Parkvakanties blog

Inspiratie voor je vakantie

Alle Landal vakantieparken nu Green Key gecertificeerd

Artikel geschreven door: Redactie
Door Redactie op 15 december 2017 — 1 minuut lezen
Alle Landal vakantieparken nu Green Key gecertificeerd

Nu ook Landal West Terschelling het Green Key certificeet uitgereikt heeft gekregen, zijn alle 79 vakantparken van Landal GreenParks nu voorzien van het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche. Een unieke prestatie!

In 2013 maakte Landal Greenparks bekend de ambitie te hebben om al haar vakantieparken te certificeren met het duurzame keurmerk Green Key. Inmiddels heeft Landal dit doel behaald. Het gaat om totaal 54 parken in Nederland, 10 in Duitsland, 6 in Oostenrijk, 4 in België, 2 in Zwitserland, 1 in Hongarije en 1 in Tsjechië.

Nieuwe Landal parken in Denemarken en Groot-Brittannië volgen

De vijf nieuwe parken in Denemarken van Dayz by Landal GreenParks, die vorig jaar werden aangekocht, zijn nog niet allemaal gecertificeerd. Vakantiepark Dayz Rønbjerg heeft al het Green Key keurmerk ontvangen. De overige vier Deense parken volgen in 2018. Hetzelfde geldt voor de drie parken in Groot-Brittannië die sinds 2017 bij Landal horen.

Strandhuisje bij Landal Beach Villa's Hoek van Holland

Strandhuisjes bij Landal Beach Villa's Hoek van Holland 

Duurzame ambities: Landal gaat verder

De Green Key certifiering van Landal past binnen het groene beleid van keten. Landal heeft de ambitie om in 2030 volledig klimaatneutraal te opereren. Nieuwe parken zullen reeds Green Key gecertificeerd worden geopend, zoals Landal De Waufsberg, Vlieduyn, Beach Villa’s Hoek van Holland en De Reeuwijkse Plassen, het meest duurzame recreatiepark van Nederland.

In Landal Mont Royal worden momenteel 74 energieneutrale woningen gebouwd. Verder zijn alle parken in Nederland en Duitsland overgeschakeld op groene stroom en wordt de volledige CO2-uitstoot van gasgebruik gecomenseerd door boomaanplant.

Wij van Parkvakanties zeggen: proficiat Landal! Goed bezig!

Deel dit artikel via:   Facebook Twitter Google+Auteur: Redactie

Redactie

De Parkvakanties redactie onder leiding van Suzanne van Duijn. Boordevol vakantiepark inspiratie, ervaringen, tips, nieuws & méér. Wij ♥ van vakantieparken!Gerelateerde artikelen

Browse op categorie

Volg Parkvakanties