Parkvakanties blog

Inspiratie voor je vakantie

Parkreview: Landal De Lommerbergen

Artikel geschreven door: Martinique Koevoets
Door Martinique Koevoets op 04 januari 2018 — 15 minuten lezen
Parkreview: Landal De Lommerbergen

Hoe leuk is vakantiepark Landal De Lommerbergen? Lees déze uitgebreide review van bungalowpark-kenner Martinique en oordeel zelf!

Herfstvakantie! Een periode van vallende bladeren en koude avonden… Perfect voor een midweekje naar een fijn vakantiepark van Landal GreenParks! Knus huisje, open haard aan...

Met dit in gedachten kiezen we een verblijf op Landal De Lommerbergen. Een park in Limburg, middenin de bossen, vlakbij leuke steden en met nét wat meer indoor faciliteiten, wat meteen de reden is dat ik voor dit park kies. Dat én het uitgebreider-dan-normale Landal zwembad. Het is immers herfstvakantie en met de koude periode van vorig jaar in gedachten zie ik mezelf al helemaal zitten daar bij die haard, terwijl de bladeren van de bomen dwarrelen.

Met behulp van het webcareteam van Landal is de boeking snel gemaakt en kan de herfstvoorpret beginnen.

Welkom op Landal De Lommerbergen

De entree van Landal De Lommerbergen

Subtropische zwembad, Landal De Lommerbergen

Één van dé trekpleisters van De Lommerbergen: het subtropische zwembad!

Landal De Lommerbergen

Het park heeft een prachtige ligging in de natuur

Zomer in de herfstvakantie

Een sprong naar een aantal weken later. Herfst? Die is ver te zoeken, want op de maandag van ons vertrek is het maar liefst 25 graden. Alle weerrecords sneuvelen en ook het filerecord op weg naar Limburg tikt ver tegen het maximum aan. Maar we zijn op weg en omdat voor ons de vakantie al begint op het moment dat we de voordeur dichttrekken maken we er wat van.

We eten een hapje onderweg en als het oponthoud eindelijk achter ons is rijden we net na Venlo de snelweg af en Reuver binnen. De bordjes naar vakantiepark De Lommerbergen verschijnen en dan is de lange reis al snel vergeten. We zijn er bijna! Even later draaien we de parkeerplaats op en wemelt het van de mensen. Gelukkig is er voldoende parkeergelegenheid.

Welkom op Landal De Lommerbergen!

Het is druk bij de receptie en Landal-mascotte Bollo is zoals altijd aanwezig om de kindjes welkom te heten. Ondanks de drukte zijn we snel klaar en besluiten we alvast wat te gaan drinken bij de Plaza. Hiervoor moeten we een steile helling op. Oef dat gaan de kuiten nog voelen deze week. Even later zitten we met een koel drankje op het overvolle terras. Het was toch oktober? Het lijkt juli. Wát een begin van onze midweek!

Speeltuin bij Landal De Lommerbergen

Wat een weertje! Kinderen spelen volop in de leuke speeltuin

Bungalows van Landal De Lommerbergen

De bungalows liggen mooi verscholen in het bos

De omgeving ziet er prachtig uit. Er zijn enorme hoogteverschillen waardoor de bungalows prachtig gelegen zijn en het park oogt fantastisch. We zitten zo heerlijk dat het voor we het weten drie uur is. We mogen (met de auto) het park op. Hoog tijd om onze bungalow op te zoeken!

De bungalow

Het is even zoeken, zoveel charmante voetpaadjes, doorgangetjes en trapjes zijn er, maar even later kijken we dan toch omhoog naar onze bungalow (en blijken we achteraf het verkeerde pad genomen te hebben en vlakbij het parkcentrum te zitten).

We hebben deze midweek een bungalow type 4BM. Deze zijn er in diverse subtypes (met of zonder haard, met bad of met douche) en liggen verspreid over het park. Verder heeft Landal De Lommerbergen accommodaties voor 2, 4, 5, 6 en 8 personen evenals speciale kinderbungalows. De onze ligt prachtig op een helling en een paadje leidt ons naar boven waar een fijn terras voor de bungalow ligt.

