Parkvakanties blog

Inspiratie voor je vakantie

Parkreview: Landal Resort Maria Alm

Artikel geschreven door: Eva Hopstaken
Door Eva Hopstaken op 07 maart 2019 — 20 minuten lezen
Parkreview: Landal Resort Maria Alm

Landal Resort Maria Alm is een prachtig nieuw wintersportpark van Landal in Oostenrijk. Eva mocht met haar gezin als één van de eerste gasten het resort testen en ervaren. Lees haar verslag hier!

Het doorbrengen van de Kerstvakantie bij Landal beviel ons (onze dochter (8 jr.), vriendlief en ikzelf) vorig jaar in het Oostenrijkse Landal Hochmontafon zo goed, dat het besluit om dat deze keer weer te doen, snel genomen was. Ook al was het bij Landal Hochmontafon heerlijk, toch rijden we dit jaar naar een ander stukje Oostenrijk, namelijk naar Maria Alm.

Een week voor onze sneeuwvakantie heeft Landal Resort Maria Alm haar deuren geopend. Nieuwsgierig als we zijn naar deze nieuwe aanwinst, koersen we naar het gloednieuwe park.

Resort Maria Alm: luxe park in Oostenrijk

Voor vertrek neuzen we alvast wat rond op de website en bewonderen de verschillende typen appartementen, het zwembad en de ligging. Zonder het nog maar een seconde in het echt gezien te hebben, weten we nu al dat dit een hele fijne week gaat worden. Het park ziet er prachtig uit en de faciliteiten liegen er niet om. Nu we de laptop toch aan hebben staan, checken we direct even de sneeuwcondities. In het wintersportgebied SkiAmade Hochkönig, waar Maria Alm in gelegen is, ligt reeds 45 centimeter sneeuw. Dat wordt dus gegarandeerd een witte kerst!

Maria Alm in Oostenrijk

Het pittoreske plaatsje Maria Alm

Landal Resort Maria Alm

Welkom op Landal Resort Mari Alm

Op de zaterdag nadat heel schoolgaand Nederland kerstvakantie heeft gekregen, stappen we vroeg, héél vroeg in de auto. Bijna 950 kilometer hebben we voor de boeg. Een pittige rit, maar we hebben er zin in. Totdat we keer op keer in de file belanden en de verwachte aankomsttijd steeds later zien worden op de navigatie. Na ruim 12 uur onderweg te zijn geweest, arriveren we in het donker bij Landal Resort Maria Alm. De receptie sluit haar deuren op zaterdag om 20.00 uur, dus heel veel meer vertraging hadden we niet op moeten lopen.

Het park is net geopend!

Eigenlijk hou ik er nooit zo van om zonder daglicht te arriveren. Het maakt het lastiger inschatten wat nu precies je eerste indruk van je tijdelijke onderkomen is. Wat ik in ieder geval kan concluderen is dat bewegwijzering naar het park goed aangegeven staat vanaf de toegangsweg. Ook de ligging van het park, bij binnenkomst van het dorp Maria Alm is perfect. Ook al is de winkel al gesloten, toch merk ik de Intersport winkel bij het entree tot het park direct op. Handig om materiaal te huren.

Landal Resort Maria Alm

Maria Alm staat goed aangegeven

Landal Resort Maria Alm receptie

De receptie en appartementencomplexen op Landal Resort Maria Alm

Parkeren, Landal Resort Maria Alm

De auto parkeren kan eenvoudig in de parkeergarage onder de appartementen. Ideaal!

Nederlandssprekende dames, gehuld in Oostenrijkse jurken, heten ons van harte welkom. We merken dat er nog niet veel gasten ons voor zijn gegaan. Het aanwijzen van ons appartement op de kaart gaat nog niet als vanzelf en ook het welkomstpraatje gaat niet zo soepel als dat we dat op andere parken gewend zijn. Desalniettemin ervaren we het ontvangst als prettig en niet veel later staat onze auto in de overdekte parkeergarage en slepen we onze bagage naar het appartement.

