Parkvakanties blog

Inspiratie voor je vakantie

Landal De Lommerbergen bestaat 50 jaar

Artikel geschreven door: Redactie
Door Redactie op 02 oktober 2018 — 2 minuten lezen
Landal De Lommerbergen bestaat 50 jaar

Hiep hiep hoera! Landal De Lommerbergen bestaat 50 jaar! Wát een mooie mijlpaal. Namens Parkvakanties: Gefeliciteerd Landal!

Ongelooflijk bijna dat Landal De Lommerbergen al zó lang bestaat. Het was destijds, samen met Het Vennenbos, één van de allereerste vakantieparken in Nederland. Inmiddels is De Lommerbergen één van de top-parken van Landal met een heerlijk subtropisch zwembad. Parkvakanties schreef zelf déze uitgebreide review van Landal De Lommerbergen.

Heb jij dit bungalowpark in Reuver (Limburg) ergens in de afgelopen 50 jaar ook een keer bezocht?

De Lommerbergen in 1968

Het was in het jaar 1968 dat ondernemer Piet Derksen De Lommerbergen ontwikkelde. Er werden 106 bungalow gebouwd en onder de naam Sporthuis Centrum werden de deuren geopend. In 1986 veranderde de naam in Center Parcs. Het subtropische zwembad was toen ook al een grote trekpleister. 

Landal De Lommerbergen 1968 bungalow

De eerste bungalow op De Lommerbergen (1968)

Eerste zwembad De Lommerbergen 1968

Het eerste zwembad op De Lommerbergen (1968)

Landal De Lommerbergen heeft maarliefst twee keer (in 1976 en 2002) te maken gehad met een grote brand in het centrum, waarbij het zwembad en de Plaza voor een groot deel werden verwoest. Toch kwam het vakantiepark er iedere keer weer bovenop en is alles weer opnieuw opgebouwd.

Landal De Lommerbergen nu en in de toekomst

Tegenwoordig is Landal De Lommerbergen één van de meest complete bungalowparken van Landal. Er zijn enorm veel activiteiten en faciliteiten. Het is een ideaal gezinsuitje geworden. Natuurlijk mét Bollo! Het zwembad blijft bij veel bezoekers ook favoriet.

Landal is druk bezig om het park nóg beter en mooier te maken. Bovenaan het lijstje staat de vernieuwing van de bungalows. Ze worden stuk voor stuk aangepakt en voorzien van een fris nieuw jasje. Dat mocht ook wel als je sommige reviews leest overigens. Een goede zet dus van Landal!

Landal De Lommerbergen

Landal De Lommerbergen nu: volop mogelijkheden!

Daarnaast zullen ook de centrumvoorzieningen verbeterd (en uitgebreid) worden. Wij zijn natuurlijk zeer benieuwd. Parkvakanties gaat in ieder geval snel weer eens kijken zodra de eerste vernieuwde bungalows zijn opgeleverd!

Deel dit artikel via:   Facebook TwitterAuteur: Redactie

Redactie

De Parkvakanties redactie onder leiding van Suzanne van Duijn. Boordevol vakantiepark inspiratie, ervaringen, tips, nieuws & méér. Wij ♥ van vakantieparken!Gerelateerde artikelen

Browse op categorie

Volg Parkvakanties

Win een gratis weekend
naar Landal Het Land van Bartje!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een
verblijf in een luxe woning voor 6 personen
Bekijk actievoorwaarden
Landal Het Land van Bartje Landal Het Land van Bartje