Parkvakanties blog

Inspiratie voor je vakantie

Parkreview: Vakantiepark Beerze Bulten

Artikel geschreven door: Josko Sostaric
Door Josko Sostaric op 17 juli 2017 — 11 minuten lezen
Parkreview: Vakantiepark Beerze Bulten

Is Vakantiepark Beerze Bulten bij het gelijknamige dorpje Beerze écht zo leuk als de verhalen doen geloven? Namens Parkvakanties ging vader Josko met zijn gezin op onderzoek uit. Lees hier hun ervaringen!

‘LEKKERRRRRR!’ tettert de man vanachter de balie van de take-away. Wil papa niet liever de smokey bacon burger in plaats van een gewone hamburger? Hij noteert onze bestelling. We zijn net aangekomen. Beerze Bulten is een paradijs voor kinderen. En dat zul je weten. Ook als volwassene. Als we in het huisje arriveren ploffen we neer. Het lijkt op een ouderwetse blokhut. Maar dan luxe. Vandaar de naam van dit type: Lodge. Klinkt lekker premium. En dat is het ook.

De lodge

De lodges staan nu drie jaar tussen de hoge bomen. Met televisie (flatscreen), vaatwasser en slimme ventilatiekanalen voor de toevoer van warme lucht, zijn ze helemaal up-to-date. Mocht het warme luchttoevoersysteem het onverhoopt laten afweten, dan is er de op afstand bedienbare gashaard. Compleet met robuuste namaak houtblokken. Ook in de winter moet het hier goed toeven zijn. Plak een gewei aan de muur en je waant je in Alaska. Zelfs de typische houtgeur ontbreekt niet. Alsof je in een sauna overnacht. Na een paar minuten ben je aan die geur gewend en de rest van ons verblijf merkten we het niet eens meer op.

Wat wel bijblijft is de voordeur van de lodge. De deur achter je dichttrekken is een workout op zich. De kamers zijn ruim, de bedden breed en lang genoeg zodat ook papa’s van 1.90 cm heerlijk kunnen slapen. Het ruwe hout van de wanden draagt bij aan de cosy Nordic look and feel: net een boomhut. Als Peter Pan een vakantiehuisje zou ontwerpen zou het er zo uitzien.

Vakantiepark Beerze Bulten Lodge

De Youpi! Lodge van binnen

De bosrijke omgeving van Beerze Bulten

De lodge, camping en overige accommodaties zijn mooi gelegen

Het park

Er zijn verschillende soorten huisjes op vakantiepark Beerze Bulten: futuristisch vormgeven Trek Inns, een groot familiehuis en glamping-tenten. De laatste zijn minstens zo ruim als de lodges, maar hebben een doek als dak in plaats van de spaanplaat overkapping die ons huisje heeft.

De huisjes op het park zijn in de minderheid. Negen van de tien overnachtingen vinden plaats in caravan of tent. Het vakantiepark is gericht op kinderen en logischerwijze autoluw. Auto’s blijven daarom (na het uitpakken van de koffers) achter op het parkeerterrein. Waar je op het park ook kijkt, tussen caravans of blokhutten, overal -maar dan ook overal- tref je speeltoestellen aan.

Voor wie iets anders wil dan zandbakken, schommels en wipkippen zijn er de visplekjes aan de oever van (een zijtak van) de Vecht, een kano-steiger en meerdere sportvelden. Daar trap je een balletje, kun je basketballen, midgetgolfen, tennissen of meedoen aan georganiseerde buitenactiviteiten (denk aan speurtochten, wedstrijden etc.)

De Trek-in accommodatie van Beerze Bulten

De bijzonder vormgegeven Trek-in accommodatie van Beerze Bulten

Speeltuin, Beerze Bulten

Één van de vele speeltuintjes

Sportveldje bij het Giga Konijnenhol

Sportveldje bij het Giga Konijnenhol

Sanitairgebouw van Beerze Bulten

Sanitairgebouw van Beerze Bulten

Wasserette, Beerze Bulten

Wasserette

De omgeving

Wie cultuur wil snuiven is in de directe omgeving niet op de juiste plek. De dichtstbijzijnde interessante musea bevinden zich in Zwolle. Een half uurtje rijden. De bosrijke natuur biedt meer plezier, vooral voor fietsers zijn er leuke voorzieningen. Denk aan lieflijke koffietentjes langs lichtglooiende akkers en veldjes waar je vrij bessen kunt plukken.