Ons appartement (4-6-persoonsappartement 4-6C)

Met een keycard openen we ons appartement. Blijft toch altijd een spannend moment om te ontdekken wat er achter die deur schuil gaat. Ziet het er in het echt ook zo tof uit als op de website?

Bij boeking heb ik als preferentie begane grond opgegeven, een wens die keurig ingewilligd is. Appartement 801 (type 4-6 C) is de komende week ons onderkomen. Vanuit de entree van het resort gezien is huis 8 het eerste huis op het terrein. Vanuit de woonkamer hebben we vrij zicht op de receptie de andere huizen en het zwembad. Ook kunnen we het restaurant en het bijbehorende terras vanuit het aanwezige bankstel goed zien.

Welkom op Landal Resort Maria Alm

De TV geeft informatie en een warm welkom in ons appartement

4-6-persoonsappartement 4-6C, Landal Resort Maria Alm

De woonkamer is knus en stijlvol ingericht

Appartement, Landal Resort Maria Alm

De ingang van ons appartement

Landal Resort Maria Alm appartement

De gangkast en kapstok in de hal

We openen de deur en staan na een kort piepje in een grote hal. Aan onze linkerhand gaat achter een andere deur een intern skihok schuil en aan de rechterhand staat een kast waarin de stofzuiger zich schuil houdt tezamen met de bezem en het veger en blik. Ook de kapstok is in dit entree aanwezig, met genoeg ruimte voor jassen, tassen en schoenen.

“Wow, wat is het groot!,” roept ons meisje verwonderd uit. Dat is het ook. Het appartement telt maar liefst 3 slaapkamers en twee badkamers. Daarnaast is er een grote woonkeuken en een zithoek. Meisjelief begint aan haar toer door het appartement en doet daarbij hardop verslag van wat ze ziet.

“Dit is de badkamer, er is een douche en voel, hoe lekker warm,” terwijl ze met haar rug tegen de warme radiator/handdoekenrek gaat staan. “Dit is een slaapkamer. En dit is eigenlijk nog een keer zo’n zelfde slaapkamer.” Ze heeft gelijk. De twee slaapkamers zijn nagenoeg identiek aan elkaar. Elk twee losse bedden, een nachtkastje met handige leeslampjes en een ruime kast waar al het wintersportgerief met gemak in kan.

Zithoek in het appartement, Landal Resort Maria Alm

De royale zithoek

Keuken in het appartement, Landal Resort Maria Alm

De keuken is luxe en zeer goed uitgerust 

Slaapkamer in het appartement, Landal Resort Maria Alm

Eén van de twee slaapkamers met twee éénpersoons-bedden

Modern appartement, Landal Resort Maria Alm

Het moderne interieur zie je ook terug in de badkamer

Op haar kerstsokken sloft onze kleine reisleidster verder. “Mam, mag ik kijken wat er in al die lades zit?” vraagt ze ongeduldig terwijl ze het eerste exemplaar al opschuift. “Hier zit bestek in, heel veel bestek. Als 8-jarige zijnde is alles (blijkbaar) interessant in de keuken. Mevrouwtje heeft al een stoel van de eettafel dichterbij geschoven om zo eens goed in de keukenkastjes te kunnen neuzen. Hoewel de keukens bij Landal altijd al vrij compleet ingericht zijn, hebben ze bij Landal Resort Maria Alm echt niets aan het toeval overgelaten.

Een korte opsomming; van snijplanken tot een rasp, ‘broodtrommels’ en voorraadbussen, een slacentrifuge en een mixer tot een zeef, pannenlikker en een knoflookpers. Buiten alle reguliere zaken als bestek, pannen, servies, waterkoker en koffiezetapparaat natuurlijk. “Kijk, een wasmachine!” Inderdaad, zelfs dat gaat er achter een van de deurtjes schuil, net als een afwasmachine en (gescheiden) afvalbakken.

