Parkvakanties blog

Inspiratie voor je vakantie

VIDEO: Vakantiepark Landal Esonstad in beeld

Artikel geschreven door: Laurens Taekema
Door Laurens Taekema op 14 juni 2019 — 2 minuten lezen
VIDEO: Vakantiepark Landal Esonstad in beeld

Het Friese vakantiepark Landal Estonstad is écht een heel tof park! De fantastische ligging bij het Lauwersmeer én de Waddenzee is uniek, maar ook het park zelf - dat is opgebouwd als Oudfries vestingstadje - is te gek. En er is zó veel leuks te doen! Bekijk onze video maar!

Landal Esonstad is verrassend leuk. Dát hebben wij zelf ervaren tijdens ons weekendjeweg op Esonstad. We schreven er al een artikel over, maar mocht je daardoor nog niet overtuigd zijn: bekijk dan even ons filmpje. Hierin kun je goed zien hoe leuk Landal Esonstad wel niet is. Dat vestingstadje met Oudfriese huisjes (en de luxe terpwoningen), het mooie marktplein met karakteristiek gebouw De Waegh (met lekkere brasserie), het te gekke indoor speelparadijs en natuurlijk het zwembad... wij zijn fan! 

Onze ervaring: "Wij komen terug!"

Na ons bezoek aan Landal Esonstad was één ding zonder meer duidelijk: "Hier willen we nog een keer heen!". Zowel de kinderen als wij zelf waren het hier roerend over eens. Wij vonden zelf vooral de omgeving geweldig. Landal Esonstad is een heel waterrijk park. Het gehele park is omringd met water en je hebt vanuit je huis (of je nu in het vestingstadje verblijft of in een terpwoning) altijd wel zicht op het water. 

Maar het mooiste is dat je vanuit Esonstad zo op een boot kunt stappen en het Lauwersmeer kunt verkennen. Natuurlijk kun je ook een plons nemen (er is een strandje!). Stiekem nog leuker is het om (ook vanuit Esonstad weer) met een boot het Wad op te gaan. Spot zeehonden en vogels of loop op een zandplaat! Alsof dat nog niet genoeg is, is het ook nog mogelijk om rechtstreeks naar het Waddeneiland Schiermonnikoog te varen voor een leuk dagje uit.

Op het vakantiepark zelf is overigens ook veel te doen hoor. Er is een overdekt zwembad (niet heel groot, maar prima), een heel gaaf indoor speelparadijs, een Bollo Kids Club, een spijkerdorp om lekker te timmeren, meerdere speeltuinen en er is een golfbaan. Uiteraard zijn er ook allerlei watersporten mogelijk. Aan restaurants ook geen gebrek op Landal Esonstad. Naast de Brasserie is er een Italiaans restaurant, een pannenkoekrestaurant en een snackbar. Prima geregeld!

Kortom, Landal Esonstad: DOEN!

Deel dit artikel via:   Facebook TwitterAuteur: Laurens Taekema

Laurens Taekema

Laurens — 1979. Oprichter van Parkvakanties. Sport graag veel: wielrennen óf schaatsen. Drinkt: groe­ne thee man­go & ko­kos. Eet: vegetarisch. Vakantie = avontuur met het gezin, ver weg of dichtbij!Gerelateerde artikelen

Browse op categorie

Volg Parkvakanties

Win een gratis weekend
naar Landal Het Land van Bartje!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een
verblijf in een luxe woning voor 6 personen
Bekijk actievoorwaarden
Landal Het Land van Bartje Landal Het Land van Bartje