Tip: wie dertig kilometer naar het oosten rijdt, komt door een bosrijk gebied met middenin het groen het dorpje Uelsen, Duitsland. Hier komen Nederlanders goedkope drank en benzine inslaan. Wij kwamen er voor Landbackerei Wintering. De bakker heeft een uitgebreide keuze aan brood en banket en op het terras geniet je van een stevige lunch. Leuk voor de kinderen: in steenkolen Duits afrekenen bij de geduldige Duitse kassajuffrouw.

Het Giga Konijnenveld (buiten)

Hoogtepunt van het speelplezier in Beerze Bulten vormt de zandverstuiving in het midden van het park. Tussen de kunstduinen ligt een plas ondiep water met bouwwerken op houten palen. Onderling zijn de plateaus verbonden met touwladders. Een paar meisjes manoeuvreren op een vlot over het water. Het plezier straalt van hun gezichten.

Het diepste punt van de plas is 80 cm. Diep genoeg om zomers lekker in af te koelen. En diep genoeg om in te verdrinken. Iets om in je achterhoofd te houden als je met erg jonge kinderen komt. In dat geval is het buitenzwembad een veiliger alternatief. Maar ben je op zoek naar avontuur, dan zit je goed tussen het zand.

Het Giga Konijnenveld van Beerze Bulten

Het Giga Konijnenveld van Beerze Bulten

Giga Konijnenveld van Beerze Bulten

Speelplezier voor de kinderen

Breekt de zon door dan voelt het zelfs even alsof je op een Bounty eiland rondloopt. Trekt er een wolk voor de zon, dan verandert het Bounty eiland in een asgrauw maanlandschap. Een kniesoor die daarop let. Als het in Beerze Bulten regent ga je gewoon naar het binnenzwembad of naar het Giga Konijnenhol.

Het Giga Konijnenhol (binnen)

In april 2017 is het verbouwde konijnenhol geopend. Wij bezochten het park begin juli. Het is een stuk groter geworden. De bijzondere naam slaat op de giga-overkapping van graszoden. Daaronder gaat een mega-ballenbad met giga-glijbanen, een bowlingbaan en het theater schuil. Kinderen kruipen er door gaten en tunnels, klauteren over touwladders en ravotten met skippyballen zo groot als een kinderwagens. Wild genoeg voor onze zesjarige boef.

Leek de lodge ontworpen door Peter Pan, het Giga Konijnenhol lijkt te zijn bedacht door Frodo. Het doet in alles denken aan de woonplaats van de Hobbits. Bovenaan steekt een toren uit. Daaruit hangt een glijbaan die van binnen naar buiten cirkelt en weer terug. ‘Te langzaam’ klaagt onze dochter. ‘En mijn jurk gaat ervan omhoog.’ Je kunt niet alles hebben. Maar veel scheelt het niet in Beerze Bulten. Hier droom je als kind van. En het personeel doet er alles aan om die droom levend te houden. Vergeet de amateuristische animatieteams die je op sommige campings aantreft. Hier geen kauwgomkauwende hangjongeren die meer oog voor elkaar hebben dan voor de kinderen die je bij hen achterlaat. In Beerze Bulten loopt geen kind aan een medewerker voorbij zonder een high five te krijgen.

In het theater (onder hetzelfde Hobbitdak) worden musicals opgevoerd. Vergeet Joop van den Ende. Het toneelspel dat hier in de provincie wordt opgevoerd staat garant voor ademloos kijkplezier voor groot en klein.