Keuken, Landal Resort Maria Alm

De keuken heeft een combimagnetron, vaatwasser én... een wasmachine!

Koffie

Koffie zetten kan ook en er is een waterkoker aanwezig

Keukeninventaris

De keukeninventaris is prima

Afval scheiden, Maria Alm

Afval scheiden was nog nooit zo eenvoudig

Landal Service Pakket, Landal Resort Maria Alm

In het service pakket van Landal vind je o.a. vaatwastabletten

Haaks op het keukenblok staat een grote eettafel met aan de ene zijde stoelen en aan de andere kant een lange bank. “Hier kunnen we goed spelletjes aan doen. Of als ik geen zin heb om naar buiten te gaan, kan ik hier aan knutselen,” vervolgt onze reisleidster in de dop haar betoog.

De zithoek is ten opzichte van het keuken/eetgedeelte wat minder robuust. Twee tweezitsbanken en een poef flankeren een kleine salontafel. Verder staat er een kastje met daarop een televisietoestel. “Zouden we hier ook Zapp kunnen ontvangen?” Na een kleine inspectie blijkt dat bijna alle Nederlandstalige zenders hier in Maria Alm te ontvangen zijn. 

Appartement van Maria Alm (Landal)

De woonkamer is cosy!

Zithoek, Landal Resort Maria Alm

Spelletjes doen in de zithoek

Toilet in het appartement

Het toilet (lekker schoon)

“Wat zou er dan nog achter deze deur zitten? Oh, deze kamer is zeker voor jullie?! Want hier staat een groot bed (wel met twee aparte matrassen en dekbedden). Oh, en jullie hebben een bad!” Inderdaad, onze badkamer heeft geen douchecabine, maar een bad (met douche) en ook dat heerlijke warme handdoekenrek.

Appartement, Landal Resort Maria Alm

De slaapkamer met het fijne tweepersoonsbed

Bed, Landal Resort Maria Alm

Er is tevens een mooie kast aanwezig voor je (wintersport)kleding

Badkamer, Landal Resort Maria Alm

De tweede badkamer

Bad, Landal Resort Maria Alm

Met een ligbad!

Omdat het hartje winter is, is buiten zitten geen optie. Toch staat er op het terras – dat middels een schuifdeur vanuit het zitgedeelte bereikbaar is – een tafel en stoelen. Om daar gebruik van te maken, moeten we in de zomer nog maar eens terugkeren.

Faciliteiten & activiteiten

Op Landal Resort Maria Alm is het lastig het zwembad over het hoofd te zien. Daarover verklap ik nu nog niet teveel, daarover lees je meer onder het kopje ‘Het zwembad’. Aangrenzend aan het zwembad tref je een kleine maar goed uitgeruste gym. Een waterkoeler voor een verfrissend bekertje water is aanwezig evenals een televisie mocht je work out toch wat saai worden. In hetzelfde pand huist het beauty en wellness centrum. Hier kun je terecht voor een ontspannende massage of een behandeling van een schoonheidsspecialist.

Recht tegenover het zwembad, de fitness en de wellness ligt de Bollo Club. Omdat we er tijdens de kerstdagen waren, was de club niet alle dagen geopend. Bovendien was het tijdens ons bezoek niet heel druk op het recent geopende park en derhalve ook niet in deze kidsclub. Onze ‘grote’ meid inspecteerde de club en merkte op dat het er allemaal wel leuk ziet, maar dat ze liever in de sneeuw speelt. Met leuk bedoelt ze dat er een klimwand is, spelletjes aanwezig zijn net als knutselmateriaal en leesboeken. Bollo zelf hebben we niet gespot.