Bij binnenkomst valt ons op hoe licht de bungalow is. Er is een fijne bank, een open haard en niet één maar twee flessen rosé staan op ons te wachten! Aangezien de thermostaat in het huisje 26 graden aangeeft zetten we die eerst maar even in de koelkast. Deze treffen we in de kleine keuken, waar tevens een magnetron en een koffiezetapparaat te vinden is. Wat ik jammer vind bij sommige parken is dat er nog een ‘ouderwets’ koffiezetapparaat staat. Met een filter en losse koffie. Ik weet niet eens meer hoeveel scheppen erin moeten. Misschien een tip voor vernieuwing?

Bungalow, Landal De Lommerbergen

De voorkant van ons bungalow huisje

De woonkamer van het huisje, Bungalow, Landal De Lommerbergen

De living met zithoek

Flesje wijn en open haard, Bungalow, Landal De Lommerbergen

De open haard en een lekker flesje wijn als welkomstgeschenk

Keuken in de bungalow, Bungalow, Landal De Lommerbergen

De basic maar verder prima keuken

Vakantiemagazine van Bungalow, Landal De Lommerbergen

Landal vakantiemagazine en het welkomstpakket

Slaapkamers in de bungalow, Bungalow, Landal De Lommerbergen

De slaapkamers met opgemaakte bedden

De badkamer in de bungalow, Bungalow, Landal De Lommerbergen

De badkamer met douche en wc

Naast de keuken staat een compacte eettafel met stoelen, vlak naast grote ramen die uitzicht bieden op het bos en… nog een terrasje. Je kunt dus kiezen uit twee plekjes om buiten te zitten. Erg fijn, aan één kant schaduw en aan één kant zon.

Naast de keuken heeft de 4BM bungalow een lichte badkamer met douche, toilet en wastafel. Hier had iets meer ruimte gemogen voor de handdoekenpakketten. Deze lagen overigens al voor ons klaar in de slaapkamers, hoe fijn! En zelfs de bedden waren al opgemaakt!

Even later zijn de koffers uitgepakt en zitten we in de zon. In huis staat alles open en de temperatuur binnen zakt gelukkig snel naar aangename waarden. Wel schrik ik even omdat ik denk dat er iemand in de bungalow is. Het blijkt de buurman te zijn. De bungalows zijn vrij gehorig, zeker als er een raam openstaat dus, en vooral in de slaapkamers hoor je precies wat je buren zeggen. En andersom. Even opletten dus. Met ramen dicht is dit overigens verwaarloosbaar, of je moet een heel luidruchtige groep naast je treffen.

Het terras bij ons huisje, Bungalow, Landal De Lommerbergen

Het terras bij ons huisje

Genieten bij Landal De Lommerbergen

Genieten maar!

Terwijl de zon ondergaat en het donker wordt besluiten we naar het Plaza te lopen om te zien wat daar allemaal te doen is.

Faciliteiten & activiteiten

Het is maar een kort stukje lopen en het bungalowpark is prachtig verlicht. Onderweg zien we al een deel van de faciliteiten. Zo is er een kinderboerderij, de Bollo club, een groot speelkasteel en passeren we midgetgolfbaan. Deze heeft 9 holes, maar wel holes die langer zijn dan gemiddeld. Leuk! Later in de week slaan hier nog een balletje.

Even verderop zit Bollo voor zijn huisje en horen we geschater en gelach vanaf de grote vijver die pal voor het Plaza ligt. Maken de eenden hier nu zo een gek geluid? Even later zien we het, een groep kinderen komt met het trekvlot aanvaren vanaf het eilandje. Dit vlot zullen we deze week maar weinig zien zónder kinderen erop. Is natuurlijk ook wel heel spannend zo’n overtochtje!

Trekvlot over de vijver, Bungalow, Landal De Lommerbergen

Het trekvlot naar het avontureneiland

Park Plaza, Landal De Lommerbergen

De Park Plaza: ontspannen, smullen én leuke activiteiten!

Park Plaza, Landal De Lommerbergen

Het Park Plaza centrumgebouw is tropisch ingericht

Entertainment, Landal De Lommerbergen

Entertainment bij De Lommerbergen

We duiken eerst de Park Plaza in, en zien daar de supermarkt, een Gifts & Fashion winkel en diverse restaurants (waarover later meer). Het is prachtig aangelegd met tropische planten, een watervalletje en een vijver met (zeer nieuwsgierige) vissen. Zodra je gaat zitten komen ze naar je toe. Zelfs de vissen zijn hier vriendelijk! Het Plaza heeft een hoger gedeelte waar zich o.a. de indoorspeeltuin bevindt en we nemen er even een kijkje. Ook het zwembad is vanaf hier al te zien. Het ziet er uitnodigend uit en we nemen ons voor er de volgende dag een duik in te nemen. Het duurt niet lang of zoon krijgt de amusementshal in het oog. Even racen...

