Parkvakanties blog

Inspiratie voor je vakantie

Golf bij Landal: 11 Landal parken mét golfbaan

Artikel geschreven door: Redactie
Door Redactie op 15 november 2018 — 10 minuten lezen
Golf bij Landal: 11 Landal parken mét golfbaan

Welke Landal parken hebben een golfbaan? Bekijk hier het overzicht met alle vakantieparken van Landal waar je een potje golf kunt spelen.

Wanneer vakantiegenot voor jou samengaat met een golfballetje slaan, is dit dé top tien van Landal parken waar je geheel in je ‘green’ element bent.

Golfen bij Landal

Golffanaten van alle niveaus zitten goed bij Landal GreenParks. Of je nou net enthousiast bent geworden over de mindful sport of jezelf denkt te kunnen meten met Tiger Woods: er zijn diverse Landal parken met golfbaan waar je jouw swing kunt oefenen.

Ook als je niet in het bezit bent van een golfvaardigheidsbewijs (GVB) mag je een balletje slaan. Zo hebben enkele vakantieparken van Landal een zogenaamde Pitch & Putt golfbaan. Dit zijn golfbanen waar je zonder een vergunning terecht kunt.

Van Limburg tot Drenthe en van Friesland tot zelfs Denemarken zijn dit de tien Landal vakantieparken die het meest geliefd zijn onder golfers!

1. Landal Hoog Vaals

Landal Hoog Vaals golf

Golfen op Landal Hoog Vaals

Locatie: Vaals (Limburg)

Soort golfbaan: 9-holes golfbaan

Ligging: direct naast het vakantiepark

Op Landal Hoog Vaals vind je niet alleen het beste van drie landen bij elkaar op één locatie. Ook heb je er de negen holes golfbaan van Golfclub Hoog Vaals tot je beschikking. Zo perfectioneer je jouw slag op de overdekte driving range en bespreek je de techniek onder het genot van een hapje en een drankje in het clubhuis. Op aanvraag is er tevens een golf-clinic te regelen. Bij Golfclub Hoog Vaals ben je van harte welkom.

Het golfen is overigens perfect te combineren met een frisse duik in het aanwezige overdekte zwembad. Of wat denk je van een weldadige manicure- en pedicure-behandeling? Eén ding is zeker: het draait hier om rustiek genieten én Limburgse gezelligheid.

2. Landal Beach Resort Ooghduyne

Golfbaan Landal Beach Resort Golfbaan Ooghduyne

De golfbaan van Landal Beach Resort Ooghduyne

Locatie: Julianadorp aan Zee (Noord-Holland)

Soort golfbaan: 9-holes golfbaan

Ligging: direct naast het vakantiepark

Uitwaaien langs zee én een balletje slaan? Jazeker! Landal Beach Resort Ooghduyne beschikt over Golfbaan Ooghduyne, een 9-holes golfbaan met een A-status. Onder leiding van een golfpro maak je hier kennis met alle facetten van de golfsport. Neem lessen, ga zelf op pad of hop samen met je kroost naar de par drie familiebaan. Voor jong en oud ligt er een onvergetelijke golfervaring in het verschiet. En dat op een inspirerende locatie in de punt van Noord-Holland!

3. Landal Sluftervallei

Golfbaan bij Landal Sluftervallei op Texel

De golfbaan vlakbij Landal Sluftervallei

Locatie: De Cocksdorp (Texel)

Soort golfbaan: 18-holes golfbaan

Ligging: op 4 km van het vakantiepark

Uitwaaien op waddeneiland Texel combineren met golfen? Dan is Landal Sluftervallei dé plek. Hier vind je op korte afstand van het park de prachtige Golfbaan De Texelse, een 18-holes par 72 golfbaan. Hier golf je in een uitdagend duinlandschap met mooie waterpartijen. De golfbaan wordt goed onderhouden door Golfclub De Texelse en de faciliteiten zijn uitstekend. Zo is er een putting green, een chipping ground met 9 holes en een driving range met 25 afslagplaatsen. Voor beginners is er ook een par 3 golfbaan.

Na het golfen is het op vakantiepark Landal De Sluftervallei heerlijk bijkomen in je bungalow, het overdekte zwembad óf de fijne brasserie. Aanbevolen!

4. Landal Het Land van Bartje

Country Golf Ees bij Landal Het Land van Bartje

Country Golf Ees bij Landal Het Land van Bartje 

Locatie: Ees (Drenthe)

Soort golfbaan: 18-holes golfbaan

Ligging: direct naast het vakantiepark

In Drenthe kun je je vakantie in één van de fijne bungalows of woonboerderijen op Landal Het Land van Bartje perfect combineren met golfen. Op de golfbaan van Country Golf Ees is het heerlijk toeven. De 18-holes par 3 golfbaan ligt naast de ingang van Het Land van Bartje: ideaal! De golfbaan is ook geschikt voor niet ervaren golfers. De holes variëren van 50 t/m 100 meter en er is tevens een driving range, waar je aan je slag kunt werken.