De ingang van het Giga Konijnenhol, Beerze Bulten

De ingang van het Giga Konijnenhol

Het Giga Konijnenhol, Vakantiepark Beerze Bulten

Spelen in het Giga Konijnenhol 

Mascotte en Giga Knuffelkonijn Bultje

Optreden van Giga Knuffelkonijn en Beerze Bulten mascotte Bultje 

Musical & Theater. Beerze Bulten

Musical & Theater, Beerze Bulten

Zwembad, sauna en spa (binnen en buiten)

Als er één ding is dat irritant is in Beerze Bulten, dan zijn het de toegangspoortjes bij de ingang van zwembad en mega-ballenbak. Het armbandje dat toegang verschaft werkt alleen als je het op de millimeter nauwkeurig voor de zuil ernaast houdt. En zelfs dan weigeren de poortjes vaak dienst. Gevolg is dat kinderen andere creatieve oplossingen vinden om binnen te komen. Of personeel dat het hek naast het poortje open zet.

Maar goed, ben je eenmaal binnen dan is het ook in het zwembad goed toeven. Met twee flinke glijbanen, een bubbelbad en uitgebreid peuterfaciliteiten (miniglijbanen en nagemaakt zandstrandje) voldoet het binnenbad prima. Vergelijk het niet met een spectaculair subtropisch zwemparadijs. Daarvoor zul je naar een andere vakantiepark moeten gaan.

Het buitenbad is zwemmend bereikbaar via een korte tunnel. Daar zorgen drie geschakelde glijbanen voor nog meer speelplezier. Ook daar weer goede (gescheiden) voorzieningen voor de allerkleinsten. Ouders beleven plezier in de zoutgrot en er zijn verschillende wellness-arrangementen beschikbaar. Denk aan beautybehandelingen, sauna’s en massages.

De ingang van het Beerze Bulten zwembad & wellness

De ingang van het Beerze Bulten zwembad & wellness

Beerze Bulten zwembad

Het kinderbadje

Vakantiepark Beerze Bulten buitenzwembad

Het buitenbad met leuke glijbaan

Ook leuk: bootcamp en yoga-activiteiten vormen de tegenhanger van de kinderanimatieprogramma’s. Wie zegt dat Beerze Bulten alleen aan kinderen heeft gedacht doet het vakantiepark tekort. Wij arriveerden in het voorseizoen en konden helaas alleen beperkt gebruik maken van het zwembad: ’s Middags waren de schoolzwemmende kinderen aan de beurt.

Campingwinkel

Dat we in het voorseizoen arriveerden (begin juli) betekende ook dat de winkel op de camping alleen ’s ochtends geopend was. Ben je niet op tijd, dan is het even rijden naar de eerste echte supermarkt in de buurt. Harderberg en Ommen liggen 10 kilometer verderop. In het campingwinkeltje vindt de vroege vogel echter alles wat hij nodig heeft. Verse groenten (van biologische producten hebben ze hier nog niet gehoord), huishoudelijke artikelen, maar bijvoorbeeld ook een keur aan broodjes van de echte bakker. ‘Niet aanzitten kinderen’ waarschuwt een strenge meneer achter de schappen het gezin voor ons. Het is de eerste keer dat we kinderen op het vakantiepark beteuterd zie kijken. Maar ach, hygiëne is ook belangrijk.

Het broodassortiment is ruim voor zo’n kleine winkel en kwalitatief prima in orde. Bestellen vooraf is verstandig, anders ontbreekt wellicht precies het broodje waar je naar op zoek bent. Het is duidelijk dat er een echte bakker aan het werk is geweest. Het is lang geleden dat we zulke goede croissants hebben gegeten. Bij de grote supermarkten tref je schilferige en te donkere exemplaren aan (croissant-noir, grappen wij thuis altijd). Maar in de campingwinkel in Beerze Bulten zijn de croissants goudkleurig en knapperig. Een pluim!

Beerze Bulten supermarkt ingang

De parkwinkel van Beerze Bulten

Campingwinkel Beerze Bulten

Voldoende keus in de supermarkt

Broodjes in vakantiepark Beerze Bulten

Broodjes.. wees er op tijd bij

Héérlijk croissantje

Héérlijk croissantje

Eten & Drinken

In het Giga Konijnenhol is ook plek voor ouders: loungebanken, hoge tafels, lage tafels, genoeg plekken om rond te hangen en de tijd door te komen die de kinderen nodig hebben om zich te vermaken. Geen opdringerige serveersters die om de haverklap een bestelling willen opnemen (dat is fijn), maar ook niemand in de buurt als we wel een glas thee willen bestellen (dat is minder fijn aan zelfbediening). Het eten en drinken dat ze hier serveren is prima in orde. Healthy food hoef je niet te verwachten, het zijn vooral snacks en pizza’s. De laatste zijn een aanrader.

