenliefhebbers zullen hun ogen uitkijken in boekhandel Dominicanen, misschien wel de mooiste van Nederland, in een kerk! En na al het struinen door de smalle charmante straatjes en over de beroemde Sint Servaasbrug is het heerlijk om wat te drinken op het Onze Lieve Vrouweplein. Het Vrijthof is bekender, maar ik vind dit plein persoonlijk gezelliger.

Houdt je van terrassen dan kun je in Zuid-Limburg sowieso je hart ophalen. Er zijn er te veel om op te noemen, maar een paar van onze favorieten zijn:

Boscafé het Hijgend Hert  Middenin de Vijlenerbossen en de hoogst gelegen berghut van Nederland (260 mtr + NAP)

De Lodge — Aan de Epenerbaan tussen Epen en Vaals. Mét fraai uitzicht op de Vaalserberg.

Restaurant Buitenlust — Met mooi terras en uitzicht. Met helder weer kijk je hier zelfs tot aan de uitlopers van de Ardennen.

Herberg de Smidse — Met zonnig terras kijkend over het Geuldal.

Gerardushoeve  Hét uitzicht van deze streek, heel ruim terras, vriendelijk personeel en een topkaart.

Reken er dus op dat je wat extra kilo’s mee terug naar huis neemt na een week hier. Verder biedt Vaals overigens alles wat je nodig hebt, waaronder diverse supermarkten.

Limburgse landschap, Landal Hoog Vaals

Het Limburgse landschap verveelt nooit

GaiaZOO in Kerkrade, Landal Hoog Vaals

GaiaZOO in Kerkrade

Outdoor Karting Vaals, Landal Hoog Vaals

Vroem vroem bij Outdoor Karting Vaals

Wij kregen trouwens de aanbieding om nog een weekend aan ons verblijf bij Hoog Vaals te plakken. Doen! We verbleven hier uiteindelijk dus 10 dagen. En dit gaf ons onder andere nog de kans om een rondje te gaan karten in Vaals. Hier vind je namelijk de enige outdoor kartbaan van Limburg. Echt té gek, als je je kart recht op de baan houdt tenminste, ahum. De snelste tijd hier op het scorebord was trouwens van ene Max…

Met (jongere) kids is er in de omgeving trouwens ook genoeg te doen. De Gaia Zoo in Kerkrade bijvoorbeeld, vonden wij verrassend mooi. Andere leuke uitstapjes in de omgeving zijn nog een bezoek aan Valkenburg (kasteel, kabelbaan, grotten, nóg meer terrassen ;}), Mundo Verde in Landgraaf, een ritje met de stoomtrein in Simpelveld of (minder geschikt voor kids) een bezoek aan 1 van de bierbrouwerijen in de buurt.

Conclusie

Ik raak sinds ons verblijf niet uitgepraat over Landal Hoog Vaals. Het uitzicht, de omgeving, de vriendelijke mensen. Alles ademt een heel prettige, gemoedelijke sfeer! Het leven in Limburg lijkt langzamer te gaan. Er lijkt meer oog voor de goede dingen des levens. Ik zou hier best kunnen wonen, maar dan wel in huisje 6V op Landal Hoog Vaals. Of nee wacht, er was een bungalow met jacuzzi...

Nee, zonder dollen. Mocht je nog twijfelen over het boeken van dit park, dan zou ik zeggen: zéker doen. Je gaat gegarandeerd geen spijt van krijgen van een verblijf bij Landal Hoog Vaals!

Hoog Vaals letters

De Hollywood-achtige letters van Hoog Vaals zijn leuk gedaan

Huisje, Landal Hoog Vaals

De huisjes van Landal Hoog Vaals zijn dik in orde

Landal Hoog Vaals bungalow van binnen

Ook van binnen!

Overdekte zwembad van Landal Hoog Vaals

Zwemmen bij Hoog Vaals

Speeltuin in vakantiepark Hoog Vaals

Hoog Vaals biedt voldoende vermaak voor de kinderen

De huisjes zijn comfortabel en leuk ingericht en ze hebben bovenal een geweldig uitzicht. Hoog Vaals biedt verder volop mogelijkheden voor een relaxt verblijf. Zowel binnen als buiten. Wij genoten met name van het overdekte zwembad en de culinaire gastvrijheid op het park, maar met Zuid-Limburg aan je voeten hoef je je hier sowieso nooit te vervelen.

Landal Hoog Vaals is een leuk vakantiepark voor jong en oud, voor sportief en minder sportief. Voor wie de omgeving wil ontdekken óf liever geniet van de rust op het park. Zelf werd ik helaas ziek door hevige hooikoorts (ja al die weilanden voor je deur hébben een nadeel in het hooikoortsseizoen) en kon ik een paar dagen niet weg, maar zelfs toen was het nog steeds genieten met een grote (én zachte) G!

Ingang van Landal Hoog Vaals

Door de slagbomen en weer naar huis...

Tot ziens, Landal Hoog Vaals

Inderdaad: Graag tot ziens Landal Hoog Vaals!

Wil jij een fietsweekend, midweek of korte vakantie bij Landal Hoog Vaals boeken? Bezoek de Landal Hoog Vaals parkpagina voor meer informatie, foto's, prijzen en de beschikbaarheid.

Deel dit artikel via:   Facebook TwitterAuteur: Martinique Koevoets

Martinique Koevoets

Martinique — 1977. Vertaler en tekstschrijver. Levensgenieter uit Brabant. Vakantiepark-expert pur sang met als motto: hard werken, dan óók hard genieten. Bezocht in dat kader al menig vakantiepark samen met man en zoon.Gerelateerde artikelen

Browse op categorie

Volg Parkvakanties

Win een gratis weekend
naar Landal Het Land van Bartje!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een
verblijf in een luxe woning voor 6 personen
Bekijk actievoorwaarden
Landal Het Land van Bartje Landal Het Land van Bartje