Terug op de benedenverdieping nemen we een kijkje bij de bowling en we boeken een baan voor de volgende avond. Verder is er een poolbiljart en een air hockey, maar helaas doet deze laatste het niet.

Terug naar buiten, want het terras lonkt. Het is half 9 en nog altijd 24 graden en als we even later met een fris Limburgs biertje en een stapel bitterballen op het mooi verlichte terras zitten voelt het als zomer. We blijven zitten tot sluitingstijd en kruipen dan ons heerlijke bed in.

Lekker eten bij de Park Plaza, Landal De Lommerbergen

Genieten op het terras

De volgende ochtend worden we wakker van gemaai en bladblazers. Tot mijn verbazing is het nog geen 8 uur. Dit zou helaas iedere dag van de midweek zo gaan. Nu ben ik niet van de harde kritiek, maar dit snap ik oprecht niet. Even afgezien van de geluidsoverlast: Het is herfstvakantie Het is boven de 20 graden. Gasten willen in de zon zitten zonder in de hooikoortsaanval te schieten. Gasten hebben zich misschien verheugd op een weekje uitslapen. Na tienen en buiten de herfstvakantie en sowieso op wisseldagen, is dat niet gebruikelijker?

Maar goed, terug naar die verder stralende dinsdag. Na het ontbijt loop ik een rondje over het park samen met de viervoeter. Bij de Bollo club is het druk. Hier worden het hele jaar door activiteiten georganiseerd voor de jongste gasten. Ook het fun & entertainment team is druk bezig allerlei dingen klaar te zitten. Je hoeft je hier niet te vervelen als kind. Als volwassene trouwens ook niet. Ik passeer sportvelden waar wat vroege vogels al een (tennis)balletje aan het slaan zijn en zie een stel oudere heren gebogen over een jeu des boulesbaan (‘Nee kijk, de mijne ligt écht dichterbij’). Ik zie een bordje naar een vlindertuin en zou er graag even kijken, maar onze hond is niet zo vlindervriendelijk, dus dat doe ik later wel. Als we teruglopen passeren we de visvijver waar al veel hengels zijn uitgeworpen.

Avontureneiland, Landal De Lommerbergen

De loopbrug naar het gave avontureneiland

Midgetgolf bij Landal De Lommerbergen

Sprookjesgolf: erg leuk!

Kinderboerderij en tennisbaan, Landal De Lommerbergen

De kinderboerderij en tennisbanen

Vogelflat en Bollo club, Landal De Lommerbergen

Vogelflat, bollo club, kinderboerderij: voor kinderen is er veel te doen

Terug bij het bungalowhuisje volgt een dilemma. Gaan we zwemmen of eerst de omgeving verkennen? We twijfelen even of we fietsen gaan huren. Dit kan bij de ingang van het park, naast de receptie bij Bikes & More, maar we besluiten toch eerst het zwembad te gaan ontdekken!

Het subtropische zwembad van De Lommerbergen

En dat subtropische (!) zwembad is één van de redenen waarom we voor dit park kozen. Het is namelijk wat uitgebreider dan het gemiddelde Landal zwembad. Bij binnenkomst is het druk met omkleden, maar niet veel later lopen we dan toch het zwembad binnen. Wat meteen opvalt is de grote groene glijbaan, waar zoon direct vanaf gaat. Mijn man en ik lopen eerst even een rondje en zien een peuterbad, een kinderdoebad, een jungle bad, het golfslagbad en een aantal whirlpools, waarin we plaatsnemen.

Het is echter wel érg druk en met zoveel mensen in 1 whirlpool gaat het mij iets te veel op een spelletje watertwister lijken, dus besluiten we met z’n drietjes naar buiten te zwemmen. Landal De Lommerbergen heeft namelijk ook een fijn openluchtzwembad. Heerlijk in het zonnetje. Geplons en blije geluiden om ons heen. Wat een heerlijk zwembad is dit. Wist je dat je hier trouwens ook kunt gaan zwemmen als je niet op het park verblijft? Koop een kaartje bij de receptie en je kunt heerlijk genieten van de waterpret.