Speeltuin, Landal Resort Maria Alm

De speeltuin achter het appartementencomplex

Bollo Club, Landal Resort Maria Alm

De Bollo Club is ook op Landal Resort Maria Alm aanwezig

Kids club, Landal Resort Maria Alm

De Kids Club ziet er goed verzorgd uit

Fitness, Landal Resort Maria Alm

De fitness ruimte is eenvoudig, maar prima

Beauty en wellness, Landal Resort Maria Alm

De beauty en wellness op het resort

Behalve de Bollo Club is er ook een speeltuintje op het terrein. Ondanks het feit dat de schommel onder een dikke laag sneeuw bedolven is, blijft ons meisje heen en weer slingeren een goed idee vinden.

In samenwerking met Skischool Maria Alm biedt Landal skilessen aan voor kinderen, beginners en gevorderden. Geen zin om bij de kassa van de lift in de rij te staan? Koop bij de receptie alvast een skipas. Het Kinderskiland ligt direct naast het park.

Skischool, Landal Resort Maria Alm

De skischool ligt direct naast het resort

Supermarkt, Landal Resort Maria Alm

Ook de supermarkt ligt om de hoek

Landal Resort Maria Alm beschikt niet over een eigen supermarkt of parkshop. Zelfs bij de receptie is niets te koop. Eigenlijk zou een winkel ook een beetje overbodig zijn aangezien op nog geen vijf minuten lopen zich een supermarkt (Billa) bevindt. Met dagelijks verse producten en een uitgebreid assortiment tref je hier alles wat je nodig hebt om in je appartement zelf een maaltijd te bereiden.

Op Landal Resort Maria Alm is geen broodjesservice, zoals we dat bij een verblijf op andere Landal parken wel gewend zijn. Echter, wederom geen paniek, net om de hoek van het resort tref je Bäckerei Café BAUER. Dagelijks geopend van 06.30 uur tot 18.00. Hier haal je de lekkerste verse broodjes voor het ontbijt of een smakelijk taartje voor bij de koffie. Of je schuift er aan voor de lunch.

Bakker, Landal Resort Maria Alm

De bakker met lekkere broodjes!

Maria Alm, Oostenrijk

Maria Alm is een gemoedelijk dorpje met goede voorzieningen

Ben je iets vergeten of wil je iets huren of wil je je ski-outfit vernieuwen, bij de ingang van het park is een grote INTERSPORT zaak gevestigd. Vriendlief schafte er een helm en skibril aan. Meisje lief en ik huurden er een slee om lekker mee van de berg af te suizen.

Het zwembad

Nog maar amper heb ik mijn ogen de eerste ochtend geopend of de belangrijkste vraag van de dag wordt me gesteld; “wanneer gaan we zwemmen?” We proppen een boterham naar binnen, trekken onze jas aan en stappen gedrieën naar het overdekte zwembad. De fitnessruimte laten we voor wat het is, wij kiezen de deur die naar het water leidt.

Talloze kleedhokjes wachten op de eerste badgasten. Wij kiezen voor een van de familie/gehandicapten kleedruimten en verwisselen onze mutsen en sjaals voor bikini en zwembroek.

Omkleedhokjes in het zwembad, Landal Resort Maria Alm

Het zwembad is ook lekker nieuw

Zwembad Landal Resort Maria Alm

Tadaa!

Zorg dat je een muntstuk van € 2,- bij je hebt, als je gebruik wenst te maken van de – eveneens talloze – kledingkluisjes. Goed, kleding uit, zwem outfit aan, douchen maar. Oh, wat fijn, een normale douche. Daarmee bedoel ik een kraan die je zelf aan en uit zet, dus niet zoals in veel zwembaden zo’n drukknop. Bovendien kun je de temperatuur van het water ook zelf regelen. Wat een luxe.

