Parkvakanties blog

Inspiratie voor je vakantie

Hof van Saksen krijgt grootste indoor waterglijbaan ter wereld

Artikel geschreven door: Redactie
Door Redactie op 15 mei 2017 — 3 minuten lezen
Hof van Saksen krijgt grootste indoor waterglijbaan ter wereld

Bungalowpark Hof van Saksen is momenteel druk bezig met de bouw van drie gave indoor glijbanen. Één daarvan wordt de grootste glijbaan ter wereld! In het najaar is de opening gepland. Wij van Parkvakanties zijn natuurlijk héél erg benieuwd!

Het Hof van Saksen, onderdeel van Landal GreenParks, ligt in het Drentse Nooitgedacht en mag zich met recht een luxe vakantieresort noemen. Wij hebben het zelf afgelopen maand mogen ervaren en hebben écht genoten van dit schitterende park. Een uitgebreide parkreview volgt uiteraard nog.

Nu was het zwembad al heel erg mooi met vooral een leuke wildwaterbaan, maar voor deze gloednieuwe waterglijbanen komen we graag nog eens terug. Tijdens ons verblijft hebben we al een glimp kunnen opvangen van de bouw van de nieuwe glijbanen en het zag er nu al spectaculair uit! Een hoge toren was al bijna klaar en een enorme trechter lag er naast.

Mooie uitbreiding van het Hof van Saksen zwembad

Wat kun je straks verwachten van deze nieuwe glijbanen bij het Hof van Saksen? Spanning en sensatie voor het hele gezin! In de onderstaande video vertelt Roland Roenbroek (algemeen directeur van het Hof van Saksen) je er meer over.

Met maar liefst 422 meter innovatief glijplezier wordt wereldwijd hoge ogen gegooid. De vierpersoons-bandenglijbaan vormt het klapstuk van het trio. Glij met het hele gezin naar beneden en laat je niet dol tollen in de enorme ‘trechter’, die een diameter van negentien meter telt! Of wat te denken van het tweede pronkstuk: de hoogste bandenglijbaan in de Benelux van maar liefst 18,5 meter?

Hoogste en steilste glijbaan

Ook aan adrenaline-zoekers is gedacht. Zij halen hun hart op met de hoogste en steilste speedslide van ons land. Nergens anders vind je zulke adembenemende en tegelijkertijd milieuvriendelijk doordachte creaties als deze, ontworpen door de gewaardeerde architect Cor Kalfsbeek.

Ziet er toch wel erg gaaf uit hè? Wat ons betreft een mooie toevoeging aan het Hof van Saksen zwembad en zodra het klaar is boeken wij zeker weten een weekend of midweekje om ze te gaan testen! Tijdens ons bezoek van afgelopen maand (april) hebben we ook enkele foto's gemaakt van de bouw en die willen we jullie niet onthouden.

De bouw van de nieuwe glijbanen voor het Hof van Saksen

De enorme trechter ligt al klaar. Op de achtergrond de toren waarvanuit de glijbanen vertrekken.

Nieuwe glijbaan Hof van Saksen

Zie je jezelf al terecht komen in déze trechter?

De bouw van de nieuwe glijbanen bij het Hof van Saksen in volle gang

De bouw van de nieuwe glijbanen bij het Hof van Saksen in volle gang

Het zwembad van het Hof van Saksen

Het zwembad van het Hof van Saksen

Hof van Saksen wildwaterbaan

En de wildwaterbaan blijft natuurlijk óók leuk!

Bijzonder stukje Drenthe

Vakantiepark Hof van Saksen biedt met zijn prachtige rietgedekte boerderijen een exclusief onderkomen waar jong en oud maximaal genieten. De accommodaties zijn van alle gemakken voorzien. Het park biedt een ruim scala aan sport- en ontspanningsfaciliteiten en met de vernieuwende ‘waterwereld’ zou je bijna vergeten dat ook de omgeving veel te bieden heeft.

Maak prachtige fiets- en wandeltochten in de omliggende Drentse nationale parken. Spot de hoogste boomtoppen van het nabijgelegen Boomkroonpad of breng een bezoek aan het Hunebedcentrum in Borger op de Drentse Hondsrug. Bereid je voor op een vakantie van topniveau, waarbij het voor de hele familie volop genieten is!

Deel dit artikel via:   Facebook Twitter Google+
Gerelateerde artikelen

Browse op categorie

Volg Parkvakanties