Subtropisch zwembad van Landal De Lommerbergen

Het subtropische zwembad van De Lommerbergen

Peuterbad bij Landal De Lommerbergen

Het peuterbad

Naar het buitenbad, Landal De Lommerbergen

Hier ga je naar het buitenbad

Het kinderdoebad, Landal De Lommerbergen

Het kinderdoebad met zandbak

Ingang van de waterglijbaan van het zwembad, Landal De Lommerbergen

De start van de waterglijbaan voor kinderen (met de veiligheidsvoorschriften)

Glijbaan in het subtropische zwembad, Landal De Lommerbergen

De grote waterglijbaan is leuk!

Het terras en de snackbar bij het zwembad, Landal De Lommerbergen

Kleurrijk terras en de snackbar in het zwembad

Kleedhokjes en kluisjes van het zwembad, Landal De Lommerbergen

De kleedhokjes en kluisjes in het zwembad

's avonds genieten in het zwembad, Landal De Lommerbergen

's Avonds is het ook genieten!

Wij zijn deze vakantie iedere dag wel in het zwembad te vinden, maar omdat het op dag één al zo druk was gaan we voornamelijk in de avonduren, dan is het wat rustiger. Rust vind je ook in de Exotic Garden. Deze bevindt zich in het zwembad en hier kun je gebruik maken van de snelbruiner, de infraroodcabine, heerlijk ontspannen in een kruidenbad, of – zoals wij – plaatsnemen in de stoomcabine.

Nog meer ontspanning vind je in het beautycentrum van het park. Wij hebben hier geen gebruik van gemaakt, maar ze bieden verschillende behandelingen. Volgende keer ga ik hier zeker ook voor!

Heb je honger? Dan hoef je trouwens het zwembad niet uit. Bij Beach Snack haal je iets lekkers, van een ijsje tot een drankje of een frietje.

Eten & drinken

Toch geen fan van eten in je zwemkleding? Dan snel omkleden en terug naar het Plaza. Hier vind je namelijk veel verschillende restaurants. Hier aten wij:

Il Pizza Pasta & Pizza  Zoon is groot fan van pizza en dus is dit het eerste restaurant wat we bezoeken. Het eten is hier lekker, de bediening vriendelijk (overal waar we deze week eten, trouwens) en de ambiance is gezellig.

Verder bezoeken we Restaurant De Steeds, wat iedere dag een buffet aanbiedt. Als je hier niets van je keuze vind dan weet ik het ook niet meer. Je kunt hier trouwens ook terecht voor een ontbijtje.

Eten in de Park Plaza, Landal De Lommerbergen

Het Grand Café: Één van de eetgelegenheden in de Park Plaza

Restaurant Steaks & Burgers hebben we niet geprobeerd, maar zag er wel goed uit. Wel bezochten we meerdere malen het Grand Café, en dan met name het terras. Genoeg keuze, lekkere koffie, mooi uitzicht. Misschien lag het aan het onverwachte mooie weer, maar ze leken hier wel wat onderbezet, waardoor er wat foutjes in de bestellingen slopen. Kan gebeuren.

Over onverwacht mooi weer gesproken: eigenlijk gourmetten wij altijd wel een keer als we bij Landal zijn, maar nog nooit deden we dat in oktober buiten!

Op de laatste dag halen we frites en snacks af bij de Snackbar. Welke ik gelijk bestempel als de Snackbar met de beste Landal frietjes!

Ontbijt, Landal De Lommerbergen

Ontbijtje met verse broodjes uit de Parkshop

Koken hebben we deze midweek niet zelf gedaan, maar had prima gekund. De keuken is goed genoeg uitgerust voor een lekkere maaltijd, en de ingrediënten hiervoor haal je bij de Parkshop. Waar je ook terechtkunt voor diverse arrangementen.

Dan nog een lunchtip van mijzelf: Pak wat spullen in of haal een heerlijk vers belegd broodje bij Bakker Bart in Reuver (het dorpje naast het park) of een echte Limburgse vlaai en eet deze op bij de veerpont vlakbij het park. En hiermee spring ik gelijk even naar ons volgende onderwerp.