Amper heb ik de kraan dichtgedraaid of ons waterratje ligt al in het zwembad. Het grote zwembad, want sinds ze een paar jaar geleden haar zwemdiploma haalde gaat ze niet meer in het spetterbadje, want dat is voor baby’s, aldus onze 8-jarige. In het grote bad kan ze niet staan. Nergens, want het is overal even diep, maar dat deert haar niet. Ze trekt naar lieve lust, samen met ons, baantjes en rust zo nu en dan even uit op de ‘bubbelbanken’.

Landal Resort Maria Alm zwembad

Plonzen maar!

Zwemmen op Landal Resort Maria Alm

Baantjes trekken of lekker zitten in de bubbels

Peuterbad, Landal Resort Maria Alm

Het peuterbad

Spelen in het zwembad, Landal Resort Maria Alm

En nog een speelboot

Zitten in het zwembad, Landal Resort Maria Alm

Zitgelegenheid en een magnetron

Voor de foto wil ze best even in het kinderbadje poseren. Net als in het houten schip dat in de ruimte staat, waarop de kleinsten kunnen spelen. Reis je overigens met kleiner kroost dan ons reismeisje? Geen probleem. Naast heel veel ligstoelen en zitjes, staan er twee boxen om je kleintje in te leggen als je zelf even in het water gaat. Daarnaast is er een magnetron aanwezig om een hapje of de fles warm te maken. Hoe handig is dat?

Wij zwommen vrijwel elke dag tijdens ons verblijf bij Landal Resort Maria Alm en steeds hadden we het zwembad helemaal of bijna helemaal voor ons zelf alleen. Heerlijk!

Het enige nadeel; op de website van Landal staat te lezen; “Neem een duik in het aangenaam warme water!” Alles was perfect, maar de temperatuur van het water, die vonden we alle drie toch net wat aan de frisse kant.

Eten & drinken

Wanneer je geen zin hebt om zelf te koken, dan verlaat je je appartement en reserveert een tafel bij één van de restaurants op het Landal Resort. Naast een grote bar en gezellige zitjes tref je in hetzelfde gebouw verschillende horeca. Je kunt op het resort terecht bij: Restaurant Arnica, Loungebar 1906 en biergarten Montana Stube. Hou je van wat chiquer dineren of liever wat informeler? Het maakt niet uit, dan zit je bij één van deze mogelijkheden zonder meer goed. Wil je van het resort af of eens iets anders proberen? Het dorpje Maria Alm ligt aan je voeten en je loopt zo naar diverse leuke restaurants.

Wij kiezen voor een avondje informeel dineren. Wanneer we plaatsnemen in het restaurant zijn we de enige gasten in het pand. Al snel staat een ober aan onze tafel om de bestelling op te nemen. Vooraf kiezen we voor brood met smeersels, gevolgd door drie verschillende hoofdgerechten.

Loungebar, Landal Resort Maria Alm

Lekker loungen bij het haardvuur

Restaurant Arnica, Landal Resort Maria Alm

De bar van Restaurant Arnica

Eten bij restaurant Arnica, Maria Alm

Het voorgerecht..hmmm

Na afzienbare tijd staan onze drankjes en het brood op tafel. Heerlijk vers brood dat kraakt tussen je kiezen. Op een gegeven moment besluiten we om niet alle sneetjes op te peuzelen omdat we bang zijn dat we anders geen ruimte meer hebben voor het hoofdgerecht.

Ons dametje heeft spaghetti bolognese besteld, vriendlief een stoofpotje en ikzelf heb geïnformeerd of ik de flammkuchen in plaats van als starter als hoofdgerecht uitgeserveerd kan krijgen. Wat geen enkel probleem is. Onze tafel wordt gevuld met heerlijke gerechten.

Restaurant, Landal Resort Maria Alm

Het restaurant ziet er fraai uit

Eten, Landal Resort Maria Alm

Genieten! 