En als je klaar bent met golfen kun je zo het zwembad van Het Land van Bartje induiken. En wij kunnen uit eigen ervaring delen: Landal Het Land van Bartje is een top familiepark. Ben jij klaar voor dé ideale golfvakantie in eigen land?

5. Landal Resort Haamstede

Golfen op Landal Resort Haamstede

Golfen op de baan van Landal Resort Haamstede

Locatie: Burgh-Haamstede (Zeeland)

Soort golfbaan: 18-holes golfbaan

Ligging: direct naast het vakantiepark

Vanuit het autovrije vakantiepark Landal Resort Haamstede sta je binnen no-time op de 18-holes par 3 golfbaan van Golfclub Molenberg. GVB is niet verplicht.

Direct naast jouw royale onderkomen de golfswing oefenen, is voor iedere golfliefhebber natuurlijk héérlijk wakker worden. Dat je daarbij vertoeft temidden van de Zeeuwse warmhartigheid en veelzijdige natuur mag je in dit oord als vanzelfsprekend stellen. Er is voor ieder wat wils in Burgh-Haamstede. 

6. Landal Orveltermarke

Landal Orveltermarke bungalow

Bungalow op Landal Orveltermarke

Locatie: Witteveen (Drenthe)

Soort golfbaan: 18-holes Pitch & Putt golfbaan

Ligging: direct naast het vakantiepark

In Drenthe wordt op Landal Orveltermarke nieuw golftalent ontdekt. Er ligt een 18-holes Pitch & Putt golfbaan direct naast het park. Een golfvaardigheidsbewijs is niet nodig. En de instructie, de huur van de ballen en de clubs zijn bij de prijs inbegrepen. Ben je al wat golfstappen verder en wil je op de professionele tour? Dan vind je nog zeven (!) andere golfbanen in de nabije omgeving. Aan een balletje slaan zal het dus niet ontbreken op deze plek. 

7. Landal Duinpark 't Hof van Haamstede

Landal Duinpark 't Hof van Haamstede golf

De baan van Landal Duinpark 't Hof van Haamstede

Locatie: Burgh-Haamstede (Zeeland)

Soort golfbaan: 18-holes golfbaan

Ligging: direct tegenover het vakantiepark

Eveneens in Burgh-Haamstede ligt Landal Duinpark 't Hof van Haamstede. Hier loop je zo vanuit het uitgestrekte natuurgebied de Zeepeduinen in. Jong en oud kunnen ook hier alle kanten op. Met Golfclub Molenberg tevens als het middelpunt voor golffanaten.

Laat ook jij je meenemen door het rustieke golfspel? Of ga je voor de golven in de zee? Dat de natuur, de rust en de ruimte je tegemoet komen, is hoe dan ook een ding wat zeker is.

8. Landal Villapark Livingstone

Landal Villapark Livingstone golfen

Villa in Landal Villapark Livingstone

Locatie: Burgh-Haamstede (Zeeland)

Soort golfbaan: 18-holes golfbaan

Ligging: op 500 meter van het vakantiepark

Landal Villapark Livingstone is ook een topplek om te relaxen na een dag toeven op Golfclub Molenberg. Villapark Livingstone ligt pal náást Landal Resort Haamstede. Dus ook dit park ligt om de hoek van de par 3 golfbaan van Boerderij Molenberg. Daarnaast zijn Golfclub Grevelingenhout en de Domburgsche Golfclub tevens goed te bereiken vanuit dit park. Ideaal: 3 Golbanen om de hoek! Bepaal je level, kies je club en trek er op uit met je golfbuddy.

9. Landal Résidence 't Hof van Haamstede

Landal Résidence 't Hof van Haamstede golfbaan

De mooie appartementen op Landal Résidence 't Hof van Haamstede

Locatie: Burgh-Haamstede (Zeeland)

Soort golfbaan: 18-holes golfbaan

Ligging: direct naast het vakantiepark

Last but not least in de veelzijdige categorie "Burgh-Haamstede" in Zeeland: Landal Résidence 't Hof van Haamstede is ook een fijne overnachtingsplek voor de liefhebbers van golf. Jep, ook dit park (of eigenlijk appartementencomplex) ligt naast Golfclub Molenberg.

Ook interessant: De Domburgsche Golfclub (op 29 km in Domburgh) en Golfclub Grevelingenhout (op 28 km in Bruinisse) bieden tevens alle faciliteiten om het golfspel te spelen temidden van een prachtig staaltje natuur. Zo sta je op scherp tussen diverse waterpartijen, bunkers, het bos en de weilanden.

