Parkvakanties blog

Inspiratie voor je vakantie

Landal GreenParks wint opnieuw prijs voor duurzaamheid

Artikel geschreven door: Redactie
Door Redactie op 19 april 2019 — 2 minuten lezen
Landal GreenParks wint opnieuw prijs voor duurzaamheid

Landal GreenParks is wederom als winnaar uit de bus gekomen bij de Sustainable Brand Index van 2019. In de categorie "Travel en Leisure" wint Landal alweer en mag zich daarmee - net als vorig jaar - het meest duurzame reismerk van Nederland noemen. 

Klasse Landal & namens Parkvakanties: gefeliciteerd!

Landal trots op de onderscheiding

Algemeen directeur Dirk Anbeek noemt de waardering "een geweldige erkenning van de ambities en inspanningen op het gebied van duurzaamheid".

Duurzaamheid, Landal GreenParks

Tanja Roeleveld, Programma Manager Duurzaam & Betrokken Ondernemen bij Landal, neemt de Sustainable Brand Index award in ontvangst

Het winnen van de Sustainable Brand Index award - twee keer op rij - is naast een grote eer eveneens een extra stimulans voor Landal. Duurzaamheid vormde bij Landal op alle fronten al een vast gegeven, denk daarbij aan een verblijf te midden van de meest waanzinnige natuur en een groeiend bewustzijn voor moederaarde. Door een prijs als deze wordt een positieve impact op de natuur, de regio, de mensen en het klimaat nóg meer gestimuleerd.

Landal zet duurzaamheid op één

Dat je bij Landal GreenParks je vakantie op een duurzame manier viert is dus welhaast zeker. Wat doet Landal dan allemaal om ervoor te zorgen dat het zo duurzaam mogelijk is en blijft? Wel, bij elke vorm van nieuwbouw, evenals bij renovaties van bungalows en centrumvoorzieningen, gaat Landal zo duurzaam mogelijk te werk. Zo wordt bijvoorbeeld voor de inrichting gekozen voor een volledig circulair interieur en zijn de handdoeken het resultaat uit snijresten van t-shirtfabrieken. Ook plastic tassen zijn passé. Deze zijn vervangen door herbruikbare tassen van gerecycled PET.

Duurzaam menu, Landal GreenParks

Een duurzaam menu op Landal Twenhaarsveld

Landal investeert daarnaast in energiereducerende maatregelen door middel van het gebruik van zonnepanelen. Ook leveren de Landal vakantieparken zelf een bijdrage aan de verbetering van de biodiversiteit. Dit wordt onder andere bewerkstelligd door middel van 100% natuurlijke onkruidbestrijding, het inzaaien van wilde bloemen en het gereduceerd maaien van gras.

Kortom, wie duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan, zit bij Landal goed!

Lees ook onze ervaring met een Landal bungalow die een complete groene make-over heeft gekregen: Duurzaam vakantiehuis? Check déze groene bungalow op Landal Twenhaarsveld

Deel dit artikel via:   Facebook TwitterAuteur: Redactie

Redactie

De Parkvakanties redactie onder leiding van Suzanne van Duijn. Boordevol vakantiepark inspiratie, ervaringen, tips, nieuws & méér. Wij ♥ van vakantieparken!Gerelateerde artikelen

Browse op categorie

Volg Parkvakanties

Win een gratis weekend
naar Landal Het Land van Bartje!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een
verblijf in een luxe woning voor 6 personen
Bekijk actievoorwaarden
Landal Het Land van Bartje Landal Het Land van Bartje