Ik ben blij dat ik inderdaad niet al het brood opgegeten heb, want de flammkuchen vult ook behoorlijk. Persoonlijk zou ik dat niet als voorgerecht op kunnen als ik daarna ook nog een hoofdgerecht weg zou moeten werken. Het smaakt allemaal voortreffelijk. Ook al heeft ons meisje haar bord niet helemaal leeg, ze mag toch – want het is vakantie – een ijsje bestellen. Ook het nagerecht is van goede kwaliteit, zij het toch ook wel weer een ruime portie. Het is maar goed dat papa een handje helpt want anders was de ijscoupe niet leeg gegaan.

De omgeving

Kom je, net als wij, in de winter naar Landal Resort Maria Alm dan kom je natuurlijk voor de sneeuw. Helaas, hadden wij de eerste twee dagen van ons verblijf veel regen, maar gelukkig was er voor onze aankomst al een flink pak gevallen, zodat de sneeuwcondities redelijk tot goed bleven.

Het Landal resort ligt in het plaatsje Maria Alm, dat weer gesitueerd is in het skigebied luisterend naar de naam Hochkönig.

Met de skilift omhoog, Landal Resort Maria Alm

Met de skilift ben je zo boven.

Skiën, Landal Resort Maria Alm

Wat een uitzicht!

Vriendlief pakt dan ook een aantal dagen zijn snowboard om de pistes in en rond Maria Alm te bedwingen. Het skigebied is perfect voor zowel de beginnende wintersporter als de gevorderden. Iedereen haalt hier het hart op, op één van de – in totaal 112 km - pistes. Het fijne van skiën of snowboarden in dit gebied is het feit dat je tot in het dal kunt afdalen en zelfs bijna tot aan het Landal Park.

Ons meisje heeft besloten dit jaar (toch) niet op les te gaan, maar vindt het wel interessant om even bij het Kinder-Skiland, dat vlakbij de receptie van het park ligt, een kijkje te gaan nemen. Terwijl wij met de slee in de sneeuw spelen, bedwingt vriendlief 19 kilometer aan zwarte piste.

Skigebied, Maria Alm

De wintersport voorzieningen rond Maria Alm zijn uitstekend

Wintersport, Landal Resort Maria Alm

Na de afdaling kom je weer in het dal bij het dorpje Maria Alm

Apres-ski, Landal Resort Maria Alm

Uiteraard kun je ook genieten van de aprés-ski :)

Sinds kort is de skiliftverbinding nader uitgebreid en mag Hochkönig Ski Amadé zich één van de meest diverse wintersportgebieden van Europa noemen. Met 760 km aan pistes met 270 installaties lijkt me dat niet geheel onterecht.

Voor een compleet overzicht van het skigebied en alle afdalingen bekijk je onderstaande video.

Ben je nu, net als ik, geen skiër of snowboarder, dan valt er nog genoeg te beleven en te ondernemen in Maria Alm en omgeving. Geloof me.

Op verschillende plekken in Hochkönig heb je de mogelijkheid om een sneeuwschoen safari te ondernemen. Ik deed dit ooit in Italië, een leuke ervaring. Of wat dacht je van sleeën. Het maakt niet uit hoe groot (lees: oud) je bent, sleeën is altijd een topervaring. Op verschillende plekken in Maria Alm, Dienten en Mühlbach zijn speciale sleehellingen aangelegd om met een rotvaart naar beneden te sleeën.

Omgeving, Landal Resort Maria Alm

De omgeving van Maria Alm is schitterend

Maria Alm in de avond

's Avonds wordt Maria Alm een prachtig Oostenrijks dorp

Liever een potje curling? In dezelfde dorpen (Maria Alm, Dienten en Mühlbach) ligt een gepolijste baan op je te wachten. Zelf op het ijs? Ook dat is mogelijk in vrijwel elk dorp is tijdens het winterseizoen een ijsbaan aanwezig. Tenslotte, een activiteit waar je niet moe van wordt, maar wel intens van de buitenlucht en de bergen geniet. Een tocht per arreslee.

