Parkvakanties blog

Inspiratie voor je vakantie

Landal Kielder Waterside tweede Landal park in Engeland

Artikel geschreven door: Redactie
Door Redactie op 17 maart 2017 — 3 minuten lezen
Landal Kielder Waterside tweede Landal park in Engeland

Landal GreenParks heeft opnieuw een vakantiepark toegevoegd in Engeland. Landal Kielder Waterside is het tweede vakantiepark van Landal in Engeland.

Eerder dit jaar opende Landal al de deuren van Landal Darwin Forest en nu is het de beurt van vakantiepark nummer twee. De nieuwste aanwinst van Landal heet Landal Kielder Waterside. Het park ligt op de grens van Engeland en Schotland, midden in de prachtige natuur. 

Landal Kielder Waterside

Kielder Waterside ligt op slechts 75 kilometer van de veerdiensthaven van Newcastle in het Northumberland National Park. Net als Landal Darwin Forest, dat in het Peak District National Park ligt, kun je hier ook optimaal genieten van de natuur. Het idyllisch gelegen Kielder Waterside vormt dus een waardevolle aanvulling om nog meer van het dichtbij huis liggende Groot-Brittanië te ontdekken!

Indoor én outdoor, voor ieder wat wils

Het vakantiepark Kielder Waterside biedt de perfecte balans tussen inspanning en ontspanning.

Outdoor liefhebbers halen hun hart op met activiteiten als boogschieten, hoverboarden, skelteren en het lopen of fietsen van trails in de uitgestrekte natuur. Voor de nodige verkoeling neem je een frisse duik in het overdekte zwembad, terwijl de kids plezier maken in de speeltuinen op het park.

’s Avonds ga je voor een welverdiend hapje en drankje met het hele gezin naar restaurant The Boat Inn of Café on the Water. Wil je een momentje voor jezelf? Dan vind je in het sauna en wellness centrum een oase van rust.

Natuur rondom Landal Kielder Waterside

Fietsen in de natuur rondom Landal Kielder Waterside

Bungalow chalet in Landal Kielder Waterside

Bungalow chalet in Landal Kielder Waterside

Alle luxe binnen handbereik

De serene sfeer proef je ook in je comfortabele chaletwoning, die van alle gemakken is voorzien. Vanaf het terras kijk je uit over het grootste, door mensen aangelegde stuwmeer in het Verenigd Koninkrijk. De chalets zijn ingericht voor respectievelijk vier, vijf en zes personen. Een deel van de woningen beschikt zelfs over een eigen hot-tub.

Groene vlakten, zwarte lucht en Harry Potter

Hoe bijzonder prettig dit nieuwe Landal-stulpje ook is, het is zonde om de hele dag binnen te blijven. In het Northumberland National Park valt namelijk veel te ontdekken. Woest en egaal landschap van heuvels, heide, graslanden, rivierdalen en beekjes wisselen elkaar af. Fiets of wandel over de paden van Lakeside Way rond het meer en spot samen met je kids herten en rode eekhoorns in Forest Park.

Of hike naar de waterval van Linhope Spout en breng een bezoek aan Rothbury. Dit dorpje ligt aan de rand van het park en staat bekend om zijn monumentale stenen en prehistorische inkervingen. Ook de dorpen Longframlington, Thropton, Sharperton en de ruïnes van Edlingham - en Harbottle Castle zijn een bezoek meer dan waard. Ben je Harry Potter-fan? Ongeveer vijftien kilometer van Rothbury ligt het Harry Potter-kasteel Alnwick Castle. Aanrader!

Kers op de taart

Het Northumberland National Park heeft als enige in Engeland een officiële zogeheten ‘Dark Sky’-status. De imposante sterrenhemel bewonder je het best bij de Kielder Observatory. De kers op de taart die je verblijf in dit nieuwe Landal park tot een ervaring maakt om niet snel te vergeten!

Meer weten over Landal Kielder Waterside of een verblijf boeken?
Bekijk de informatie en prijzen op de website van Landal.

Deel dit artikel via:   Facebook Twitter Google+
Gerelateerde artikelen

Browse op categorie

Volg Parkvakanties