Parkvakanties blog

Inspiratie voor je vakantie

VIDEO: Het Aqua Mundo zwembad van Center Parcs De Huttenheugte

Artikel geschreven door: Redactie
Door Redactie op 26 november 2018 — 3 minuten lezen
VIDEO: Het Aqua Mundo zwembad van Center Parcs De Huttenheugte

Is het zwembad van Center Parcs De Huttenheugte leuk? Echt wel! Bekijk hier ons filmpje van de spectaculaire Huttenheugte Aqua Mundo maar! Alles staat er op: van wildwaterbaan tot golfslagbad tot grote glijbaan. Like!

Ben jij al eens op Center Parcs De Huttenheugte geweest? Zo niet: zeker gaan, want De Huttenheugte is een enorm fijn vakantiepark in Drenthe. Echt zó'n typisch Center Parcs bungalowpark ook. Je weet wel, met van die gezellige witte bungalows gelegen tussen het groen en rondom veel waterpartijen. Een tropische Market Dome vol entertainment, shops en vermaak voor jong en oud ontbreekt ook niet. Maar natuurlijk ben jij vooral benieuwd naar het allerbelangrijkste, hét Aqua Mundo zwembad! Wel we verklappen alvast: die is té gek!

Parkvakanties was tijdens de vakantie te gast op de Huttenheugte (lees onze Huttenheugte review) en we hebben volop genoten van het zwembad. Bekijk hier ons flitsende filmpje met al onze ervaringen!

Aqua Mundo zwembad van De Huttenheugte

Héérlijk zwembad toch? Onze kinderen en ook wij zelf vonden hem erg gaaf. Nu zijn de zwembaden van Center Parcs eigenlijk altijd erg spectaculair, maar de Aqua Mundo van De Huttenheugte rekenen wij toch zeker tot één van de leukste zwembaden van Center Parcs. Of eigenlijk zelfs heel Nederland! 

Vroeger, toen wij zelf kleine kinderen waren, kwamen wij ook wel op Center Parcs De Huttenheugte. Een beetje nostaligsch waren we dus wel toen we voor het eerst binnenkwamen. Nu heeft het zwembad sindsdien echt wel de nodige veranderingen ondergaan, maar het is toch nog wel herkenbaar met die grote glijbaan in het midden, het golfslagbad en vooral het dak van het zwembad met die grote spanten van donker hout. 

Al met al wel herkenbaar dus en extra leuk om nu met onze eigen kinderen dit zwembad te mogen ervaren. Wat vooral opvalt is de prachtige tropische aankleding van het zwembad. Lekker veel groene beplanting, rotsen, beelden, een grote touwbrug over het golfslagbad en nog veel meer. Subtropisch is ook de temperatuur, lekker aangenaam. En het water? Zó mooi blauw!

Goed en dan de attracties. Want die zijn er in overvloed! Favoriet blijft toch de wildwaterbaan. Deze loopt deels buiten en deels binnen. Je begint buiten met een paar toffe versnellingen en bochten. En dan ga je via een tunnel glijbaan naar binnen. Door een soort grot kom je en daarna ben je weer in het zwembad, waar je nog een paar mooie afdalingen (o.a. onder een waterval door) staan te wachten. Een topper!

De grote glijbaan in het midden van het zwembad is ook leuk. Al was het alleen al voor het uitzicht. Als je de draaitrap oploopt krijg je een steeds mooier uitzicht over het zwembad. Je ziet zo mooi dat het eigenlijk best een compact zwembad is, maar dat alles heel slim is ingedeeld. De glijbaan zelf is ook tof. Hij is helemaal dicht (niet donker) en je bent, na de nodige leuke bochten, in no-time beneden.

Het grote golfslagbad mag je ook niet missen. De golven zijn voor Center Parcs begrippen hier best hoog!

Verder is er nog een mooi buitenbad (hier eindigt ook een leuke snelle glijbaan), een 25 meter bad met een korte stroomversnelling, bubbelbaden en een sauna.

Het Huttenheugte zwembad is ook zeker kindvriendelijk. Voor baby's, kleuters en peuters zijn er leuke speelelementen in twee aparte peuterbadjes.

Conclusie: het zwembad van Center Parcs De Huttenheugte is een aanrader. 5 sterren. Wij komen zeker nog eens terug!

Deel dit artikel via:   Facebook TwitterAuteur: Redactie

Redactie

De Parkvakanties redactie onder leiding van Suzanne van Duijn. Boordevol vakantiepark inspiratie, ervaringen, tips, nieuws & méér. Wij ♥ van vakantieparken!Gerelateerde artikelen

Browse op categorie

Volg Parkvakanties

Win een gratis weekend
naar Landal Het Land van Bartje!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een
verblijf in een luxe woning voor 6 personen
Bekijk actievoorwaarden
Landal Het Land van Bartje Landal Het Land van Bartje