In de zogeheten ‘magic arena’ van Maria Alm wordt elke dinsdagavond (vanaf 21.00 uur) een ski-show gegeven. Skileraren komen met brandende fakkels van de berg af geskied en halen indrukwekkende trucs uit. De avond wordt met vuurwerk afgesloten.

Hieronder zie je een video van de Nightshow in Maria Alm.

De dagen dat vriendlief niet op het snowboard stond en de dames niet gingen sleeën, kozen we voor een stevige wandeling op één van de vele winterwandelpaden. Eerst inspanning leveren, dan een lokale lunch gebruiken in één van de berghutten en dan op het gemak terug naar het appartement lopen. Ik hou er van.

Waarschijnlijk sla ik nog een heleboel activiteiten over die je in Maria Alm / Hochkönig kunt ondernemen. Zo heb ik het nog niet gehad over een fatbike tour, het mijnmuseum of het snowboard museum. Het maakt niet uit in hoeverre je jezelf wel of niet wilt inspannen: er is altijd wel een passende activiteit voor te vinden.

Conclusie

Wat hebben wij genoten van onze week kerstvakantie op Landal Resort Maria Alm! Hou je van wintersport, dan zit je op dit park echt heel goed. Dit is een perfect wintersportpark voor de hele familie. De liften zijn nooit ver weg. Net als de (kinder)skiklas. Op diverse plekken in het dorp en aan de piste zijn er mogelijkheden tot après-ski en er zijn talloze skischolen en wintersportwinkels in het dorp te vinden.

Het feit dat je je auto sneeuwvrij en zonder toeslag bij Landal kunt parkeren is natuurlijk perfect. Dit geldt ook voor de bereikbaarheid van het resort.

Landal Resort Maria Alm

Landal Resort Maria Alm heeft een ideale ligging

Appartement, Landal Resort Maria Alm

De appartementen zijn top!

Skipiste, Landal Resort Maria Alm

Vanuit je appartement ben je binnen no time op de piste.

Zwembad op Landal Resort Maria Alm

Het zwembad op Landal Resort Maria Alm ziet er strak uit en is lekker rustig

De appartementen op Landal Resort Maria Alm zijn heerlijk nieuw, stijlvol ingericht en uitermate praktisch. Helaas, bleek de deur van ons appartement niet op slot te kunnen en bleef het frisjes in ons tijdelijke verblijf. De deur werd direct na melding vakkundig door twee werklui gemaakt, de temperatuur echter, steeg niet. Wellicht wat zaken waar een park in de opstartfase mee te kampen heeft.

Maria Alm, skigebied

Het skigebied rondom Maria Alm is divers en groot

Apfelstrudel met slagroom

Apfelstrudel met slagroom gaat er wel in na een dagje in de sneeuw

Maria Alm

Maria Alm: Auf wiedersehen!

Maria Alm is een gezellig dorp en de appartementen bij Landal Resort Maria Alm zijn groot, schoon en ideaal gelegen. Wat ons betreft een dikke aanrader!

Een weekend of korte (wintersport)vakantie bij Landal Resort Maria Alm boeken? Bezoek de Landal Resort Maria Alm pagina voor meer informatie, foto's, prijzen en beschikbaarheid.

Deel dit artikel via:   Facebook TwitterAuteur: Eva Hopstaken

Eva Hopstaken

Eva — 1974. Freelance reisredacteur, tekstschrijver en reisblogger. Liefde voor België en Azië, en man en kind natuurlijk. Houdt van chocolade, phad thai en nieuwe ontdekkingen doen.Gerelateerde artikelen

Browse op categorie

Volg Parkvakanties

Win een gratis weekend
naar Landal Het Land van Bartje!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een
verblijf in een luxe woning voor 6 personen
Bekijk actievoorwaarden
Landal Het Land van Bartje Landal Het Land van Bartje