Minpunt is de harde hoempapamuziek. Op een gegeven moment kruipt de herrie onder je huid. Afleiding is er weinig, de wifi is van matige kwaliteit. Je kunt tegen betaling gebruik maken van het gesloten wifinetwerk. Dat werkt wel goed. Ook in de huisjes. Keuzes, keuzes.

Lekkere pizza's bij Beerze Bulten

De pizza's zijn goed

Prima zitplekken voor de ouders in het Giga Konijnenhol

Prima zitplekken voor de ouders in het Giga Konijnenhol

Het restaurant in het Giga Konijnenhol

Het restaurant in het Giga Konijnenhol

Wat opvalt is de servicegerichte houding van medewerkers. Op onze vraag naar de bereidingswijze van de maaltijden kregen we een rondleiding in de keuken. Het zit ‘m in die kleine dingen. Onze jongste liet zijn afgekloven lolly vallen. En direct stond er een medewerker klaar met een nieuwe. Hier moet je oog voor hebben. Het zal te maken hebben met het aannamebeleid van de directie. Ook medewerkers zonder vast dienstverband hebben allemaal een serieuze opleiding in recreatie of toerisme.

Conclusie

Zijn er dan geen echte verbeterpunten op een slecht functionerende deur- en douchekop na? Jawel. Op het terras van de brasserie is roken niet alleen toegestaan, het wordt met de asbakken op tafels zelfs gestimuleerd. ‘Op verzoek van onze vaste gasten’ mompelt een serveerster beschaamd als we haar ernaar vragen. Zo eten we knarsetandend heerlijk schnitzels en een iets te donker gebakken pannenkoek, terwijl onze kinderen meeroken met de sigaretten van de dame aan de tafel achter ons.

Op het terras ben je getuige van nog een onveilige situatie: de hoofdingang van het vakantiepark, pal tegenover het terras, is de enige mogelijkheid voor kinderen om het zwembad te bereiken. Daarvoor moeten de kleintjes eerst tussen de slagbomen van de toegangspoorten door manoeuvreren. Zeker met het binnenrijden van auto’s met caravans kan dit tot gevaarlijke situaties leiden.

Het terras van de brasserie, Beerze Bulten

Het terras van de brasserie

Activiteiten voor de kinderen, Beerze Bulten

Volop activiteiten voor de kinderen

De midgetgolfbaan, Vakantiepark Beerze Bulten

Er kan ook een potje midgetgolf gespeeld worden

Nu we toch aan het muggenziften zijn: hoe gezond is al dat geperste verlijmde hout dat als dak van de lodges dienst doet eigenlijk? En hoe diervriendelijk en ecologisch verantwoord zijn de producten in de campingwinkel en de horecavoorzieningen? Maar goed, door de beugel genomen is Beerze Bulten een fantastisch vakantiepark voor gezinnen met kinderen. Niet alleen voor kinderen. Wel vooral voor kinderen. Gezinnen zonder kids zijn wij niet tegengekomen. En als het om kinderen gaat zul je het niet snel beter treffen.

Kennissen waarschuwden ons al: na Beerze Bulten valt alles op kindergebied tegen. En dat klopt. Het park ligt er goed verzorgd bij en de medewerkers zetten net dat stapje extra. Die service maakt het verschil. Natuurlijk worden papa’s wel eens kriegel van harde muziek, of als ze bij het bestellen van een hamburger het gevoel krijgen dat Paul de Leeuw achter de kassa staat. Maar in Beerze Bulten gaat het niet om papa’s, maar om kinderen. En zo hoort dat.

Een weekend of korte vakantie Beerze Bulten boeken? Bezoek de Beerze Bulten pagina voor meer informatie, foto's, prijzen en beschikbaarheid.

Deel dit artikel via:   Facebook Twitter Google+
Gerelateerde artikelen

Browse op categorie

Volg Parkvakanties