Parkvakanties blog

Inspiratie voor je vakantie

Nationaal Park De Biesbosch: Natuur én avontuur

Artikel geschreven door: Redactie
Door Redactie op 07 juni 2017 — 3 minuten lezen
Nationaal Park De Biesbosch: Natuur én avontuur

De Biesbosch is een prachtig gebied waar jong en oud dichter bij de natuur komen. Met een grote variatie aan activiteiten beleef je er onvergetelijke avonturen!

Op de grens van Noord-Brabant en Zuid-Holland vind je het waterrijke natuurpark De Biesbosch. Dit zoetwatergetijden-gebied staat bekend om zijn kreken en wilgenvloed-bossen. Grofweg is het nationaal park in te delen in vier gebieden. Het meest noordelijk vind je de Sliedrechtse Biesbosch waar je één van Nederlands’ laatste intacte systemen van rivierduinen vindt.

Het westelijke en meest vogelrijke deel is de Hollandse Biesbosch. De Brabantse Biesbosch zuidwaards is het grootste deel van het nationaal park en herken je aan de door brede kreken omgeven, uitgestrekte wilgenbossen.

De waterwegen van De Biesbosch

De waterwegen van De Biesbosch 

Tot slot vind je in het noorden van de Brabantse Biesbosch eilandpolders die gescheiden worden door getijden-geulen. Al het natuurschoon leeft letterlijk op het ritme van eb en vloed. Een unieke ervaring die je niet mag missen!

Ga het water op!

Het dichtst bij de natuur kom je in De Biesbosch via het water. Laat je rondvaren onder begeleiding van een gids of boswachter, peddel in een kano of ontdek al SUP’pend (stand up paddling) dit bijzonder stukje Nederland. Of je kunt zelf een boot huren in de Biesbosch.

Heb je een eigen boot? Vaar dan De Biesbosch binnen via het Hollandse Diep, de Amer, de Nieuwe Merwede of de Beneden Merwede. Informeer van te voren goed naar het getijdenverschil. Het is belangrijk om rekening te houden met ondiepten, stroming en afstanden in dit grote natuurgebied. Voor maximaal drie nachten mag je op één plek voor anker gaan. Ideaal voor een ontspannen weekendje weg of romantische nacht in deze prachtige wildernis.

Boot tochtje in De Bieschbosch

Boot tochtje in De Bieschbosch

Ben je een sportvisser? Dan gooi je in De Biesbosch op diverse plekken je hengel uit.

De Biesbosch op het droge

Houd je liever voet aan wal? Wellicht een spoiler, maar ook op land heb je in De Biesbosch rekening te houden met natte voeten op de onverharde, en daardoor mogelijk modderige, wandelpaden. Wanneer je hier niet voor terugdeinst, loop dan één van de vele schitterende wandelroutes. Of je nou een ommetje maakt van drie of een stevige hike van vijftien kilometer, de omgeving doet je verbazen, elke stap opnieuw. Voorzie jezelf van stevig schoeisel en draag een lange broek om tekenbeten te voorkomen.

Uitkijkpunt voor vogelspotters

Uitkijkpunt voor vogelspotters

Een bever zwemt in De Biesbosch

Een bever zwemt in De Biesbosch

Ga daarnaast zeker niet op pad zonder camera en verrekijker. Tussen het spotten van vogels en bevers door speel je samen met je kids in één van de vele speelbossen en -tuinen. Een waar mini-jungle-avontuur in eigen land. En dat helemaal gratis!

De omgeving van de Biesbosch

Fietsen doe je in De Biesbosch via fietsknooppunten. Deze liggen vooral in het gebied rondom het nationaal park, omdat het gebied zelf geen verbindingswegen of bruggen kent.

Wil je de natuur combineren met bruisende stad-vibes? Maak dan een dagtrip naar het nabijgelegen Dordrecht, Sliedrecht en Breda. Het Zuid-Hollandse Kinderdijk, bekend om zijn negentien Kinderdijkse molens, ligt eveneens op steenworp afstand van De Biesbosch en is het bekijken meer dan waard.

Molens aan de Kinderdijk

Molens aan de Kinderdijk

Kortom, een bezoek aan De Biesbosch is een natuurbeleving die je nog lang zal herinneren.

Resort De Biesbosch

Wil je optimaal genieten van al het moois wat De Biesbosch en haar omgeving heeft te bieden? Boek dan een verblijf in Resort De Biesbosch. Dit vakantiepark ligt direct aan natuurgebied De Hollandse Biesbosch én op een steenworp afstand van de gezellige stad Dordrecht. Het park is een ideale uitvalsbasis voor wandelingen, fietsritjes en tochtjes met de boot door het mooie natuurgebied. 

Resort De Biesbosch beschikt over een eigen jachthaven waar je zó (met een gehuurde boot bijvoorbeeld) de natuur in kunt varen. Héérlijk! Het park heeft verder een lekker overdekt zwembad, tennisbanen, veel leuke activiteiten, speeltuinen en animatie voor de kinderen. Fietsen huur je ook gewoon op het park zelf.

Chalet in Resort De Biesbosch

Chalet in Resort De Biesbosch

Qua huisjes zit het ook goed in Resort Biesbosch. Je slaapt hier in gezellige chalets die variëren van goedkoop tot lekker luxe. Voor ieder wat wils!

Deel dit artikel via:   Facebook Twitter Google+Auteur: Redactie

Redactie

De Parkvakanties redactie onder leiding van Suzanne van Duijn. Boordevol vakantiepark inspiratie, ervaringen, tips, nieuws & méér. Wij ♥ van vakantieparken!Gerelateerde artikelen

Browse op categorie

Volg Parkvakanties