Parkvakanties blog

Inspiratie voor je vakantie

Eén met de natuur op Droompark De Zanding

Artikel geschreven door: Sanne Bakker
Door Sanne Bakker op 06 september 2017 — 5 minuten lezen
Eén met de natuur op Droompark De Zanding

Ben je op zoek naar een fijn vakantiepark in Gelderland? Wij tippen: Droompark De Zanding. Dit bungalowpark ligt direct aan de Veluwe, heeft mooie huizen en beschikt over uitstekende faciliteiten als een modern overdekt zwembad, een fijn recreatiemeer en een goed restaurant!

Droompark de Zanding ligt nabij Otterlo en Nationaal Park de Hoge Veluwe. Het is de ideale bestemming om te verblijven middenin de natuur.

Droomparken

“Wat is het toch mooi in Nederland”, denk ik terwijl ik dwars over de Veluwe rijdt. Net buiten de hekken van Nationaal Park de Hoge Veluwe ligt het vakantiepark Droompark de Zanding. Van oorsprong een natuurcamping en sinds enkele jaren een prachtige vakantiebestemming in de natuur.

De ingang van Droompark De Zanding

De ingang van het park

Huisjes aan het water, Droompark de Zanding

Mooi gelegen huisjes aan het water

Hier kom je als gast vooral om te genieten van de omgeving. Wandelen, fietsen of een cultureel bezoek aan het Kröller-Müller Museum en daarnaast zeer comfortabel verblijven in een bungalow of chalet.

Mijn Cube bungalow op Droompark de Zanding

Droompark de Zanding heeft meerdere accommodaties in de verhuur. “Zal ik in zo’n mooie bungalow aan het meertje zitten?” denk ik terwijl ik de receptie inloop om de sleutel op te halen. Helaas… ik had toch het type Cube geboekt (ook prachtig hoor!). 

Het begint al te schemeren (het was midden november) en ik start de zoektocht naar mijn Cube. Dat lijkt in het schemer zelfs al een uitdaging, het park is namelijk heel minimaal verlicht vanwege de lichtvervuiling en dus de bescherming van de natuur. Ik weet uiteindelijk de sleutel in het slot te steken en ben zeker versteld van mijn spiksplinternieuwe Cube bungalow.

Cube bungalow op Droompark De Zanding

Onze Cube bungalow was prachtig!

De keuken van onze bungalow, Droompark de Zanding

De keuken van onze bungalow

Zit hoek bungalow cube, Droompark de Zanding

En de gezellige zithoek

Woonkamer cube bungalow, Droompark de Zanding

Lekker knus!

Badkamer van het huisje, Droompark de Zanding

Moderne badkamer

Een knusse woonkamer met stoere meubelen, eenvoudig keukenblokje, twee slaapkamers en een badkamer. Inloggen op het Wifi gaat in enkele seconden en er staat zelfs nog een flesje wijn klaar! Dat gaat wel lukken hier de komende dagen :)

Ontbijten bij Restaurant ‘Aan het Strand’

Een luxe die ik mijzelf op dit park in de natuur gun is een ‘hotelontbijt’ bij het parkrestaurant ‘Aan het Strand’. Bij het ochtendgloren en een heerlijk vers gekookt eitje en knisperend croissantje kijk ik uit over de ‘Zanding’. De goedlachse bediende zet verse koffie, tipt ons mooie wandelroutes in de omgeving en vertelt dat hij gisteravond nog een moederzwijn zag met drie kleine jongen, aan de rand van het park!

Vakantiepark bij Nationaal Park de Hoge Veluwe

We gaan op pad want het Nationale Park De Hoge Veluwe lonkt. De entree van het natuurgebied ligt nog op geen tien minuten lopen vanaf Droompark de Zanding. Bij de entree gekomen pakken we de bekende gratis Witte Fiets en maken een prachtige tour. We fietsen langs het Jachtslot Sint Hubertus, gemaakt door architect Berlage, dat je op gezette tijden met een rondleiding kunt bezoeken.

Gratis fietsen van het Nationale Park De Hoge Veluwe

De witte fietsen bij Nationale Park De Hoge Veluwe staan al klaar!

Jachthuis Sint-Hubertus

Jachthuis Sint-Hubertus

Beeldentuin van het Kröller-Müller Museum

Beeldentuin van het Kröller-Müller Museum

Kröller-Müller Museum, Van Gogh

Het Kröller-Müller Museum heeft de op één na grootste Van Gogh-verzameling van de wereld

Daarna zetten we koers richting het Kröller-Müller Museum, waar een omvangrijke tentoonstelling van Van Gogh’s te bezien is. Grote groepen Aziatische toeristen reizen af naar de Veluwe om deze cultuurschatten te zien. Ook de beeldentuin van het museum is prachtig om in rond te dwalen. Daarna pakken we onze fietsen weer op en verkennen een ander gedeelte van dit mooie stukje Veluwe. Een aanrader!

Wellnessfaciliteiten Droompark de Zanding

Na zo’n actieve dag buiten is het weer fijn thuiskomen op Droompark de Zanding. Niet in de laatste plaats omdat het park eigen wellness faciliteiten biedt!

Aangezien het toch november is, is het wel zo fijn om de spieren even te laten opwarmen in de Infraroodsauna en het Turks stoombad. Voor het gebruik van de wellnessfaciliteiten betaal je bij de receptie, 12,50 euro per gast. Ik neem mijn boek mee en plof neer op de warme banken. Ik doezel al bijna in slaap, maar mijn maag houdt me nog wakker.

Wild diner bij De Waldhoorn

Die knorrende maag, ach ja; er moet nog gegeten worden. Ons oog is eerder de middag gevallen op het wildmenu bij De Waldhoorn in het dorpje Otterlo. Zeker omdat we in november verblijven, is dit natuurlijk wel de tijd van het jaar.

Restaurant de Waldhorn in Otterlo

Restaurant de Waldhorn in Otterlo

Na een korte wandeling schuiven we aan voor een heerlijk wildmenu met een stoofpotje, aardappeltjes en rode kool. Dit smaakt fantastisch. Als kers op de taart krijgen we er een Veluws biertje bij. Rozig en wel keren we terug naar het park.

Wandelen op de Hoge Veluwe

De volgende ochtend worden we alweer wakker voor de laatste dag op Droompark de Zanding. Aangezien we gisteren veel gefietst hebben in Nationaal Park de Hoge Veluwe trekken we nu de wandelschoenen aan. We kiezen op advies van de receptie een route van twaalf kilometer die met behulp van de markeringen eenvoudig te volgen is.

Droompark de Zanding

De mooie ligging van Droompark de Zanding

En dan is ons weekendjeweg alweer afgelopen. We leveren onze sleutels in bij de receptie en beginnen geheel herboren aan de terugreis. De Zanding mag zich wat ons betreft met recht een droompark noemen!

Deel dit artikel via:   Facebook TwitterAuteur: Sanne Bakker

Sanne Bakker

Sanne — 1989. Eigenaar van een online uitgeverij en reisblog. Mix & matcht alle soorten vakanties en reizen. Met familie of vrienden meestal een parkvakantie. Favoriete park? Op de Veluwe, dichtbij de natuur!Gerelateerde artikelen

Browse op categorie

Volg Parkvakanties

Win een gratis weekend
naar Landal Het Land van Bartje!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een
verblijf in een luxe woning voor 6 personen
Bekijk actievoorwaarden
Landal Het Land van Bartje Landal Het Land van Bartje