10. Landal Aelderholt

Golfbaan De Gelpenberg bij Landal Aelderholt

Golfbaan De Gelpenberg

Locatie: Aalden (Drenthe)

Soort golfbaan: 18-holes golfbaan

Ligging: op 1,5 km van het vakantiepark

Op een steenworp afstand van Landal Aelderholt ligt de schitterende golfbaan van de Drentse Golfclub De Gelpenberg. Deze 18-holes golfbaan wordt door veel golfers zelfs bestempeld als mooiste golfbaan van Noord-Nederland. De 18 holes van De Gelpenberg liggen dan ook wel heel mooi verscholen tussen de Drentse bossen en heidevelden. Voor een golfweekend (of week!) is Landal Aelderholt hoe dan ook een prima uitvalsbasis. Er zijn mooie luxe bungalows van 2 tot 24 personen en in de vernieuwde Brasserie geniet je van uitstekende (streek) gerechten.

11. Landal Esonstad

Waterwoning op Landal Esonstad

Een luxe watervilla op Landal Esonstad

Locatie: Oostmahorn (Friesland)

Soort golfbaan: 18-holes Pitch & Putt golfbaan

Ligging: direct naast vakantiepark

Landal Esonstad heeft een eigen 18-holes Pitch & Putt golfbaan naast het park. De golfbaan is mooi aangelegd in het glooiende en waterrijke Friese landschap en heeft 2 delen: 'De Seedyk' (holes 1 t/m 9) en 'De Terpen' (holes 10 t/m 18). De holes hebben iets kortere afstanden en hierdoor is de baan geschikt voor iedere golfer, van beginner tot prof. En intussen heb je een mooi uitzicht op het Lauwersmeer!

Landal Esonstad is daarbij een bijzonder fijn vakantiepark om bij te verblijven. Dit unieke park ademt de sfeer van een oud vestingstadje. Overnachten doe je in dit stadje in oudfriese woningen in het stadje óf kies voor een luxe terpwoning aan het water.

Zoals je ziet: er zijn volop golfmogelijkheden bij Landal! Bekijk ook het onderstaande filmpje van Landal zelf met daarin veel beelden van de golfbanen bij de bovenstaande Landal parken!

Golfen bij Landal in het buitenland

Ook in het buitenland zijn er bungalowparken van Landal die beschikken over een golfbaan. De beste mogelijkheden bieden Landal Søhøjlandet in Denemarken en Landal Gwel an Mor in Engeland.

Landal Søhøjlandet

Landal Søhøjlandet

Het zwembad van Landal Søhøjlandet

Locatie: Gjern (Denemarken)

Soort golfbaan: 18-holes golfbaan

Ligging: 500 meter vanaf het vakantiepark

Wanneer je in het buitenland op golfavontuur wilt, is Gjern in Denemarken aan te raden. Landal Søhøjlandet vormt hier de perfecte uitvalsbasis om de green op te gaan. Temidden van uitgestrekte bossen, op slechts 500 meter van het vakantiepark, vind je de Søhøjlandet Golf Club. Het is zelfs mogelijk om een bungalow te huren vlak naast dit golfparadijs. Zo liggen een 18-holes Championship baan (par 72) en een zesholes Pay & Play (par 66) letterlijk aan je voeten. Tel daar overigens een te gek subtropisch waterpark bij op en de ultieme vakantie-ingrediënten zijn compleet.

Landal Gwel an Mor

Gwel an Mor golf

The Famous Nine Golf Course

Locatie: Cornwall (Engeland)

Soort golfbaan: 9-holes golfbaan

Ligging: direct naast het vakantiepark

Nóg eentje in het buitenland. In Zuid-Engeland geniet je namelijk aan de kust van een potje golf bij Landal’s Gwel an Mor. Ook tennissen en boogschieten behoren tot het brede scala aan activiteitsmogelijkheden. Tel daar voor de kids onder andere een kinderboerderij en een uitgebreid indoorspeelparadijs bij op en je kan met recht zeggen dat dit het beste vakantiepark van Engeland is. Die titel hebben ze dan ook gekregen.

Meer weten?

Op de website van Landal vind je op deze pagina alle informatie: Golf bij Landal GreenParks.

Deel dit artikel via:   Facebook Twitter

Tags: Landal , Golf , Golfen


Auteur: Redactie

Redactie

De Parkvakanties redactie onder leiding van Suzanne van Duijn. Boordevol vakantiepark inspiratie, ervaringen, tips, nieuws & méér. Wij ♥ van vakantieparken!Gerelateerde artikelen

Browse op categorie

Volg Parkvakanties

Win een gratis weekend
naar Landal Het Land van Bartje!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een
verblijf in een luxe woning voor 6 personen
Bekijk actievoorwaarden
Landal Het Land van Bartje Landal Het Land van Bartje