De omgeving

We zijn namelijk in Limburg, het is prachtig weer en wat is er dan leuker dan een picknick aan de Maas, met uitzicht op de veerpont naar Kessel. Er zijn voldoende bankjes en het uitzicht is prachtig. Klaar met eten? Laat je dan naar de overkant varen. Daar ligt Kessel, een dorpje met een charmant centrum met leuke terrassen. De veerpont ligt trouwens op een kwartiertje wandelen van De Lommerbergen en voor € 0,30 per voetganger/inzittende brengt de vriendelijke kapitein je naar de overkant. Met de fiets of met de auto kan natuurlijk ook. Niet heel snel, wel heel leuk!

Uitzicht over de Maas, Landal De Lommerbergen

Het uitzicht over de Maas

Plekjes aan de Maas, Landal De Lommerbergen

Nóg meer leuke plekjes aan de Maas

Over snel gesproken, wist je dat het dorpje Swalmen (7km van het park) dé plek is voor fans van Max Verstappen? Hier vind je namelijk dé enige echte Max Verstappen store. Als je hier dan toch bent… Wij keken onze ogen uit. Zin om zelf te racen? Swalmen heeft ook een kartbaan!

Meer van het shoppen? Iets verderop, in Roermond vind je het Designer Outlet Centrum, waar je kunt shoppen tot je erbij neervalt en ook in Venlo barst het van de winkels en gezellige kroegjes. Daredevils bezoeken hier Klimpark Fun Forest. Iets verder noordwaarts ligt Arcen, een charmant dorp aan de Maas. Aanraders hier zijn de thermaalbaden en kasteeltuinen. Sluit af met iets lekkers bij een van de vele restaurants.

Voor een bezoekje aan een dierentuin of pretpark ga je naar Gaia Zoo in Kerkrade of naar Pretpark Toverland in Sevenum, op iets minder dan 40km van het park. Om hier te komen doorkruis je gelijk de Peel. Een prachtig bosrijk gebied waar je heerlijk kunt wandelen of fietsen.

Conclusie

Je leest het al, we hadden een herfstvakantie barstensvol plezier op Landal De Lommerbergen. Hoewel de reden dat ik dit park geboekt had (het vooruitzicht van koud weer) totaal niet op ging, ben ik toch heel blij dat ik voor dit park heb gekozen. Wat een prachtige ligging middenin het groen. Wat een vriendelijke mensen. En wat is Limburg toch een prachtige streek.

Dit park is geschikt voor jong en oud. Heb je kinderen die wat meer eisen stellen dan het standaard Landal zwembad biedt? Dan is dit je park. Wil je een wat uitgebreidere keuze in restaurants. Ook dán is dit je park. Het onderscheidt zich in het prachtige Park Plaza, waardoor het zomer en winter hier heerlijk vertoeven is.

De natuur van Landal De Lommerbergen

De mooie natuurlijke setting is zéker een pluspunt van Landal De Lommerbergen 

Bollo bij Landal De Lommerbergen

Bollo is er natuurlijk ook :)

Park Plaza van het vakantiepark

De Park Plaza

Avontureneiland, Landal De Lommerbergen

Buiten spelen en ravotten kan hier prima

Stel je wat meer eisen aan je bungalow, wil je bijvoorbeeld een bungalow met heel veel luxe, dan moet je hier niet zijn. De bungalows zijn prima, maar wel basic. En ben je slecht ter been, let er dan op dat er op dit park flinke hoogteverschillen zijn.

Ik zou niet aarzelen nog eens te boeken, want als het enige échte minpunt wat ik hier als park expert te melden heb tevens de reden is dat De Lommerbergen zo beeldschoon is…

Tot snel mooi Limburg!

Een weekend of korte vakantie bij Landal De Lommerbergen boeken? Bezoek de Landal De Lommerbergen pagina voor meer informatie, foto's, prijzen en beschikbaarheid.

Deel dit artikel via:   Facebook TwitterAuteur: Martinique Koevoets

Martinique Koevoets

Martinique — 1977. Vertaler en tekstschrijver. Levensgenieter uit Brabant. Vakantiepark-expert pur sang met als motto: hard werken, dan óók hard genieten. Bezocht in dat kader al menig vakantiepark samen met man en zoon.Gerelateerde artikelen

Browse op categorie

Volg Parkvakanties

Win een gratis weekend
naar Landal Het Land van Bartje!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een
verblijf in een luxe woning voor 6 personen
Bekijk actievoorwaarden
Landal Het Land van Bartje Landal Het Land van Bartje